Гъби

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Re: Гъби

Мнение от Don Horhe »

Аз също съм си мислил от тези сайтове да си "пазарувам", но все ме е шубе, че нещо ще стане на митницата. Иначе офертите са супер, има HomeKit`ове с по 2-3 реколти в тях. :mrgreen:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Халюциногенките са много приятна тема, но тъй като гледам, че доста хора са отцепили малко и към обикновените гъби и в частност прекрасната булка-гъба, аз реших да се включа. Исках само да кажа, че тя се разпознава страшно лесно от червената мухоморка и, че възможността да се сбъркат съществува практически само, когато гъбите са малки, защото тогава бълката-гъба все още има остатъци от пръстенчето си. Иначе когато пораснат се различават много лесно => булката-гъба е гладка, леко оранжевеникава и с Жълти ламели (за разлика от тези на мухоморката които са бели)... Но пък иначе съм напълно съгласна с твърдението че гъбарството си е опасна работа и че грешки се правят и от опитни берачи. Мен лично си ме е страх. Съжалявам, че не си опичах акъла като бях по-малка да понауча това онова от дядо ми който си знае материала... :?
"Immortality is wasted on the young."
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

аз съм ходила бая пъти за гъби и честно казано доста от тях така и не ги запомних.... освен масловките и манатарките,пачото краче и сигурно още 1-2 други не се сещам.... всъщност се сещам още няколко но като цяло доста от гъбките така и не запомних :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

blunt написа:До колкото знам още не са ги забранили със закон и спори би трябвало да си се продават свободно.
Самите гъби не са забранени от закона. Забранени са веществата (псилоцин и псилобицин), които се съдържат в тях! Това става с приетата на 21.02.1971 Международната конвенция за психотропните вещества, подписа във Виена и в България Обн. ДВ. бр.40 от 2 Май 1995г., попр. ДВ. бр.83 от 1 Октомври 1996г. :bigsmurf:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Garbushkoto
В началото бе словото

Мнение от Garbushkoto »

:|
Изображение
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Много сте зле всички, хахах.

Пичагата, зарибен с гъбите ---> fucgubarn.com

От София са брат, има не само кубенсис ами и 50 други вида, има и мескалинови кактуси за зарибените хахаха.

Ако искаш може да драснеш едно лично съобщение, аз си гледах 2-ри курс гъби в студ. град :bounce: хахах :lol:

Съвсем друг е въпроса, че доколкото си спомням в НК (чл. 373 и следващи) и ЗКНВП и приложенията му (Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите) са забранени и всякакви препарати, вещества и т.н. които съдържат инкриминираните вещества, а без съмнение гъбките имат псилоцибин и псилоцин. При евентуални проблеми със закона -> добър наказателен адвокат, който да атакува обвинението в процесуални нарушения (тъй като процесуалната компетентност на 99 % от българските куки, че и на голям брой дознатели е пословична) и да тълкува буквата в закона в твой интерес.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

що пък да сме зле? :)
Не сме експерти като теб по гъбите ... май и никой не е претендирал че е "много добре" ;) Може да споделиш все пак откъде се намират гъбки и други :")
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Ами отвори си страницата и ще видиш много работи.

А готови гъбки освен ако някой не се навие да ти ги продаде, намират се масово в Рила и Родопите, есенно време (септември-октомври), на надморска височина 1000 - 2000 м, обикновено на южен склон и най-често откъдето са минавали животни поради хм.. така да го кажа, естественото наторяване хехех.

Изображение

Ето ги сладураните хахаха :bigsmurf:

Между другото спомняте ли си алюзиите за гъбите в Алиса в страната на чудесата. Дали Луис Карол не е похапвал от "свещените" гъби, а :lol:

И молба към всички гъбари и кандидат-гъбари: НЕ КЪСАЙТЕ ГЪБИТЕ ОТ ЗЕМЯТА, РЕЖЕТЕ ГИ! Защото като я скъсаш разрушаваш една цяла микроекосистема(може терминологично това да е глупост, не съм биолог, но имам предвид, че се разрушава мицела), а с рязане след няколко часа на мястото на отрязаната гъба ще излезе нова.

Село Говедарци стана много известно с тийнейджъри гъбари, които се търкалят по поляните, сега вече една гъба там не се намира, заради такива илитерати. Гъбите не са за всеки между другото.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

може да случиш на "bad trip"
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

SHROOOOOOOOOOOOOOMZZ
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Аз от този сайт се навих да си поръчам Salvia Divinorum :D
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

Don Horhe написа:Аз от този сайт се навих да си поръчам Salvia Divinorum :D
пфффф, стиииииииииига бе :shock:
Да не си пипнал Салвиа-та ... Един познат казваше "ако искаш да отключиш шизофрения, действай със салвиа". Това БЪРКА в мозъка много по-брутално от лсд, амфети и пр.
Ако трябва най-характерните ефекти да се опишат с въможно най-малко думи: пораждат се визуализации наподобяващи различни обекти, хора, животни; видения на двуизмерни повърхности, мембрани, филми; завръщане към различни места, особено познати от детството; загуба на тяло и/или самоличност; различни усещания за движение или упъване, усукване, под действието на някакъв вид сили; неконтролиран, истеричен смях; преливащи 1 в друга реалности - усещане, че се намирате на няколко места едновременно. .
И все пак - салвия + Doors е брутална комбинация :)
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Ако ще е магаре, да е инат, ако ще е салвия да е екстракт 8)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз си мисля да се надрусам с пейоте.... :P
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Пейотеца е екстра, само че порови из нета как да си го приготвиш, да не го изхабиш. В никакъв случай не го вари, печи или каквато и да е друга термична обработка. Един познат така изхаби едно Сан Педро..
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”