Ако можех...

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ако можех...

Мнение от Мила »

Ако можех да променя нещо във ФЖМК, то би било:

:arrow:
вие сте. После събираме, поправяме правописните грешки и го връчваме на Тотка Монова :)
Последно промяна от Мила на 28 Дек 2007, 10:43, променено общо 1 път.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Ако можех...

Мнение от bvz »

:arrow: Студентите да научат името на Декана :lol:
:arrow: Упражненията да са за студентите - да се дават текстове за четене и обсъждане, да се канят гости от практиката
:arrow: Да карат студентите да пишат колкото се може повече, защото това е не просто упражнение за "вътрешна употреба "
:arrow: Де се вкара малко павече практика още от самото начало
:arrow: Да отпадне сегашното профилиране за специалност Ж
:arrow: Да има реално действаща кредитна система
:arrow: Да се въведе обратната връзка като редовна практика
:arrow: Да се въведе оценяването на преподавателите от страна на студентите като практика
:arrow: Да има функционираща библиотека с читалня и компютри
:arrow: Любимите пейки по коридорите
:arrow: Кошчета за разделно събиране на отпадъците
:arrow: Автомати за топли и студени напитки и закуски
:arrow: Качествен (жичени или безжичен) достъп до интернет
:arrow: Ремонтирано Западно крило
За тези и за още много други предложения от студентите доц. (тука няма ад издавам тайната, ще откриеш правилното име сама) беше информирана още преди да се кандидатира за втори мандат. В писмен вид. За част от тях има реални шансове да се сбъднат.
Допълвайте, колеги!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

уф,тъпа печатна грешка ;)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

:arrow: приемните изпити или поне есето
:arrow: премахване на безумни дисциплини
:arrow: повече аудитории и места за всички даром (и никой да не стои прав!)
:arrow: приличен ксерокс
:arrow: достъпност на учебните материали онлайн
:arrow: по-учтива администрация
:arrow: по-логични методи за комуникация - това с таблото, ок, но хвърчащите листчета, написани нечетливо не помагат особено...
:arrow: искам всички в тоя факултет да се научат, че освен Журналистика и Връзки с обществеността има и специалност Книгоиздаване, която е равноправна с другите. Не всички да казват: "Журналистика, Връзки имат.... оу (пауза пауза пауза) и Книгоиздване..." и тогава да си довършват изречението, ако въобще се сетят, че съществуваме!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

:arrow: приемните изпити ще са различни тази година, но есето си остава
:arrow: В момента се работи по премахването на "безумните дисциплини"
:arrow: Евентуално до края на годината ще е ремонтирана останалата част от ФЖМК, така че ще има зали, които да побират целия курс
:arrow: И аз искам приличен ксерокс
:arrow: Съвсем скоро ще има официална страница на ФЖМК, където ще има достъпни материали
:arrow: Администрацията - понякога е учтива :D
:arrow: Методите за комуникация всеки преподавател си ги избира сам - някои си имат блогове, други пък искат само жив котакт
:arrow: Ще свикнат, просто вие сте най-младата специалност :D Ако не свикнат - напомняйте им за съществуването си.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

10 години?
Напомняме, обаче си е обидно :) И лично аз някой ден ще ошамаря някоя от фръцлите, които като кажа книгоиздаване ме гледат съжалително :)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Мила написа:10 години?
Напомняме, обаче си е обидно :) И лично аз някой ден ще ошамаря някоя от фръцлите, които като кажа книгоиздаване ме гледат съжалително :)
веднъж едно момиче ме попита дали догодина ще се местя, а тя учи българска филология :|

:arrow: за безумните дисциплини съм съгласна. чух, че се обсъждало пиар отдогодина да нямат ИБЖ, а ние?
:arrow: факултетът да се казва ФМК - сега всички ще скочат да ме оборват, но това си е мое мнение.
:arrow: кошчетата за разделно хвърляне са много добра идея.
:arrow: кафе машина или за някакви напитки.
:arrow: места за всички, което скоро трябва да бъде факт.
:arrow: всички предмети да се изучават в сградата на ФЖМК :!:
:arrow: някакви пейки, ако може и те да са шарени, още по-добре.
:arrow: допълнителни часове по някои предмети и ако може заменяне на някои от безумните предмети с небезумни.
:arrow: специално за Книгоиздаване смятам, че трябва да се учи литература още от самото начало.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

