"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием..."
Модератор: Плазмодий
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием..."
"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием навика да мислим"... Днес един приятел ми разказваше, как имал да пише есе по този цитат и за момент се замислих какво бих написала аз... резултатът от което ще споделя накъде по-долу в темата. Интересно ми е какво мислите вие по въпроса... 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- red&white
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: "Ние добиваме навика да живеем преди да придобием..."
mxm i na men mi e mn interesno da vidq koi kakvo misli po vyprosa 
на 24ти започва ебанта 
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
това ми звучи като "спускам се от най-високото място,пък после ще му мисля" 
Toto-I will remember
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А може ли човек да мисли, ако не е жив?
И как може живеенето да е "навик"
Въпросите се трупат... 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Живеенето не е въпрос на навик. Нито пък мисленето. Както обикновено правя, бих оплюл зададената тема.Raya_Alexandra написа:"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием навика да мислим"
- renesanz
- Легендарен флуудър
какво има да се пише по тая тема не знам.не мисля,че двете неща биха могли да бъдат навик,и е нормално мисленето да се появява на по-късен етап,то се развива докато растем и не спира да се развива до смъртта.кой го е казал този цитат въобще? има и друг вариант на тълкуване-че някой хора просто съществуват без да мислят,безцелно....и живеят "по навик" така да се каже... не знам. 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Възможно ли е въобще двете да съществуват поотделно, ако си човек?
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
възможно е,дам.Когато човек отказва да мисли и да действа,а се остави на течението.Jamesmagno написа:Възможно ли е въобще двете да съществуват поотделно, ако си човек?
Toto-I will remember
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Позволяваш си да метафоризираш едната дума, тогава аз ще го направя с другата:Ice_Spirit написа:възможно е,дам.Когато човек отказва да мисли и да действа,а се остави на течението.Jamesmagno написа:Възможно ли е въобще двете да съществуват поотделно, ако си човек?
Жив ли е всъщност човек, ако откаже да мисли?
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сега и аз ще се намеся, но без метафоризиране: човек се смята за напълно мъртъв, едва когато мозъкът напълно откаже да функционираJamesmagno написа:Позволяваш си да метафоризираш едната дума, тогава аз ще го направя с другата:Ice_Spirit написа:възможно е,дам.Когато човек отказва да мисли и да действа,а се остави на течението.Jamesmagno написа:Възможно ли е въобще двете да съществуват поотделно, ако си човек?
Жив ли е всъщност човек, ако откаже да мисли?

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
както е казал един чичка преди мнооого време "Мисля, следователно съществувам." и един друг чичка, преди не чак толкова много време "Спорете, заблуждавайте се, грешете, но забога, мислете, дори погрешно, но сами!"....
Ubi concordia, ibi victoria!
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Едва ли се има предвид точно биологичния смисъл на "живеене" и "мислене". По-скоро "ключът" е някъде тук:Raya_Alexandra написа:"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием навика да мислим"... Днес един приятел ми разказваше, как имал да пише есе по този цитат и за момент се замислих какво бих написала аз... резултатът от което ще споделя накъде по-долу в темата. Интересно ми е какво мислите вие по въпроса...
Moriarty написа: "Спорете, заблуждавайте се, грешете, но забога, мислете, дори погрешно, но сами!"....
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
"Ние добиваме навика да живеем преди да придобием навика да мислим".
Е да, но защо, питам аз? Човек се ражда като бебе, развива се, трупа опит, израства като личност... и тогава вижда смисъла на нещата - научава се да мисли... но за да се научи да го прави, трябва преди това да има житейския опит, демек да се е научил да живее, за да може да осмисли света... Примерно първобитните са се научили да оцеляват и после да мислят... с отделния индивид се получава горе-доле същото...
Бре, как само го стъкмих и го казах, ех колко съм горд от мене си...
Та, Алексадра, дете мое, цяла тема чета с надеждата за мнението ти, а то го няма... мириши ми на 4-то РПУ-Бургас за подвеждаща реклама...
