въпрос!:)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

stolio
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: втори

въпрос!:)

Мнение от stolio »

здравейте, приятели и колеги!

вече съм поставял въпроса си във форума, но получих разнопосочни и противоречиви отговори. все пак благодаря на писалите ми!
реших да ходя в администрацията на ЦИЕК и да проверя там.

Но пак ще попитам. Нека разкажа за ситуацията:
-студент съм 4 курс международни отношения.
-следователно семестриално завършвам тази година в края на лятната сесия(дай боже да си взема изпитите!)
-държавните ми изпити са декември тази година(2008).

въпросът ми е: мога ли да се явя тази пролет на кандидатстудентския изпит по английски език и с получената оценка да кандидатствам за арабистика и да бъда евентуално приет( при положение, че няма да съм завършил напълно)

питам, защотот на сайта на катедра "арабистика" пише, че не може да се записва арабистика като " втора или нова специалност"...

някакви отговори или идеи?
благодаря!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Re: въпрос!:)

Мнение от nrggirl »

Ми то това не е втора специалност, а второ висше, за което кандидатстваш на отделно основание. Не би трябвало да е проблем, ама наистина е добре да си питаш във факултета. И то не секретарките, които представа си нямат, а отговарящия за учебната дейност (вероятно това е единия от заместник-деканите). Успех ти желая, с доста амбициозно начинание си се захванал - арабистика, уау :thumbleft: !
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
stolio
В началото бе словото

Мнение от stolio »

благодаря за отделеното време и желание да ми отговориш!

наистина си права...аз досега се бърках... "втора специалност" или "нова специалност" е нещо различно "второ висше"...

втора специалност изисква определени условия.
ако карам нов изпит-ще кандидатствам както добре се изрази " на друго основание".

благодаря!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Ами ти като ще завршиш държавните през зимата, можеш ли да си изтеглиш дипломата от ЮФ. Защото, като кандидатстваш и те приемат арабистика, трябва да си оставиш дипломата при нашата инспекторка. :roll:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
stolio
В началото бе словото

Мнение от stolio »

ami.... ha sega de...?:))

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”