Трябва ли да забранят торентите ??
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- Bloodlust
- В началото бе словото
Трябва ли да забранят торентите ??
Трябва ли да има Торенти или не???
Според мен ДА
така ще се насърчи Родното производство на КАЧЕСТВЕНА Музика
Според мен ДА
"....И се роди човекът,същество тъй велико,че се наложи сам да си поставя ограничения - боговете..."
- Diva_Magia
- Пишете, о, братя
- Специалност: География
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Трябва ли да забранят торентите ??
Според мен е крайно време да забранят и безплатня въздух.
^^
ок, това беше малко заяждане.
А сега сериозно:
Не, не бива. Родното Производство на Качествена Музика (РПКМ) би трябвало да си я произвежда по дифолт, а не по този начин. И изобщо не виждам как производителите на боза на родния музикален пазар изведнъж ще се трогнат и ще започнат да приозвеждат качествено виски (образно казано) като забранят торентите.
А и не мисля, че наистина може да се спре някога размяната на файлове между хората.
И няма ли подобна тема?
^^
ок, това беше малко заяждане.
А сега сериозно:
Не, не бива. Родното Производство на Качествена Музика (РПКМ) би трябвало да си я произвежда по дифолт, а не по този начин. И изобщо не виждам как производителите на боза на родния музикален пазар изведнъж ще се трогнат и ще започнат да приозвеждат качествено виски (образно казано) като забранят торентите.
А и не мисля, че наистина може да се спре някога размяната на файлове между хората.
И няма ли подобна тема?
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Какво общо пък имат двете
Аз много малко родна музика тегля от торенти, почти не съм намирала това, което ми трябва там.
Иначе - не, да не ги забраняват, на мен за филми ми трябват
Иначе - не, да не ги забраняват, на мен за филми ми трябват
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
И без тях ще се оправя. Въпреки това не ми пречат
А колко насърчават родното производство на качествена музика - думи нямам да опиша
То и българският Моцарт да се роди, кой ще ти дава пари за дискове, когато може за 10 минути да си дръпне пълната дискография на аванта

А колко насърчават родното производство на качествена музика - думи нямам да опиша
Онази беше "Торенти vs. free сървъри"Diva_Magia написа:И няма ли подобна тема?
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
НЕ!!!! 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- renesanz
- Легендарен флуудър
е без тях от къде да свалям сетове?!!! не бива да се забранява нищо!само пари да се харчат,няма смисъл.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Кога са качвали бг музика по торентите? И къде я видя тази качествена бг музика? Мишо Шамара ли губи от торентите или Прислава? Според мен качеството няма нищо общо с тегленето нелегално.Bloodlust написа:Трябва ли да има Торенти или не???
Според мен ДА
Нито Пайнер, нито Р'Н'Б Рекърдс се трогват особено, че ти, аз и цял Бургас искаме по-качествени песни. Същите буламачи ше си правят и продават и окото им няма да мигне. Аз чалга-торент дори няма да изтегля, вие ми говорите да плащам легално за дискове...
Не ме разбирайте погрешно - бих дал пари за българска музика (имам няколко закупени бг албума, които за мен са си последните качествени дискове - за съжаление през далечната 2003...). Проблема не е в мен, че съм беден скръндзав студент, с достъп до аренабг.ком. Проблема е че никой бг артист не може да ме накара да му изтегля бозичките, с които си напълни албумеца. Дори чух за идеята, че безплатната музика в нета се ползвала за да се популяризират нови имена. Демек днеска ставам певец и си пускам албума фо фрии из торентите, белким стана известен... Да ама не - като съм изпял некви простотии, и да предлагам шоколади към дисковете, пак никой няма да ги вземе...
Тъй че моето мнение е - бих цакал кинти за родното творчество, ако то си заслужаваше всяка стотинка, ще платя без никви проблеми... докато не си оправят качеството проблема си е техен. Ако те са добри и протестират срещу торентите, ще ги подкрепя. Но пасмина като Я-Я, Стратия и тем подобни не заслужават да ги подкрепим срещу известен бг сайт, само защото творят. Да дадат повече!
