Знам, че има отделен форум, но ми се ще да има тема и тук.
Какво мислите и къде предпочитате да живеете и защо?
На квартира или на общежитие?
Какви са предимствата и недостатъците?
Студентски град - за и против (01/2005г.)
Твърдо на квартира! Нищо, че съм от София съм живял в Студград, а в момента живея на квартира и посмъртно не бих се върнал да живея в Студград! Предимствата на квартирата са много и най-голямото от тях е, че не живееш с още двама кретена в стая, а да не говорим като дойде сесия за какво става дума - и сам можеш да се сетиш!
Сега някои защитници на Студград ще кажат, че там е купон, веселба, има само млади хора и т.н., но аз ще ги попитам предварително дали са дошли заради купона, веселбата и младите хора или заради образованието си на първо място??? Защото купон има и извън Студград!
Сега някои защитници на Студград ще кажат, че там е купон, веселба, има само млади хора и т.н., но аз ще ги попитам предварително дали са дошли заради купона, веселбата и младите хора или заради образованието си на първо място??? Защото купон има и извън Студград!
Аз пък ще кажа - въпрос на предпочитание. Кварирата има мн предимства- живееш сам или с които ти предпочиташ, по-самостоятелен си,по-спокойно е ,но от друга страна ако има хазяи по правило те са някакви сдухани баби и дядовци,кото все ще намерят как да те притеснят -така че като търсиш квартира- умната.
А за студград- не бих казала,4е са приятни кутийките,в които се живее- най-малкото, защото там нямаш личен живот. Но пък ако това мн мн не те притеснява -е доста забавно и интересно при условие,че се понасяш със съквартрантите, което е от първостепенна важност !
Аз съм в студград и още ми харесва... И не ми е мн трудно да уча до този момент...
Както казах- въпрос на предпочитание.
Нищо не пречи да опиташ първо в студград и като/ако не ти хареса- на квартира .
чао
А за студград- не бих казала,4е са приятни кутийките,в които се живее- най-малкото, защото там нямаш личен живот. Но пък ако това мн мн не те притеснява -е доста забавно и интересно при условие,че се понасяш със съквартрантите, което е от първостепенна важност !
Аз съм в студград и още ми харесва... И не ми е мн трудно да уча до този момент...
Както казах- въпрос на предпочитание.
Нищо не пречи да опиташ първо в студград и като/ако не ти хареса- на квартира .
чао
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
-
hypodila
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Твърдо студентски град. Всичко е до теб - колеги когато ти потрябват са до теб. Ако живееш на квартира и ти се наложи да вземеш лекции де ще бягаш
В студ град ти е всичко. И Студенстки град е прованс
Майни те я таз София
Аз да се класирам всяка година на общежитие няма да мръдна от Студенски град!
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Аз си живея на 10 минути пеша от ректората, деля един много хубав апартамент с баба ми...
ТЛ:
ХАХАХАХАХА
Млък! Та... донякъде съм си самостоятелен, донякъде не (останалата част от родата е на долния етаж). Готиното е, че ако ме домързи да сготвя нещо, има кой да го направи вместо мен.
Тук си имам всичко!
Не бих се преместил в Stuttgard за нищо на света!
ТЛ:
ХАХАХАХАХА
Млък! Та... донякъде съм си самостоятелен, донякъде не (останалата част от родата е на долния етаж). Готиното е, че ако ме домързи да сготвя нещо, има кой да го направи вместо мен.
Тук си имам всичко!
Не бих се преместил в Stuttgard за нищо на света!
mi az ne bih kazala 4e v Stud. grad e koi znae kakva veselba, osven ako ne slushash 4alga. kude 6to ima kuponi-vsi4kite sa samo na 4algadjii. vsi4ki po-izvestni zavedeniq sa za 4alga. ima edin dva cluba za po-razli4na muzika,no v tqh vinagi e tolkova pretupkano,4e v kraina smetka predpo4itash da ne izlizash vuob6te.
i naistina posred sesiq e super dosadno da si v studentski. stoish po cql den v edna staq,kato 4astnoto ti prostranstvo se ograni4ava samo do edno leglo.a puk ako i sukvartirantite ti u4at tam-neprekusnato imash 4uvstvoto 4e nqkoi te nabljudava.
