Размисли и страсти с Търговеца на Кристал

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

MERCES_LETIFER написа:...
1. Каква си, когато се будиш сутрин?
Вероятно, рошава, ама си се харесвам - даже си мисля, че като се събудя, съм по-хубава от другото време. И, ухилена. Ама се случва да се будя и с "..... му, пак се успах"
2. Нещо, с което се гордееш?
Преди се гордеех с това, че не ми пука. Сега се гордея с това, че ми пука само за смислени неща и то не толкова, че да си позволявам да ми тровят живота. Гордея се и със семейството си и с това, че май станах читав човек. Последното не е сигурно.
3. А някой твой вреден, досаден и вбесяващ навик?
Преди време, все повтарях "значи" и "както и да е" - първото си го избих насила, с второто още се боря и много ме дразни.
4. Какво може да те разплаче?
Книга (последно ревах на "Сянката..."), филм (ъъъ... "Град на ангели" май ме разрева наскоро), безсилие... ей такива неща.
5. И на какво би посветила живота си?
Не съм сигурна дали съм го открила, но се надявам, когато установя със сигурност какво е, то наистина да си заслужава.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Jamesmagno написа:...
1.Какво има смисъл?
Знам ли? Всичко, в един момент, може да ти изглежда много смислено, а в друг момент - съвсем незначително. Ще ми се да вярвам, че животът, в крайна сметка, има смисъл.
2.Какво от времето когато не си била родена искаш да има днес?
...мммм... боза от 6 стотинки? Не знам, може би онези бляскави премиери в Италия... края на 19ти в. И ми се ще да видя за малко Царска Русия от същия период (и началото на 20ти в.). Не знам дали ти отговорих.
3.Гъвкава ли си физически и колко точно? :twisted:
Честно казано, не особено. Голямо съм дърво :)
4. А психически?
Оф, научих се да бъда. И пак понякога се коркам за глупости.
5.Какво може да те вбеси най-бързо?
Някой да тормози животинче или да обиждат приятелите ми. Също и безчувствеността.
6.На какво си играехте най-често с приятелите ти като малки?
Мммм, на "Капитан Планета", "Ответен удар", криеница и стражари и апаши.
7.За какво не ти стигат парите в рамките на ежедневието ти?
Благодарение на родителите ми, ми стигат за всичко. Но за театър отиват мнооого (плашещо много).
8.Най-секси мъж на планетата?
Абсолютно най-секси мъжът ще ви го спестя (канадски певец е, и тъй като е сравнително неизвестен в България, ми се ще да остане такъв още максимално дълго време - изпитвам нещо като ревност :) нo е единственият мъж, който може да ме просълзи само с усмивка). В български мащаб - Филип Трифонов на млади години (до към 76та,77ма година). На снимки изглежда зле, но който е виждал Ран (във филма), може да потвърди. Също и Калин Вельов ме кефи, но това е типаж, който едва ли бих харесала в "риъла".
9.Жена?
Не знам - не е Анджелина Джоли, във всеки случай. За най-красива: Невена Коканова от времето на "Най-добрият човек, когото познавам". Божествено красива жена.
10.Колко е 689172065745,7215615 умножено по 46859875175,0002?
А, това е по твоята част. В 10ти клас учехме едни гадни уравнения с неизвестно в степента (не помня как се казваха) и понеже най-добрата ми приятелка учеше в МГто (на 2 мин. от нас), идваше в голямото междучасие да ми ги обяснява, заедно с половината си клас. Та с единия така се залюбихме и бяхме заедно 2 години. Даже и уравненията ги разбрах. Но математиката не ми е страст.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Чела съм "малкия принц",ама съм била много малка.Време ми е за второто четене вече :")

1.как се играе на "Капитан Планета"
2. А на "Ответен удар" о.О
3.И все пак си представи че МОЖЕ да се случи тази ситуация с мъжа Рак ( в който да се влюбиш) и мъжа Овен,който да заплюеш и да не понасяш- тогава дали ще се разбият всичките ти представи и вярвания за зодиите които са в момента? :)
4.Ако можеше да правиш магии,какво би направила ( варианта "невидима" го изключваме! )
5. Какво ти се иска да създадеш?
6. Как ти влияят миризмите? :)
7. Хубавият парфюм е...?
8. А как ти влияят цветовете? :)
9. Бързаш ли да пораснеш?
10. Детското у теб драпа ли още или почти си го убила/забравила? :)
11. Кое за теб е "детско" ? И кое е за "пораснали"? Къде и каква е границата? :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Pisobella написа:...
Мацко, някой казвал ли ти е, че задаваш невъзможни въпроси? Трябва да се разровя да проверя дали си разпитвала и другите така усърдно. :)

