Тема за ценители на филми,провокиращи сериозен размисъл

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Тема за ценители на филми,провокиращи сериозен размисъл

Мнение от RuseF »

Моето предложение е следното:

http://veg-tv.info/Earthlings

Всички трябва да гледат този филм.Ще си обясните много неща.Отделете си този 1 час.

П.С.Преместете темата,ако намерите по-добър раздел за нея.

Предложения за сериозни документални филми тук!!
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
localghost
В началото бе словото

Re: Тема за ценители на филми,провокиращи сериозен размисъл

Мнение от localghost »

Това май ще е следващият документален филм по сила след "An Inconvenient Truth" или "Неудобната истина". Може и по-силен да се окаже.. ще го гледам задължително!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Интересно звучи, браво за темата, Стоили. :D Само че я местя. :)
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Изгледах филма "на почивки"- дойде ми доста ударно и постави вечния проблем за губещата се връзка между човека и природата...И то на Бъдни вечер, когато всички си обещаваме да бъдем по- човечни... Мога да пиша доста по тази тема, но няма да го направя. Не и сега. Просто отново ще прозвучи фалшиво, лицемерно и клиширано. Стигнала съм до своите изводи, дано и вие да стигнете до вашите, след неминуемия размисъл, който този филм провокира.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Наистина филмът е тежък и силен.Наистина незнам дали сега беше момента да пусна тази тема,но после щях да забравя,а и филма доста ме шокира.Надявам се не само Амели да споделя вълнението ми,а и думите изречени от Марк Твен:
"От всички родени създания той (човека) е най-противното.Той е единственото създание, което причинява болка за спорт, знаейки, че е болка".
Толкова..

П.С.кастело-благодарско:)
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

филма е.....потресаващ.всъщност ни показва нещо,което би трябвало да знаем.всичко,което се случва на човечеството си го заслужаваме...колкото и да обсъждаме то е ясно,всеки,който го изгледа този филм ще си направи равносметка,дано...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
localghost
В началото бе словото

Мнение от localghost »

renesanz написа:всичко,което се случва на човечеството си го заслужаваме...
Mи то засега не се случва кой знае какво, но ако не си гледала филма, който пуснах в предишния ми пост, гледай го и чукай... на дърво.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Някои картини не са много приятни. Но нищо качествено ново, за което човек да не може да се досети. Освен това едва ли има някакво особено значение как точно умира животното. И всеки, който може да успокои съвестта си от факта, че телешката му пържола е умряла от инжекция, слушайки Вивалди, а не от пирон в мозъка и ножовка в трахеята, е странен. Това е законът на природата, ако и да е доста извратен в стил "Матрицата" - моят живот е твоята смърт. Утопии няма.

Освен това, ако видите лъвски прайд, нападащ гну, ще откриете доста подобни неща - и висящи трахеи, и фонтани кръв, и отчаяното мучене. Или косатка, разкъсваща тюленче и опиталата се да му помогне майка. На това му викаме "природа".

Ми и нашето е природа - нямаме нокти и остри зъби - ползваме всички тия изродщини от филма. Не бягаме бързо и не тичаме на глутници - гледаме си животни в клетки. Няма някаква много голяма разлика от действията на един вълк, да речем, който изяжда една овца, но удушава всички в кошарата ей така просто, щото му е в кръвта. Така че трябва да се прави ясно разграничаване между показаните циркови номера с животни и военните изследвания (които са доста гадни и особено в случая с цирка - безсмислени) и необходимостта от добиване на храна от животни. Без месо не се живее - това е факт. Освен това почти всички действащи сега лекарства се изпитват първо върху животни и благодарение на тези изследвания мнозина дишат още, между които и аз.

Въпреки това трябва да призная, че тия касапски фабрики са нещо много отвратително. Аз не съм вегетарианец или нещо подобно, нито проповядвам "месото е убийство", но картините от прасешките развъдници и там другите учреждения малко ме смутиха. И всичката тая работа е все заснета из американските човечни ширини. Тц-тц-тц... И после му се сърдим на Буш за Ирак. Тя цялата им скапана държава е извратена.
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

така е,в природата убиваш,за да оцелееш,но не е нормално човека да убива котета и кучета в газови камери,нито да набучва копия в бикове за удоволствие.........
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Преди малко изгледах филма. Предизвика доста смесени чувства в мен...на моменти ми изгл сериозен,правдоподобен, но някои от фактите не бяха мн достоверни,а по-скоро манипулативни... :|
Сетих се за една статия на Тончо Жечев, която ми попадна наскоро(сега не се сещам как се казваше), където той пише, че „Ние живеем в епоха на траибализъм". Това е едно племе в Африка. При тях когато на смяна на едно поколение идва друго, то унищожава всичко, създадено от предишното. Не мисля, че най-големият проблем е в това, че си добиваме храна от животните...
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Еми аз най-много съм мислил на Матрицата :mrgreen:
.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Е то особено третата част направо те заливаше с философия :roll:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Е вярно ,че третата част беше най-слабата,но първата все още си е номер 1 в класцията ми за филм на всички времена :wink:
.
pechas
В началото бе словото

Мнение от pechas »

Специално за Boromir:
"всеки, който може да успокои съвестта си от факта, че телешката му пържола е умряла от инжекция, слушайки Вивалди, а не от пирон в мозъка и ножовка в трахеята, е странен"-Братле, ти видя ли в какви мъки умират тези животни. Именно в това е идеята на филма.

