Българите в чужбина ще гледат родни постановки в интернет
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
Българите в чужбина ще гледат родни постановки в интернет
Уникална възможност получиха българите в чужбина - вече могат да гледат постановки на българските театри в интернет на адрес http://www.bgteatri.com.
Излъчванията в сайта са на живо от сцената на театъра в деня на представлението, информира БиТиВи. Услугата е достъпна за всички българи извън територията на България. Проектът стартира на 19 ноември тази година, съобщиха организаторите от фирма И-кард.
Проектът има за цел да осигури на българите, пребиваващи извън страната, достъп до актуалните театрални постановки и да ги приобщи към културния живот в България. Театралните представления ще бъдат излъчвани на живо в интернет сайта http://www.bgteatri.com, като достъпът ще изисква заплащане на онлайн билет.
Всички закупили билети ще имат възможност да гледат постановките директно от театралната сцена на живо в сайта, както и 24 часа след това. Проектът има за цел да популяризира съвременното изкуство и артисти сред сформираните български общности в чужбина.
На реализацията на проекта освен фирма И-кард, която се е заела с техническата част, посветиха време и усилия актьори и режисьори, директори на театри и много хора, вярващи в идеята че театралното изкуство се цени не само на родна земя, но и извън България, където досега то не беше достъпно за гледане.
Своето участие в проекта потвърдиха Младежки театър „Николай Бинев", Народен театър "Иван Вазов". Очаквайте в http://www.bgteatri.com включването на най-добрите театрални постановки на всички български театри.
Програмата за излъчванията на живо ще се публикува всеки месец, с анотация на представленията и информация за създателите и актьорския състав. Всички желаещи, ще могат да закупуват директно на сайта билети за постановката, която желаят да гледат.
Излъчванията на живо ще са в 19:00 часа българско време и в 11:00 часа за детските представления. Освен информация за постановките, потребителите ще имат възможност да четат актуални новини от света на театъра, както и да гледат разнообразни видео- материали.
извор: news.bg
Излъчванията в сайта са на живо от сцената на театъра в деня на представлението, информира БиТиВи. Услугата е достъпна за всички българи извън територията на България. Проектът стартира на 19 ноември тази година, съобщиха организаторите от фирма И-кард.
Проектът има за цел да осигури на българите, пребиваващи извън страната, достъп до актуалните театрални постановки и да ги приобщи към културния живот в България. Театралните представления ще бъдат излъчвани на живо в интернет сайта http://www.bgteatri.com, като достъпът ще изисква заплащане на онлайн билет.
Всички закупили билети ще имат възможност да гледат постановките директно от театралната сцена на живо в сайта, както и 24 часа след това. Проектът има за цел да популяризира съвременното изкуство и артисти сред сформираните български общности в чужбина.
На реализацията на проекта освен фирма И-кард, която се е заела с техническата част, посветиха време и усилия актьори и режисьори, директори на театри и много хора, вярващи в идеята че театралното изкуство се цени не само на родна земя, но и извън България, където досега то не беше достъпно за гледане.
Своето участие в проекта потвърдиха Младежки театър „Николай Бинев", Народен театър "Иван Вазов". Очаквайте в http://www.bgteatri.com включването на най-добрите театрални постановки на всички български театри.
Програмата за излъчванията на живо ще се публикува всеки месец, с анотация на представленията и информация за създателите и актьорския състав. Всички желаещи, ще могат да закупуват директно на сайта билети за постановката, която желаят да гледат.
Излъчванията на живо ще са в 19:00 часа българско време и в 11:00 часа за детските представления. Освен информация за постановките, потребителите ще имат възможност да четат актуални новини от света на театъра, както и да гледат разнообразни видео- материали.
извор: news.bg
- DADO
- Легендарен флуудър
Re: Българите в чужбина ще гледат родни постановки в интернет
Браво! Да пропагандираме културата си 
Ibiza DJ
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
звучи добре като идея :")