1.как се играе на "Капитан Планета"
Ееее, "Капитан Планета" беше едно ужасно популярно (и популистко, от сегашна гледна точка) анимационно филмче за петима тийнейджъри, които Майката Земя Гея събра от различни краища на света (африка, САЩ, Русия, Азия и Лат. Америка) и им даде 5 пръстена, които контролираха всяка от природните стихии - земя, огън, вода, въздух, сърце (не казвай нищо, знам, безумно е) и които, като обединят силата си, викат Капитан Планета, който им помага в борбата с "лошите", които замърсяват природата. Той, както се сещаш, беше един от ония супергерои, дето си носят гащите над панталона и беше адски инфантилен, ама кой да разбере тогава. та... ние си бяхме 3ма души, разделихме си 6те роли (5мата + Капитан Планета) и сис спасявахме Земята. Измисляхме нови сценарии за епизоди и т.н.т. Нещо като фен-арт по улиците (и все аз бях К.П., щото бях година-две по-голяма от другите и тичах по-бързо (поради невъзможността да летя).
Ето и началото на филмчето: http://youtube.com/watch?v=vpXM9bj-WPU.

2. А на "Ответен удар" о.О
Това пак е филм, само че игрален, който беше ужасно популярен - явно си мъничка и не ги помниш тия времена, уф. И пак се борихме със злото. Имаше един отряд от 3ма (2ма мъже и една мацка), които получаваха специални задачи от един деди и се разправяха с някакви нещастници-маргинали :) Сега така ми изглежда, ама тогава... Сценариите вече ставаха писмени, даже миналата година намерих един :) И не са били много по-лоши от оригиналните. Ето един фотослайд от филма: http://youtube.com/watch?v=LzNNe2xeCzo. Аз бях русия, Питър - винаги съм си падала по мъжки роли, братовчедка ми беше мацката, Софи (че се казва и София, да е жива и здрава), а един приятел, Захари, игра Стоун, третия. Голямо търчане падаше. Гле'й в какви години ме накара да се върна, това не го бях разказвала от толкова отдавна!

3.И все пак си представи че МОЖЕ да се случи тази ситуация с мъжа Рак ( в който да се влюбиш) и мъжа Овен,който да заплюеш и да не понасяш- тогава дали ще се разбият всичките ти представи и вярвания за зодиите които са в момента? :)
Едва ли. И пак ти казвам, не мога да си го представя. Но дори и да си го представя, нещо ще си ме гложди и това си е.

4.Ако можеше да правиш магии,какво би направила ( варианта "невидима" го изключваме! )
Щях да превърна 2 мадами в жаби. Ей така, за пробата. И после щях да забравя "обратната" магия... поне за известно време.

5. Какво ти се иска да създадеш?
Хвана ме натясно. Искам да е нещо, дето като го погледна отстрани и да си кажа: "Евалла, мацко, ей това е." (да уточня, че мисля в контекста на сценичните изкуства).

6. Как ти влияят миризмите? :)
Не така силно, както звуците. Изкарах един лош грип в 8ми клас и оттогава обонянието ми е намалено и доста, как да кажа, своенравно.

7. Хубавият парфюм е...?
Сещаш ли се как миришат онези мъже, които те привличат неустоимо по някаква абсолютно необяснима причина? Ей това е най-хубавият парфюм - ароматът на обичан мъж. И споменът от него, който остава да ухае на ръцете ти след като си го прегръщала - така трудно доловим, че се чудиш дали го има, или си въобразяваш. Ако ме питаш за марка, която използвам с огромно удоволствие (т.е. използвах, че го свърших, а нямам път към Франция - Reve Indien на Fragonard).

8. А как ти влияят цветовете? :)
Не знам. Такива въпроси ми задаваш! Жълтото ми действа прекрасно, след последния ремонт направихме почти целия апартамент в различни нюанси на жълтото и се чувствам чудно! Всички го намират за истерично... но аз затова и обожавам слънчогледи - защото засилват истерията ми дотолкова, че сблъскала се сама със себе си, се самоунищожава и се кротвам. Разбра ли нещо?

9. Бързаш ли да пораснеш?
Запънала съм краката и... не ща, та не ща. Напоследък установих, че съм пораснала неусетно и въпреки волята ми, но не е било насилствено. И съумях да запазя детското, или поне онова от него, което ми е полезно. Мислят ме за инфантилна понякога, но просто не подозират...

10. Детското у теб драпа ли още или почти си го убила/забравила? :)
Всяка събота/неделя съм на куклен театър, гледам детски филми, разбирам се добре с хлапета... май ще да драпа...