"Освен това, ако видите лъвски прайд, нападащ гну, ще откриете доста подобни неща - и висящи трахеи, и фонтани кръв, и отчаяното мучене. Или косатка, разкъсваща тюленче и опиталата се да му помогне майка. На това му викаме "природа"."- На "природа" викаме да убиеш животно и да го изядеш. Ти не си го убил. Получаваш го наготово. Ако трябваше сам да го убиеш сигурно щеше да си вегетарианец. Много хора със сигурност щяха да са. Освен това в "природата" животното е живяло свободно, докато ние измъчваме животните във фермите от мига в който се родят. Например обездвижват телетата за да не им се развиват мускулите.

"Ми и нашето е природа - нямаме нокти и остри зъби - ползваме всички тия изродщини от филма. Не бягаме бързо и не тичаме на глутници - гледаме си животни в клетки. Няма някаква много голяма разлика от действията на един вълк, да речем, който изяжда една овца, но удушава всички в кошарата ей така просто, щото му е в кръвта." - 1во-това не е факт. 2ро естествено ,че има разлика! Както казах дивите животни ядат дива и свободна плячка и не я измъчва преди това.

"Без месо не се живее - това е факт."- и това не е факт. Милиони вегетарианци живеят здрави.

"Освен това почти всички действащи сега лекарства се изпитват първо върху животни и благодарение на тези изследвания мнозина дишат още, между които и аз."- преди да се пусне на пазара всяко лекарство се изпитва и на човек (без изключения), което обезсмися опитите с животни. Освен това резултата върху животни не е същия като върху хора, поради различията в организма (хормони и др.)

Аз също ям месо, въпреки че искам да го спра, но човек не е създаден да яде месо,не е създаден да е хищник. Както ти каза ние нямаме остри зъби и нокти, не бягаме бързо, следователно не сме създадени да убиваме и да ядем месо. Гладът за месо идва от там , че на дадено ниво в еволюцията някой авантюристичен наш прародител е решил да си разнообрази менюто.

С много поздрави, Киро!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

pechas написа:Специално за Boromir:

"Освен това, ако видите лъвски прайд, нападащ гну, ще откриете доста подобни неща - и висящи трахеи, и фонтани кръв, и отчаяното мучене. Или косатка, разкъсваща тюленче и опиталата се да му помогне майка. На това му викаме "природа"."- На "природа" викаме да убиеш животно и да го изядеш. Ти не си го убил. Получаваш го наготово. Ако трябваше сам да го убиеш сигурно щеше да си вегетарианец. Нямаше да съм. Теб жал ли те е, като късаш цвете или като плевиш градинката? Ми и тва е убийство. Хлябът се прави от убити житни растения и семена. По тая логика само фотосинтезата не е убийство на нещо.

"Ми и нашето е природа - нямаме нокти и остри зъби - ползваме всички тия изродщини от филма. Не бягаме бързо и не тичаме на глутници - гледаме си животни в клетки. Няма някаква много голяма разлика от действията на един вълк, да речем, който изяжда една овца, но удушава всички в кошарата ей така просто, щото му е в кръвта." - 1во-това не е факт.
О, факт е. Аз без проверени факти не работя. Когато човек живее в Родопите, вижда на какво е способен един дзвер. А това дали крокодилът измъчва антилопата, докато й изсмуква вътрешностите, е силно зависещ от антилопата въпрос.
"Без месо не се живее - това е факт."- и това не е факт. Милиони вегетарианци живеят здрави.
И милиони ескимоси живеят здрави, без да са видели хляб в живота си. Яденето на месо е полезно. Може би не е вселенски факт, но ние сме всеядни животни и като такива не трябва да бягаме от месо.

"Освен това почти всички действащи сега лекарства се изпитват първо върху животни и благодарение на тези изследвания мнозина дишат още, между които и аз."- преди да се пусне на пазара всяко лекарство се изпитва и на човек (без изключения), което обезсмися опитите с животни. Освен това резултата върху животни не е същия като върху хора, поради различията в организма (хормони и др.)
Недей тук да спориш с мене. И какво, правя аз някакво лекарство и веднага го давам на болната ти баба да видя дали действа ли? Обезсмисляло опитите с животни!!! Като не знаеш каква е процедурата, не ми говори за различия и хормони.

Аз също ям месо, въпреки че искам да го спра, но човек не е създаден да яде месо,не е създаден да е хищник. Както ти каза ние нямаме остри зъби и нокти, не бягаме бързо, следователно не сме създадени да убиваме и да ядем месо. Гладът за месо идва от там , че на дадено ниво в еволюцията някой авантюристичен наш прародител е решил да си разнообрази менюто.

Хе те точно този авантюристичен наш прародител е разчитал на кучешките си зъби, здравите резци и храносмилателна система. То не се яде месо просто така и затова аз не се плаша от стадата овце, дето ме нападат, като не мога да заспя. :D :D

С много поздрави, Киро!
Във всеки случай мнението ти има своите добри позиции и ако изгладиш малко неустойчивите точки, можеш да спечелиш някой спор по темата в бъдеще... стига аз да не съм от другата страна.

С не по-малко поздрави, Боромир!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”