puk si e golqma mizeriq-na men hem uj mi praviha remont,ama samo kolkoto da zamajat polojenieto.vurhu izgniliq i star balatom postilat edno novo par4e,macvat malko boq i aaaide - 4ista rabota.O6te ne sum se oturvala suvsem ot hlebarkite,pri polojenie 4e izpolzvam 5 preparata ednovremenno. po tozi povod legloto mi e na edna pedq ot stenata.super mnogo se chuvat susedite,koito za sujalenie nqmat dobur vkus za muzika.
i na vsi4koto otgore daje nqma masa - sega sum tolkova shvanata ot taq sesiq 4e ne moga da se obru6tam nastrani. vyob6te...men ne me kefi mnogo,no vse pak ima i dosta predimstva:
-ima udoben transport do centura i universiteta
-kato ti pritrqbva be6to ot kolega,vinagi mojesh da po4ukash na susednata vrata,makar 4e toq obmen moje da stava i na lekzii
-ima mnogo zavedeiq za hranene,peralni i komp. clubove
- i razbira se e super evtino i imash topla voda non stop
vse o6te ne znam kak e na kvartira,no edva li 6te se zadurja v studentski grad. ve4e nqmam kude da si subiram ne6tata-edin raft,edno garderob4e u edno 6kaf4e edva li biha subrli vsi4kite mi drehi,knigi u4ebnici i kozmetika.I ne znam kak e v drugite blokove oba4e nai-loshoto pri nas e 4e nikoi ne moje da ti doide na gosti za prez no6tta i nqkvi portieri i domakinki samo te zanimavat.
ponqkoga v studenski suvsem zabravqm 4e vsu6tnost se namiram v sofiq
i vse pak vqrvam,4e student,koito ne e jivql v studentski grad ne e nikakuv student.prosto trqbva da se opita i nezavisimo ot tova dali si dovolen ili ne,vseki otkriva po ne6to za sebe si
i naistina posred sesiq e super dosadno da si v studentski. stoish po cql den v edna staq,kato 4astnoto ti prostranstvo se ograni4ava samo do edno leglo.a puk ako i sukvartirantite ti u4at tam-neprekusnato imash 4uvstvoto 4e nqkoi te nabljudava.
puk si e golqma mizeriq-na men hem uj mi praviha remont,ama samo kolkoto da zamajat polojenieto.vurhu izgniliq i star balatom postilat edno novo par4e,macvat malko boq i aaaide - 4ista rabota.O6te ne sum se oturvala suvsem ot hlebarkite,pri polojenie 4e izpolzvam 5 preparata ednovremenno. po tozi povod legloto mi e na edna pedq ot stenata.super mnogo se chuvat susedite,koito za sujalenie nqmat dobur vkus za muzika.
i na vsi4koto otgore daje nqma masa - sega sum tolkova shvanata ot taq sesiq 4e ne moga da se obru6tam nastrani. vyob6te...men ne me kefi mnogo,no vse pak ima i dosta predimstva:
-ima udoben transport do centura i universiteta
-kato ti pritrqbva be6to ot kolega,vinagi mojesh da po4ukash na susednata vrata,makar 4e toq obmen moje da stava i na lekzii
-ima mnogo zavedeiq za hranene,peralni i komp. clubove
- i razbira se e super evtino i imash topla voda non stop
vse o6te ne znam kak e na kvartira,no edva li 6te se zadurja v studentski grad. ve4e nqmam kude da si subiram ne6tata-edin raft,edno garderob4e u edno 6kaf4e edva li biha subrli vsi4kite mi drehi,knigi u4ebnici i kozmetika.I ne znam kak e v drugite blokove oba4e nai-loshoto pri nas e 4e nikoi ne moje da ti doide na gosti za prez no6tta i nqkvi portieri i domakinki samo te zanimavat.
ponqkoga v studenski suvsem zabravqm 4e vsu6tnost se namiram v sofiq
i vse pak vqrvam,4e student,koito ne e jivql v studentski grad ne e nikakuv student.prosto trqbva da se opita i nezavisimo ot tova dali si dovolen ili ne,vseki otkriva po ne6to za sebe si
carpe diem