Студентски град - за и против (01/2005г.)

Архив на теми от раздел "Студенти"
Стеф

Студентски град - за и против (01/2005г.)

Мнение от Стеф »

Знам, че има отделен форум, но ми се ще да има тема и тук.
Какво мислите и къде предпочитате да живеете и защо?
На квартира или на общежитие?
Какви са предимствата и недостатъците?
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Твърдо на квартира! Нищо, че съм от София съм живял в Студград, а в момента живея на квартира и посмъртно не бих се върнал да живея в Студград! Предимствата на квартирата са много и най-голямото от тях е, че не живееш с още двама кретена в стая, а да не говорим като дойде сесия за какво става дума - и сам можеш да се сетиш!
Сега някои защитници на Студград ще кажат, че там е купон, веселба, има само млади хора и т.н., но аз ще ги попитам предварително дали са дошли заради купона, веселбата и младите хора или заради образованието си на първо място??? Защото купон има и извън Студград!
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Аз пък ще кажа - въпрос на предпочитание. Кварирата има мн предимства- живееш сам или с които ти предпочиташ, по-самостоятелен си,по-спокойно е ,но от друга страна ако има хазяи по правило те са някакви сдухани баби и дядовци,кото все ще намерят как да те притеснят -така че като търсиш квартира- умната. :wink:
А за студград- не бих казала,4е са приятни кутийките,в които се живее- най-малкото, защото там нямаш личен живот. Но пък ако това мн мн не те притеснява -е доста забавно и интересно при условие,че се понасяш със съквартрантите, което е от първостепенна важност !
Аз съм в студград и още ми харесва... И не ми е мн трудно да уча до този момент...
Както казах- въпрос на предпочитание. :)
Нищо не пречи да опиташ първо в студград и като/ако не ти хареса- на квартира .
чао
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
hypodila
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hypodila »

Твърдо студентски град. Всичко е до теб - колеги когато ти потрябват са до теб. Ако живееш на квартира и ти се наложи да вземеш лекции де ще бягаш :roll: В студ град ти е всичко. И Студенстки град е прованс :D Майни те я таз София :lol: Аз да се класирам всяка година на общежитие няма да мръдна от Студенски град!
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Е аз си живея у дома,ама ако можеше да отида в студентски град
нямаше да се колебая... :lol:
Най-малкото сте си самостоятелни...
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Аз си живея на 10 минути пеша от ректората, деля един много хубав апартамент с баба ми...

ТЛ:
ХАХАХАХАХА

Млък! Та... донякъде съм си самостоятелен, донякъде не (останалата част от родата е на долния етаж). Готиното е, че ако ме домързи да сготвя нещо, има кой да го направи вместо мен.
Тук си имам всичко!
Не бих се преместил в Stuttgard за нищо на света!
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Mayhem
В началото бе словото

Мнение от Mayhem »

аз съм първи курс и живея на семейните с брат ми и изобщо не мога да се оплача от общежитието :D
When it`s cold and when it`s dark the freezing moon can obsess you!
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Мда, много е важно с кого си в стая. Аз също съм в Студ.град, имала съм немалко ядове, но се справям...поне си калявам психиката :lol:
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
eloise
В началото бе словото

Мнение от eloise »

mi az ne bih kazala 4e v Stud. grad e koi znae kakva veselba, osven ako ne slushash 4alga. kude 6to ima kuponi-vsi4kite sa samo na 4algadjii. vsi4ki po-izvestni zavedeniq sa za 4alga. ima edin dva cluba za po-razli4na muzika,no v tqh vinagi e tolkova pretupkano,4e v kraina smetka predpo4itash da ne izlizash vuob6te.
i naistina posred sesiq e super dosadno da si v studentski. stoish po cql den v edna staq,kato 4astnoto ti prostranstvo se ograni4ava samo do edno leglo.a puk ako i sukvartirantite ti u4at tam-neprekusnato imash 4uvstvoto 4e nqkoi te nabljudava.
puk si e golqma mizeriq-na men hem uj mi praviha remont,ama samo kolkoto da zamajat polojenieto.vurhu izgniliq i star balatom postilat edno novo par4e,macvat malko boq i aaaide - 4ista rabota.O6te ne sum se oturvala suvsem ot hlebarkite,pri polojenie 4e izpolzvam 5 preparata ednovremenno. po tozi povod legloto mi e na edna pedq ot stenata.super mnogo se chuvat susedite,koito za sujalenie nqmat dobur vkus za muzika.
i na vsi4koto otgore daje nqma masa - sega sum tolkova shvanata ot taq sesiq 4e ne moga da se obru6tam nastrani. vyob6te...men ne me kefi mnogo,no vse pak ima i dosta predimstva:
-ima udoben transport do centura i universiteta
-kato ti pritrqbva be6to ot kolega,vinagi mojesh da po4ukash na susednata vrata,makar 4e toq obmen moje da stava i na lekzii
-ima mnogo zavedeiq za hranene,peralni i komp. clubove
- i razbira se e super evtino i imash topla voda non stop
vse o6te ne znam kak e na kvartira,no edva li 6te se zadurja v studentski grad. ve4e nqmam kude da si subiram ne6tata-edin raft,edno garderob4e u edno 6kaf4e edva li biha subrli vsi4kite mi drehi,knigi u4ebnici i kozmetika.I ne znam kak e v drugite blokove oba4e nai-loshoto pri nas e 4e nikoi ne moje da ti doide na gosti za prez no6tta i nqkvi portieri i domakinki samo te zanimavat.
ponqkoga v studenski suvsem zabravqm 4e vsu6tnost se namiram v sofiq
i vse pak vqrvam,4e student,koito ne e jivql v studentski grad ne e nikakuv student.prosto trqbva da se opita i nezavisimo ot tova dali si dovolen ili ne,vseki otkriva po ne6to za sebe si
carpe diem
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”