здравейте, приятели и колеги!
вече съм поставял въпроса си във форума, но получих разнопосочни и противоречиви отговори. все пак благодаря на писалите ми!
реших да ходя в администрацията на ЦИЕК и да проверя там.
Но пак ще попитам. Нека разкажа за ситуацията:
-студент съм 4 курс международни отношения.
-следователно семестриално завършвам тази година в края на лятната сесия(дай боже да си взема изпитите!)
-държавните ми изпити са декември тази година(2008).
въпросът ми е: мога ли да се явя тази пролет на кандидатстудентския изпит по английски език и с получената оценка да кандидатствам за арабистика и да бъда евентуално приет( при положение, че няма да съм завършил напълно)
питам, защотот на сайта на катедра "арабистика" пише, че не може да се записва арабистика като " втора или нова специалност"...
някакви отговори или идеи?
благодаря!
въпрос!:)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Re: въпрос!:)
Ми то това не е втора специалност, а второ висше, за което кандидатстваш на отделно основание. Не би трябвало да е проблем, ама наистина е добре да си питаш във факултета. И то не секретарките, които представа си нямат, а отговарящия за учебната дейност (вероятно това е единия от заместник-деканите). Успех ти желая, с доста амбициозно начинание си се захванал - арабистика, уау
!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
stolio
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: втори
благодаря за отделеното време и желание да ми отговориш!
наистина си права...аз досега се бърках... "втора специалност" или "нова специалност" е нещо различно "второ висше"...
втора специалност изисква определени условия.
ако карам нов изпит-ще кандидатствам както добре се изрази " на друго основание".
благодаря!
наистина си права...аз досега се бърках... "втора специалност" или "нова специалност" е нещо различно "второ висше"...
втора специалност изисква определени условия.
ако карам нов изпит-ще кандидатствам както добре се изрази " на друго основание".
благодаря!
Ами ти като ще завршиш държавните през зимата, можеш ли да си изтеглиш дипломата от ЮФ. Защото, като кандидатстваш и те приемат арабистика, трябва да си оставиш дипломата при нашата инспекторка. 
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
-
stolio
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: втори
ami.... ha sega de...?:))
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!