Амин!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Bloodlust
- В началото бе словото
Вярно!!! Ама в България няма само шитни
Определено в графа "качествена музика" не съм имал превид Чалгата или Р&Б рекърдс.Има сума БГ изпълнители дето си заслужават.(например БТР) И я ми обясни как АДЖЕБА ше правят музика- просто като никои не купува ( няма смисъл да я правят тогава тая музика
)
Определено в графа "качествена музика" не съм имал превид Чалгата или Р&Б рекърдс.Има сума БГ изпълнители дето си заслужават.(например БТР) И я ми обясни как АДЖЕБА ше правят музика- просто като никои не купува ( няма смисъл да я правят тогава тая музика
"....И се роди човекът,същество тъй велико,че се наложи сам да си поставя ограничения - боговете..."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Абе и аз нямах предвид само чалга и рап...
Но, какво да си говорим - в тези стилове се наливат най-много пари, би трябвало тяхното качество да е водещо, а то.... поне като дават на някоя фолк-певачка (или рапЕрка) кинти, тя да ги влага в песни, а не по тялото си... все пак тези *ици не продават албумите...
... и щом тези стилове са така, какво остава за другите, които нямат толкова оборот? Кой ше ми даде гаранция, че новия албум а Руши е финансиран и продуциран като новия на Джъстин? Или че Графа, освен че ше напише и изпее, също ше и ПРОДУЦИРА баладите си, така както Дарън Хейс? Хубаво е да имат талант тези момчета, но също така е хубаво и да се вложат прилични пари в тяхното творчество, да знам, че като си купя албумите им, ше са на ниво... не съм претенциозен чак толкова, общо взето съм музикален помияр и слушам по малко от всичко, което поне малко става за слушане. Но и аз си имам минимум изисквания...
пс: специално на БТР не бих си купил нищо, дори и да пуснат течен шоколад с тяхното лого...
Но, какво да си говорим - в тези стилове се наливат най-много пари, би трябвало тяхното качество да е водещо, а то.... поне като дават на някоя фолк-певачка (или рапЕрка) кинти, тя да ги влага в песни, а не по тялото си... все пак тези *ици не продават албумите...
... и щом тези стилове са така, какво остава за другите, които нямат толкова оборот? Кой ше ми даде гаранция, че новия албум а Руши е финансиран и продуциран като новия на Джъстин? Или че Графа, освен че ше напише и изпее, също ше и ПРОДУЦИРА баладите си, така както Дарън Хейс? Хубаво е да имат талант тези момчета, но също така е хубаво и да се вложат прилични пари в тяхното творчество, да знам, че като си купя албумите им, ше са на ниво... не съм претенциозен чак толкова, общо взето съм музикален помияр и слушам по малко от всичко, което поне малко става за слушане. Но и аз си имам минимум изисквания...
пс: специално на БТР не бих си купил нищо, дори и да пуснат течен шоколад с тяхното лого...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
Не мисля, че торентите са основния проблем, поне така поставен. "Качествена" музика за всеки означава различно нещо, което всъщност отново няма връзка
Ако харесваш някоя група или отделен албум или нещо друго, ти поне от уважение към създателя ще го купиш. Аз така правя. Ако не купуваш оригинални продукти, явно толкова ги считаш за качествени. Далече сме от тази философия обаче...
- DADO
- Легендарен флуудър
Искам да успокоя всички привърженици на торент-културата (и аз съм в това число). България все още не е Германия, където както сигурно вече знаете могат да те арестуват ако теглиш музика нелегално от Интернет. От друга страна обаче, компакт-дисковете в България са нереално скъпи, и трудно един средностатистически българин би си позволил да купува дискове. За сравнение - в западните страни хората постоянно купуват албуми (имат си авторитетни албум-класации), освен това при тях се продават и сингли, което ние все още нямаме. Така че споко, докато не сме догонили Европа, можете спокойно да си сваляте торенти 
Ibiza DJ
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
донякъде си прав, въпреки че процесът е двустраненXenon написа:Така че споко, докато не сме догонили Европа, можете спокойно да си сваляте торенти
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
И да забранят торентите, нали си има сайтове за д`ръпане на мп3.
Торентите се отнасят най-вече за теглене на филми.
Торентите се отнасят най-вече за теглене на филми.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
остават често неосъществени." Of Mice and Men
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Аз виждам само един изход - музиката, филмите и игрите стават безплатни в световен мащаб, а цената на електричеството се увеличава неимоверно
Всички печелят! 
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Всички от енергото...
другите да се оправят както могат
другите да се оправят както могат
Don't look back, 'cause you know what you might see