Подготовка за изпита по Английски език
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Ето информация за кандидатстудентските курсове на катедрата по английска филология:
тел. 989 53 08, 10-16 ч.
Можеш да отидеш и на сайта им: http://afeasbg.com
или http://www.afeas.hit.bg
Курсове през пролетната ваканция ще има: 60 часа
Ще има и курсове за есе 30 часа. Обади се на този телефон и всичко ще ти обяснят.
Другите курсове са на катедрата по западни езици.
тел. 989 53 08, 10-16 ч.
Можеш да отидеш и на сайта им: http://afeasbg.com
или http://www.afeas.hit.bg
Курсове през пролетната ваканция ще има: 60 часа
Ще има и курсове за есе 30 часа. Обади се на този телефон и всичко ще ти обяснят.
Другите курсове са на катедрата по западни езици.
Re: Телефонен номер за курсовете - грешка
Телефонния номер, на който можете да се обадите за кандидатстудентските курсове по английски на катедрата по английска филология е
989 53 07
989 53 07
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Мерси много, интересуваше ме най-вече за пролетната
)))
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Korelov
- В началото бе словото
Явно тук става на въпрос за два отделни курса ? (хмм.....колко курса правят тия от СУ, лично аз се записах при Таня Стоянова... а те явно са два вида, адски странно ми се струва това)
Ето ви линк, на който ще се убедите че съществуват 2 вида кандидат-стидентски курса : http://www.uni-sofia.bg/students+bg/ksk-kursove.html
Ето ви линк, на който ще се убедите че съществуват 2 вида кандидат-стидентски курса : http://www.uni-sofia.bg/students+bg/ksk-kursove.html
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Може ли някой да предостави някакви практически съвети за WRITING частта и по-специално за структурата на съчинението. Честно казано, това ми се струва най-сложната част от изпита. Е имам
още година и половина пред себе си докато ми дойде времето, но ми се иска да навлеза навътре в нещата още отсега.
още година и половина пред себе си докато ми дойде времето, но ми се иска да навлеза навътре в нещата още отсега.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Korelov
- В началото бе словото
естесвено че ще ти предложим някой съвет но това след някой друга седмица ще го направя....понеже ми предстои среща с доц. д-р Анна Павлова 
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Ами трябва да имаш ясно обособени абзаци, които да са като увод, доказване на тезите ти и заключение. Мен лично, за обема който искат, ми се получават увод+3 абзаца+ заключение, голям формат.
В увода трябва да ти присъсътват тезите и после абзаците да са ти по тях. Заключението-ясно...
Друго, друго...Мисля, че е това в общи линии...
В увода трябва да ти присъсътват тезите и после абзаците да са ти по тях. Заключението-ясно...
Друго, друго...Мисля, че е това в общи линии...
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Купи си книжката на Евгения Панчева мисля че се казваше... "Essay writing". Една жълта е, много малка... там е описано много добре какво трябва да се напише и още по-добре какво не трябваgbog написа:Може ли някой да предостави някакви практически съвети за WRITING
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Korelov
- В началото бе словото
Дам тази книжка е много препоръчителна, всеки я използва.....
Да, наистина изглежда, че ще ми бъде от голяма полза. Благодаря ви много
!
1968 - 1999 - 2008 - ?
Покрай търсенето на "Essay Writing" в онлайн книжарници, се натъкнах и на следната книга "PONS. ПИСАНЕ НА ЕСЕ - АНГЛИЙСКИ ЕЗИК/ 6 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА В ИЗПИТИТЕ".
Мисля, че и тя ще бъде полезна. Но така и не мога да намеря всичките SUATEFL книжки, освен май само втората. Та бих се радвал много на някое линкче.
Друго нещо, което ми направи впечатление от коментарите във форумите е сравненията между СУ изпита и CAE (все още не съм го полагал) . Незная какво да кажа, защото като формат CAE си е доста по-обширен, но при SUATEFL факторът време си е от голямо значение. Иначе, да, като ниво може би са си равностойни.
Друго нещо, което ми направи впечатление от коментарите във форумите е сравненията между СУ изпита и CAE (все още не съм го полагал) . Незная какво да кажа, защото като формат CAE си е доста по-обширен, но при SUATEFL факторът време си е от голямо значение. Иначе, да, като ниво може би са си равностойни.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Korelov
- В началото бе словото
Дам струва ми се интересна тази книжка трябва да се види!gbog написа:Покрай търсенето на "Essay Writing" в онлайн книжарници, се натъкнах и на следната книга "PONS. ПИСАНЕ НА ЕСЕ - АНГЛИЙСКИ ЕЗИК/ 6 СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА В ИЗПИТИТЕ".Мисля, че и тя ще бъде полезна. Но така и не мога да намеря всичките SUATEFL книжки, освен май само втората. Та бих се радвал много на някое линкче.
някой може ли да предаде накратко съдържанието на самия изпит ... благодаря предварително !
- Korelov
- В началото бе словото
Еми това е самия изпит - 1.Диктовка 2. Упражненията (включват reading, cloze test, error identification, paraphrase) 3. Есетоnkichev написа:някой може ли да предаде накратко съдържанието на самия изпит ... благодаря предварително !
Thank you guys very much !!! :}
Ще си набавя книжката за повече подробности , мерси отново !
Ще си набавя книжката за повече подробности , мерси отново !