Е да, но защо, питам аз? Човек се ражда като бебе, развива се, трупа опит, израства като личност... и тогава вижда смисъла на нещата - научава се да мисли... но за да се научи да го прави, трябва преди това да има житейския опит, демек да се е научил да живее, за да може да осмисли света... Примерно първобитните са се научили да оцеляват и после да мислят... с отделния индивид се получава горе-доле същото...
Бре, как само го стъкмих и го казах, ех колко съм горд от мене си...
Та, Алексадра, дете мое, цяла тема чета с надеждата за мнението ти, а то го няма... мириши ми на 4-то РПУ-Бургас за подвеждаща реклама...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- nihil
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
стига сте го цитирали тоя Декарт бе
човекът е смятал че имаме вродени знания от Бог и че най-голямото доказателство за съществуването му е това че мислим за него тъй като човек не може да сам да измисли Бог.. трябва той да го е просветил със знанието за себе си..
още повече че той казва че всичко трябва да се съмняваме във всичко ... тинтириминтири 
заглавието според мен е свързано с автоматизма на човек ... навик = автоматизирано действие... в днешния така динамичен живот (:lol:) повечето от нещата които вършим са на автопилот ... времето е толкова скъпо че човек не може да си позволи да го губи в мислене... така нареченото живуркане което е според някои заблуда че живееш...
хората правят това което обществото им казва да правят..телевизия...филми..музика... все от някъде си избират стереотип на поведение, визия и т.н. (те вървят заедно почти винаги).. мислят си че следват свои собствени идеи и цели и въобще не осъзнават че са ги придобили готови от телевизора (най-често)
и повечето се стремят да бъдат уникални..различни.. в свят в който почти не е останало място да си различен... (имам една любима фраза - ти си уникален, като всички останали
) ..в крайна сметка се получават много Das Man-oвци 
та по темата... човек придобива навик да живее действайки без да се замисля защо прави това или онова тъй като мнозинството казва че така е редно..или семейството... когато се научим да мислим..мислите ни са вече обременени и понеже всичко вършим по навик сигурно започваме да мислим по навик ..
загубих си мисълта...
както и да е..има и други варианти за интерпретация... отнасящи се примерно до възпитанието в ранна детска възраст и цялостното развитие на човек... някой пък може да го забие хептен в девета глуха и да каже нещо за капитализма и начина на живот който налага... всеки си го разбира по свой начин
затова е есе
вероятно всеки си го мисли по навика на мислене който си е изградил
хахах
ако се сетя какво забравих ще пиша по-късно
заглавието според мен е свързано с автоматизма на човек ... навик = автоматизирано действие... в днешния така динамичен живот (:lol:) повечето от нещата които вършим са на автопилот ... времето е толкова скъпо че човек не може да си позволи да го губи в мислене... така нареченото живуркане което е според някои заблуда че живееш...
хората правят това което обществото им казва да правят..телевизия...филми..музика... все от някъде си избират стереотип на поведение, визия и т.н. (те вървят заедно почти винаги).. мислят си че следват свои собствени идеи и цели и въобще не осъзнават че са ги придобили готови от телевизора (най-често)
та по темата... човек придобива навик да живее действайки без да се замисля защо прави това или онова тъй като мнозинството казва че така е редно..или семейството... когато се научим да мислим..мислите ни са вече обременени и понеже всичко вършим по навик сигурно започваме да мислим по навик ..
както и да е..има и други варианти за интерпретация... отнасящи се примерно до възпитанието в ранна детска възраст и цялостното развитие на човек... някой пък може да го забие хептен в девета глуха и да каже нещо за капитализма и начина на живот който налага... всеки си го разбира по свой начин
вероятно всеки си го мисли по навика на мислене който си е изградил
ако се сетя какво забравих ще пиша по-късно
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
А има ли смисъл щом няма значение
?
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.