Изключително оригинално заглавие: Скандинавистика!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Я да питам аз... магистратура някаква имате ли за неспециалисти (т.е. ако съм завършила друг факултет, напр. ФЖМК, да кандидатствам при вас нещо и какви са изпитите и конкретните предлагани магистратури)?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Абе има една магистратура, Нордистика, ама не те съветвам. Грам език не научаваш, но иначе слушаш високопарни слова... Една приятелка се записа, ама загуби желание да я завърши, не и се занимава с глупости.
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

Miramar написа:Абе има една магистратура, Нордистика, ама не те съветвам. Грам език не научаваш, но иначе слушаш високопарни слова... Една приятелка се записа, ама загуби желание да я завърши, не и се занимава с глупости.
Подкрепям. Не ти трябва подобна глупост.
Аватар
Heimdall
В началото бе словото

Мнение от Heimdall »

Miramar написа:Грам език не научаваш, но иначе слушаш високопарни слова... Една приятелка се записа, ама загуби желание да я завърши, не и се занимава с глупости.
Аз пък имам 5 приятелки, които са много доволни :twisted:
Езикът се научава, ако го учиш. Ако не ходиш на лекции, не си пишеш домашните и си се записала, само за да си на общежитие, едва ли ще научиш нещо. Часовете са достатъчно, за да си осигуриш стабилна основа. След това, ако имаш желание, можеш да продължиш да си учиш езика.
Програмата си има учебен план, в който си пише кое, по колко часа и кога се учи. Ако не ти изнася, не кандидатстваш. И е добре когато човек изказва мнение, то да основано на собствения му опит, а не не "една приятелка ми каза" или "нали съм ги виждала в библиотеката/коридора тия дето учат нордистика" :wink:
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Ти да не си от тия пет? Няма земна сила да ме убеди, че с хорариум като в лектората можеш да научиш език. Моята приятелка, тя ми е повече от сестра, завърши успоредно две филологии и прекрасно знае какво е филология. Тя и нямаше идея да научи език, а да добие основна представа, за да може да продължи сама. Да, ама не.
Не коментирам това, че като я завършиш, ти обещават да си преводач, щото е тъпо, ама хората се хващат, к'во да правиш, наивни души...

П.П. По твоята логика всичките филологии са губи-време, за какво да се блъскат хората по 4 години след езикова гимназия, като всичко се научава с една жалка магистратура.
Аватар
Heimdall
В началото бе словото

Мнение от Heimdall »

Miramar написа: Моята приятелка, тя ми е повече от сестра, завърши успоредно две филологии и прекрасно знае какво е филология.
Чак пък две! :wink: А и мнението на една анонимна приятелка не ти дава основание да обобщаваш и даваш категорично мнение.
Miramar написа:По твоята логика всичките филологии са губи-време, за какво да се блъскат хората по 4 години след езикова гимназия, като всичко се научава с една жалка магистратура.
Никъде не съм писал подобно нещо. Езиковата гимназия, филологията и магистратурата за неспециалисти са съвсем различни неща. Не твърдя, че "с една жалка магистратура се научава всичко", а че на тези, които учат както трябва, им се осигурява стабилна основа.

П.П. Познавам 90% от хората, учили магистратурата от 2004 година до днес. Никой от тях не е бил недоволен от обучението по езика, даже напротив.
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Ех, Heimdall, звучиш като един същи пиар на Нордистиката. Ще ми се да вярвам, че тя поне на 50% от това, което казваш, ще бъде супер!
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Стига сте се заяждали!
Който има желание и интерес към езика ще го учи, който не- няма да го учи. Точка.
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Naturalmente :)
Никой не се заяжда, обменяме мнения :)
Ако си модератор - да взема да се сниша?
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Абе, не съм модератор обаче съм против такива спорове.
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Мислех, че в спора се ражда истината...

както и да е, ставам миролюбива, иде Коледа:-)

Я кажете за Лусията, скандинавци, ще я има ли?
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

Miramar написа:Я кажете за Лусията, скандинавци, ще я има ли?
Мдам 8) Без нея не може.
Аватар
Rumena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Най-после програма на сайта на Германистика/Скандинавистика

Мнение от Rumena »

Ей, колеги - и ние се уредихме.

Най-после някой е ъпдейтнал сайта и е качил актуална програма на сайта на катедрата ;)

Тук - http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... /index.htm :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Най-после програма на сайта на Германистика/Скандинавист

Мнение от Vaskes »

Rumena написа:Ей, колеги - и ние се уредихме.

Най-после някой е ъпдейтнал сайта и е качил актуална програма на сайта на катедрата ;)

Тук - http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... /index.htm :lol:
Е те се сетиха, то програмата отдавна я знаем наизуст :)

Btw, на 3-ти курс програмата си е за 2006/2007 :roll:

Btw2, на втори курс е готина програмата, разпределението на лекциите по ми харесва от нашето, но 3-ти и 4-ти си е е**** м****** :shock:
Morrighan
От дъжд на вятър

Re: Изключително оригинално заглавие: Скандинавистика!

Мнение от Morrighan »

Леле, къде са скрили тази тема :shock: Едвам я намерих!
Заключено

Обратно към “ФКНФ”