11. Кое за теб е "детско" ? И кое е за "пораснали"? Къде и каква е границата? :)
Границата сам си я слагаш. Важна е разликата м/у детско и детинско. Детското е изключително ценно "другарче" през целия живот и аз си го браня със зъби, нокти и каквото още дойде. Детинското се опитвам да го отстраня, защото често пречи на взаимоотношенията. А "порасналите" са ми много смешни - тежки, самоуверени, сериозни и... празни. Шареното, веселото, непукизмът, способността да танцуваш на спирката на 280 пред Ректората (да, аз бях това днес, признавам... :roll: ), неплащането на данък "обществено мнение"... Прочети ми последното нещо, което писах днес в блога (линкът е в подписа ми) - да повярваш в онова, което аз наричам "края на ноември" - ето това е детското, но и най-ценното, защото връща смисъла.

* "Малкият принц" трябва да го забранят ПОД определена възраст. Безумие е да се чете от деца (подобно на Алиса, ама нея по бих я прежалила). Престъпление.
В края на ноември
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

1.Какво е нормално според теб?
2.Къде бягаш когато искаш да бъдеш сама?
3.Има ли книга, която е преобърнала живота ти и ако да, коя е?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Дъждът върху лицето написа:...
1.Какво е нормално според теб?
Опасно е да бъдеш нормален. Това е първото, което ми хрумва. Страх ме е от "нормалното" и нормалните, защото те ти връзват конците на ръцете и те превръщат в марионетка. Нормалното е всичко онова, което те дразни, но го правиш, защото така трябва. Нормалното е Свръх Аз. Нормалното е онази част от живота си, която няма да видиш на лентата в последните си мигове.

2.Къде бягаш когато искаш да бъдеш сама?
Зависи от причината. Случвало се е да бъда перфектно сама в голяма група хора и да не се чувствам сама, когато физически до мен няма никой. Но когато имам нужда, просто се затварям. Или слушам джаз. Ако имам физическата възможност, отивам на планина - Белмекен. Но, ако трябва да съм съвсем честна, в момента, в който най-силно желаех да съм сама, се обградих несъзнателно с възможно най-много хора. Не знам защо. Не че помогна.

3.Има ли книга, която е преобърнала живота ти и ако да, коя е?
Дали ми е преобърнала живота - не знам. Но остави отпечатък, значително по-дълбок от тези на книгите, четени по-рано (а те не са малък брой) - "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон. Вече няколко пъти я споменавам в тази тема (и я препоръчвам): няма друга такава история, език (макар че на моменти може да звучи твърде наивно), превод... всяка дума е магия, а Сафон танцува с гениалността. Днес точно това обяснявах на майка ми - как доскоро мислех, че едва ли нещо прочетено вече би могло да ме впечатли и как тази книга ми върна надеждата в съвременната проза - по-добра е от всичко, което някога ми е попадало и се съмнявам, че скоро ще намеря нещо, което да се доближи дори и малко до нея.
В края на ноември
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

когато съм имала време да мисля въпроси съм ги тормозила и другите :") Не си единствена.

1.И какво им е невъзможното на въпросите ми?

Не съм толкова мъничка че да не ги помня,Знам какво е "Капитан Планета",както и "Ответен удар" ама ние не сме си играли на такива неща... честно казано се спуквахме от игри на кър,стражари и апаши,гоненици,криеници,замръзванки и квото се сетиш.... никога не са ни хрумвали такива игри :shock: :shock: ...
Иначе отговорите ти ги разбирам много добре :") ( беше ме питала дали съм разбрала нещо като отговори на въпроса за цветовете )

2. след като не подушваш особено,когато ти се случва да душиш кеф ли ти е? Аз лично в един период изпадах направо в душевен оргазъм когато това да подушвам се случваше 3 пъти месечно...
3.А как ти влияят звуците?
4. Писнаха ли ти въпросите ми ? :")
5. Събираш ли нещо ? например:Салфетки,значки,копчета,монети,марки и тн и тн и тн
6. Хоби някакво ?
7. Любима куклена..постановка? :)
8. "Пук"?
9. O RLY?
10. Как ще довършиш изречението: " Кръвожадния коткодав със сетни сили хванал малката безпомощна Мишка и ..........."
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Pisobella написа:когато съм имала време да мисля въпроси съм ги тормозила и другите
А, ама ти ги мислиш въпросите ли? Шегувам се - виждам, че си ги мислила и точно заради това ми изглеждат толкова невъзможни. Понеже не ме познаваш, а уцелваш интересни неща, без да се усетиш дори. Пък нали съм обещала да съм честна... и така. Това е отговорът и на първия въпрос.

1.И какво им е невъзможното на въпросите ми?

2. след като не подушваш особено,когато ти се случва да душиш кеф ли ти е? Аз лично в един период изпадах направо в душевен оргазъм когато това да подушвам се случваше 3 пъти месечно...
О, да, да, да - и гадна да е миризмата, й се кефя. Сега съм по-добре, ама след онзи въпросния грип - нищо! Нищо! много ме тормозеше това.

