Гъби
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Гъби
Някои да знае от къде мога да си купя отпечатък от спори на psilocybe kubensis.Хем да се позанимавам с хранителни среди, стерилизация и ала бала, хем да хапвам гъбки накрая.До колкото знам още не са ги забранили със закон и спори би трябвало да си се продават свободно.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Гъби
кат научиш можеш да споделиш после. Звучи интригуващо

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Моля!? 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Циндил-Пиндил написа:Моля!?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
psilocybe cubensis са гъби,както разбрахте.
ето милата Уики
Продават се явно спори,които да си отгледаш т.е. правиш си изкуствена среда и тн. си ги отглеждаш,мъчиш и следиш за реакции. Не съм много наясно кое какво е точно,ма си спомням че майка ми работеше дрожди и се правят изследвания с тях и тн - в частност в с бирени такива
Някой обаче хем иска да си работи по заданието,хем иска и да си плюска гъбки след това,при това от веселите.
Не знам дали е за БФ темата.... не съвсем.
Иначе кое от къде,питах майка ми и тва е информацията,която мога да дам,и това което тя знае:
Винени дрожди може да се купят от винен институт
Пивни от пивоварния институт може да се намерят.
От националната банка за микроорганизми се съхраняват разни,ма не знам дали на всеки ще продадат,и би трябвало да има обаче всички микроорганизми
Така че не е лош вариант да се провери направо там 
ето милата Уики
Продават се явно спори,които да си отгледаш т.е. правиш си изкуствена среда и тн. си ги отглеждаш,мъчиш и следиш за реакции. Не съм много наясно кое какво е точно,ма си спомням че майка ми работеше дрожди и се правят изследвания с тях и тн - в частност в с бирени такива
Не знам дали е за БФ темата.... не съвсем.
Иначе кое от къде,питах майка ми и тва е информацията,която мога да дам,и това което тя знае:
Винени дрожди може да се купят от винен институт
Пивни от пивоварния институт може да се намерят.
От националната банка за микроорганизми се съхраняват разни,ма не знам дали на всеки ще продадат,и би трябвало да има обаче всички микроорганизми

- BeBsaNchO
- В началото бе словото
Ха, ха
За отглеждане и хапване а? Интересно меню, особено хубава супа става. Гъбите от рода Psilocybe са т.н. "вълшебни" гъби или халюциногенни, диворастящи са по принцип. В някои държави са забранени и спори се търсят нелегално. В България от доста време не съм виждала, но едва ли трябва да търсиш от някоя институция
Моя приятелка след прием на такава гъба се оказа в Пирогов с опасност за живота. За незнаещите гъбите съдържат наркотично активните алкалоиди псилобицин и псилоцин.
Никой от моите приятели не е виждал диворастяща. Среща се често Psilocybe Semilanceata - Психотропна гъба. Расте в България. Почти не може да се сбърка.
Не искам да ти се меся или да те поучавам, но много внимавай. Ако тази тема е сериозна ... бих те посъветвала да си отглеждаш обикновени гъби с научна цел
Големите количества са много опасни, а колко мутации има при гъбите ...
Никой от моите приятели не е виждал диворастяща. Среща се често Psilocybe Semilanceata - Психотропна гъба. Расте в България. Почти не може да се сбърка.
Не искам да ти се меся или да те поучавам, но много внимавай. Ако тази тема е сериозна ... бих те посъветвала да си отглеждаш обикновени гъби с научна цел
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ами значи явно е объркала гъбата, от псилоцибинките не можеш да се натровиш така. Смъртна доза би се получила ако изядеш толкова гъби, колкото тежиш, защото псилоцибинът и псилоцинът в 1 гъбка са много малко. За това принципно се ядат по 40-50 гъби, в зависимост желания ефект и от това колко силни са самите гъби.BeBsaNchO написа:Моя приятелка след прием на такава гъба се оказа в Пирогов с опасност за живота.
Иначе ако разбереш от къде може да се вземат такива спори, сподели, ще сме ти много благодарни
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- renesanz
- Легендарен флуудър
брей колко заинтересовани на тема гъби
а аз си мислех,че не правите такива неща 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
може и да не правим,но това не пречи да знаем
Иначе с гъбите не знаеш коя колко ще те...задоволи. Може да изядеш една мухоморка и да си свежарка,може да хапнеш супер малко от някоя мухоморка и да се трупясаш.
Шанс
Което ми напомня на един случай:
Моите родители с един приятел отиват да гъбарстват. И се прибират набрали гъби и носят и трофей - БУЛКА ГЪБА! Да,ама нейн двойник е една от мухоморките. Седят те,сготвят я.... нашият приятел я опитва.... стоят те моите родители,отчитат по часовник 10 минути,и то в готовност да станат и да се засилят с 300 към Пирогов
За щастие гъбата се оказа ядлива....
И не се наложи търчане и тн.
Иначе нали знаете последните думи на гъбаря: " Ей такава гъба не бях ял!"
Иначе с гъбите не знаеш коя колко ще те...задоволи. Може да изядеш една мухоморка и да си свежарка,може да хапнеш супер малко от някоя мухоморка и да се трупясаш.
Шанс
Което ми напомня на един случай:
Моите родители с един приятел отиват да гъбарстват. И се прибират набрали гъби и носят и трофей - БУЛКА ГЪБА! Да,ама нейн двойник е една от мухоморките. Седят те,сготвят я.... нашият приятел я опитва.... стоят те моите родители,отчитат по часовник 10 минути,и то в готовност да станат и да се засилят с 300 към Пирогов
Иначе нали знаете последните думи на гъбаря: " Ей такава гъба не бях ял!"

- localghost
- В началото бе словото
Абе вие си яжте гъбите халюциногенки, аз ще се задоволя с ракията и бидоня със зейето 
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Пък аз, като видях заглавието, реших, че някой се оплаква от липсата на гъби за триене на дъските в залите.
"Гъби".
Хаха
"Гъби".
Хаха
- BeBsaNchO
- В началото бе словото
Хах Pisobella, много правилно е това за последните думи на гъбаря
И на мен ми се е случвало да намирам булка гъба, обожавам ги ... обаче страхът е голям, страшно много мутации има при мухоморките - точно копие на булките.
И на мен ми се е случвало да намирам булка гъба, обожавам ги ... обаче страхът е голям, страшно много мутации има при мухоморките - точно копие на булките.
Еми не можах да си намеря спори.Свързах се с едно момиче което си отглжда и тя ми каза че може да ми продаде готови гъби но не и спори.И така де купих си готови гъбки и си направих коледата вълшебна, както си трябва, но ми се искаше сам да си ги отгледам.Сега тука намерих разни холандски сайтове в които се продават спори на най различни видове гъбки и всичките вълшебни и мисля да си поръчам.Не са и много скъпи.Общо взето, който го е страх от гората нека да си гледа гъби в мазата.