ЩЕ се опитам да бъда кратък, дано се получи
:arrow: За учебната програма: В момента две от специалностите във ФЖМК - Журналистика и Връзки с обществеността - имат брой задължителни часове с 600 повече от предвидения по закон. Ако това не се промени до две години Факултетът ще бъде санкциониран от агенцията по акредитация. В момента тече дискусия за намаляване на учебните часове за тези специалности през четирите учебни години с 600 до 1000. За целта ще бъде потърсено и мнението на студентите.
:arrow: Работи се и по идеята за кошчета и пейки, но те трябва да са от негорим материал, защото сградата е от дърво :lol:
:arrow: За автоматите за напитки и закуски - имаше процедура по ЗОП и би трябвало в скоро време да имаме такива във Факултета
:arrow: За залите, местата за сядане и т.н.: След акто Университетът е получил достатъчно пари, в пресата се появи информация, че най-много ще се отделят за ремонт на ФЖМК, дано. Би трябвало до края на годинаат да приключи ремонта, но все пак никой не знае :roll:
:arrow: Специално за Книгоиздателите: Спокойно, и този период ще мине. Преди са казвали на тези от ВО: "А, пиар, значи не са те приели журналистика", сега обаче не е така. Мисля, че и Кн ще придобие авторитет и известност :lol:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Бвз, нали знаеш, едно си баба знае, едно си бае. Лично мен това безумно ме дразни. Пейките мога да ги преглътна, шантавата врата също. Кошчетата обаче са необходимост...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Абсолютно се присъединявам към Мила, за десет години би трябвдало нашите ингтелигентни и ерудирани преподаватели да запомнят, че преподават на три специалности и по възможност да запомнят и имената им без гореописаната пауза. :?
За безумните часове - присъединявам се към ИБЖ конкретно за специалност PR и книгоиздаване. Струва ми се, че на PR-ите много повече би им трябвала история на рекламата, а на нас бъдещите книгоиздатели история на книгата, която така или иначе си учим редовно.
Бояне, как седи положението с твърде многото часове при нас? Или хорариумът ни е наред? Това добре. 8)

Иначе подкрепям всички гореспоменати предложения с две ръце^^
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Моите изисквания са малко по-различни.

:arrow: 1. Връзки с външни университети.
:arrow: 2. Възможност за обмен на лектори, както и на студенти.
:arrow: 3. Нови учебници. По-чести преводи. Учебниците да ги има и онлайн. Абсурдно е да учим по учебници, които са по-стари от мен. Нови учебни планове (съобразени с новите предмети), нови преподаватели или поне гостуващи лектори.
:arrow: 4. Таблото и оценките, както и всеки промени да ги има в нета, защо взе да ми идва до гуша.
:arrow: 5. Сайтът на СУ или да се свали или да се оправи, но не и тази смешка, която за последно е ъпдейтвана 2005. Много тежък, неудобен и разпилян е в момента. Форумът обаче изглежда очарователно вече. Поздрави.
:arrow: 6. Определно да се направят лични магнитни карти, за влизане и излизане. Елементарна ситема за сигурност, защото тези дядовци, дето сега се водят портиери трудно биха могли да направят нещо.
:arrow: 7. Пейки!!! Не заварени столове, пейки.
:arrow: 8. Кошчета из университета, защото няма.
:arrow: 9. Някаква нормална лавка, защото може да звучи тъпо, но Атлатник е 1. скъп, 2. гаден, 3. единствения наоколо.
:arrow: 10. Възможност от университета за поставяне на занятия (повече извънучебни дейности по специалността), възможност за достъп.
:arrow: 11. Адекватна библиотека.
:arrow: 12. Адекватно отношение към студентите. Не те ни правят услуга за това, че са там, това им е проклетата работа. Съответно, да има сериозни последствия за злоупотребяващи преподаватели 9това го казвам конкретно по случай Ангелов).
:arrow: 13. Лични профили на студентите. Кой курс са, какво следват, с какво се занимават, какво са направили, къде участват, в какво членуват и пр. и пр. и пр.

Например:
име: Гинка Гинкова
възраст: 20
специалност: Книгоиздаване
желание за специализация:
желание за магистратура: да
допълнителни дейности: член на ФСС, Стен-вестника, радио "Алма Матер"
езици: немски/френски
личен сайт: ginka.adress.cc
e-mail: ginka_85@neshto-si.com
допълнителна информация: магистратура по психология, гръцки език
и пр. и пр. ;)
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Eneya написа: :arrow: 13. Лични профили на студентите. Кой курс са, какво следват, с какво се занимават, какво са направили, къде участват, в какво членуват и пр. и пр. и пр.
За това си има facebook и прочее социални мрежи; това си е малко като Държавна сигурност.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Моял ти се, facebook, я стига. Това е най-тъпото нещо, което някога се епръквало, след myspace.
Аз не харесвам face book, не го използвам и отказвам да се занимавам с него.
Информацията според мен е хубаво да я има точно в стиа, в който дадох пример.
Възможни работодатели, полезна информация за студента и пр.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ок, ама аз пък не искам всяка лелка във факултета да има достъп до личните ми интереси, или ако искаш "досие"...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Дам, наистина това си е досие. Би било хубаво само ако е абсолютно незадължително, защото иначе доста хора биха се възпротивили. И с право.
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”