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
"Услугата е достъпна само за потребители извън България". Ами ако искам и от тук да си ги гледам онлайн ... 
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Че и аз искам... особено ако има и спектакли на извънстолични театри.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- DADO
- Легендарен флуудър
тц-тц, мързи ви да отидете на театър... 
Ibiza DJ
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
'Ич даже. Ама като без малко да се "разходя" до Видин за един спектакъл... Добре, че в крайна сметка ми дойдоха на крака хората, та си спестих студуването.
(Е, не е като да не съм ходила, де - рекордът ми за е от Истанбул до София - само за 1 спектакъл, от Стара Загора - до Русе и от Стара Загора - до Варна. И трите пъти става въпрос за оперни спектакли и, да, знам, че не съм добре.
)
Та затова бих се радвала, ако някои неща могат да се гледат онлайн - при все, че до тогава ще минат вероятно години, щом още в заверата са включени само 2, при това, столични, театъра.
И, последно - новината от днес (да я съобщя преди всички) - преименуваха Театър 199 на "Театър 199 - Валентин Стойчев".
(Е, не е като да не съм ходила, де - рекордът ми за е от Истанбул до София - само за 1 спектакъл, от Стара Загора - до Русе и от Стара Загора - до Варна. И трите пъти става въпрос за оперни спектакли и, да, знам, че не съм добре.
Та затова бих се радвала, ако някои неща могат да се гледат онлайн - при все, че до тогава ще минат вероятно години, щом още в заверата са включени само 2, при това, столични, театъра.
И, последно - новината от днес (да я съобщя преди всички) - преименуваха Театър 199 на "Театър 199 - Валентин Стойчев".
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
щом пътуваш по културни мероприятия,
айде с мен,
че във Варна откриват "Бъргър Кинг"...
да ходим на премиерата ;-]
айде с мен,
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
За Бъргър Кинг - едва ли. Но докато ти хапваш, аз мога да си намеря някоя прилична постановка. Операта им вече пусна една премиера, откак бях последно там...
(Обаче ще ти зачисля и едно 7-годишно без-крайно любознателно съзнание, което говори само с въпроси, докато те побърка
- тъй де, брат'чед ми, който живее там и в момента, в който се появя, ми го зачисляват с такава радост (и облекчение), та чак да се зачудиш. Като беше малко по-малък, разправях на родителите му, че могат да го дават на комшии да го гледат - вместо противозачатъчно)
(Обаче ще ти зачисля и едно 7-годишно без-крайно любознателно съзнание, което говори само с въпроси, докато те побърка
В края на ноември
В края на ноември
- DADO
- Легендарен флуудър
Ще почакаме да дойде у София...Бавария написа:щом пътуваш по културни мероприятия,
айде с мен,
Ibiza DJ
- lollabunny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Хаха, много се радвам, че е успял да осъществи идеята си! За това пръв се сети един приятел, актьор, и даже имаше един по-ранен проект - Театър Шумен в Нетерра.
Сега явно е завършил преговорите и наистина се е получило. Неговата първоначална идея беше свързана с българите в Италия, но естествено е да се разпростре над всички сънародници в чужбина.
И мен ме учудва, че не може да се гледа от България, но предполагам и това ще стане възможно с времето.
Дано потръгне!
Сега явно е завършил преговорите и наистина се е получило. Неговата първоначална идея беше свързана с българите в Италия, но естествено е да се разпростре над всички сънародници в чужбина.
И мен ме учудва, че не може да се гледа от България, но предполагам и това ще стане възможно с времето.
Дано потръгне!
Мария Стойчева
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами тук в БГ ако има такава опция,ще се събираме всичките квартални вкъщи да зяпаме постановки на цената на едно билетче..... та затова тая идея тук май няма да просъществува... докато зад граница не биха могли толкова да се организират... щото тук никой няма да се вдигне да ходи да набутва пари,когато може един да си купи билет и 10-ма да гледат покрай него :") та така.....

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ъх, ако ти кажа, че това не ми беше минало през ума...
Впрочем, в чужбина има много компактни български общности - в САЩ, Канада, Германия... задружни хора, като цяло, така че и тях може да се очаква подобно нещо.
Ей, к'ви работи измислят хората. Идейно е.
Впрочем, в чужбина има много компактни български общности - в САЩ, Канада, Германия... задружни хора, като цяло, така че и тях може да се очаква подобно нещо.
В края на ноември
В края на ноември
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да бе,със сигурност ще е така. Но като цяло в чужбина са по-разпръснати,и все пак няма как да стане това масово т.е. има некви българи,живеят си сами,искат на театър,приятелите им българи са шепа и организирането става по-трудно,или поне няма да е толкова Масово
Докато тук пускам сред форумите с познати една покана,че имам билет,и да идват да зяпат и да носят пиене/ядене и глей кво става! Лудница
Докато тук пускам сред форумите с познати една покана,че имам билет,и да идват да зяпат и да носят пиене/ядене и глей кво става! Лудница

- DADO
- Легендарен флуудър
Не знам дали са задружни, но определено трябва да лансираме културата си с всички сили.Търговецът на кристал написа:Ъх, ако ти кажа, че това не ми беше минало през ума...
Ibiza DJ