3.А как ти влияят звуците?
Шумът ме изнервя - вероятно ми влияе както на всички нормални хора. Мразя силно пуснат телевизор, например. Особено ако и някой говори в стаята - откачам. Иначе музика мога да слушам подозрително силно, ако ми харесва (като в момента). Баба ми, Бог да я прости, беше дошла веднъж да проверява какво става в моята стая, защото чула звука от слушалките (които ми бяха на ушите) през 2 затворени врати и коридорче между тях. Музиката по принцип ме успокоява много - действа ми като слънчогледите. :)

4. Писнаха ли ти въпросите ми ? :")
Честно ли? Не. Дори ми харесват. Ама не го тълкувай превратно, нали :)

5. Събираш ли нещо ? например:Салфетки,значки,копчета,монети,марки и тн и тн и тн
Някога събирах билети от театър и картинки от дъвки "Турбо" и "Love is", автографи от биатлонисти, ама вече имам от почти всички от най-големите и загубих интерес. :) А, да, и се включих в общото събиране на ония "миришещи листчета", дето не знам кой болен мозък ги роди, ама сигурно остана под пари покрай тях. Тъпото беше, че тях ги събирах, само за да не се различавам от другите, които, и без това ме бяха изолирали - та миришещите листчета бяха опит да се "впиша". Пазя си ги в един гардероб, ще ги показвам на децата си - да видят колко тъпа е била майка им. :lol:

6. Хоби някакво ?
Ммм, проблемът с хобитата е, че предполагат нещо градивно. Моите са полу-градивни, полу-деструктивни. Нека ги наречем "страсти": писане, театър (куклен и драматичен), опера. От спортовете - за практикуване: билярд, за гледане: биатлон и снукър. Преди четях ужасно много, сега забелязвам, че откак съм в университета, затъпявам прогресивно, защото насилствено се специализирам в 2 области, от четенето на материали за които, не ми остава време и енергия да чета всичко онова, което бих искала.

7. Любима куклена..постановка? :)
Колко време имаш? :) Ще опитам да бъда кратка: "Картонени мечти" на Ариел Театър (което обаче е по-скоро за възрастни - просто не можа да си намери публиката, иначе е един невероятно силен текст), "Храбрият шивач" (също тяхно), "Хамлет" на ДКТ - Пловдив (то също е на границата м/у кукления театър за деца и този за възрастни), "Кълбото" (авторски спектакъл на Румен Гаванозов), "Честна мускетарска" (и в двата й варианта, с предпочитания към строго "кукления" такъв :)) "Съкровището на Силвестър" на ДКТ Кърджали също не беше лошо. От кукления театър за възрастни харесвам най-много "В края на ноември" (то си беше повече от спектакъл, за пръв път видях една зала почти буквално да избухне от аплодисменти, всички да скочат на крака още със загасянето на прожекторите - и при това, не говорим за премиера), "Пинокио - забранено за деца", "Сенки в нощта"... правят се много смислени неща, стига хората да имат очи и сърце, за да ги видят. "Кукленото" е колкото жанр, толкова и метод. Абе, това е една безкрайна тема.

8. "Пук"?
Предпочитам "Честна мускетарска" и "В лунната стая". Всъщност, Валери Петров винаги си е все същият магьосник. Някой ме беше питал какво може да ме разплаче. Е, той може.

9. O RLY?
Yup.

10. Как ще довършиш изречението: " Кръвожадния коткодав със сетни сили хванал малката безпомощна Мишка, погледна я в очите и каза: "Сега ще видите какво се случва с онези, които се осмелят да преписват." (черен хумор, който може да бъде разбран само от хора от ФЖМК - съжалявам, но е толкова перфектен завършек, че не можах дори да се замисля за друг възможен :) Само дето силите рядко са "сетни").
В края на ноември
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Търговецът на кристал написа:10.Колко е 689172065745,7215615 умножено по 46859875175,0002?
А, това е по твоята част.
Аааа, не! Не е по моята! :shock: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

1. Кое е първо, яйцето или кокошката?
2. Имаш ли си домашен любимец? Ако да, какъв?
3. Качамак с пръжки или боб с наденички?
4. А гъбки (от онези, специалните)?
5. Гласува ли?
6. Смяташ, че като цяло хората са по-скоро добри или по-скоро лоши?
7. Падаш ли си по екстремни преживявания?
8. Оптимист, песимист или реалист?
9. Коя зодия си?
10. А по китайския зодиак?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Don Horhe написа:...
Все си мисля, че седмицата свърши, ама...

1. Кое е първо, яйцето или кокошката?
Зависи от гледната точка. Петелът.
2. Имаш ли си домашен любимец? Ако да, какъв?
Да, котарак. Вече го споменах някъде.
3. Качамак с пръжки или боб с наденички?
Качамак със сирене :lol:
4. А гъбки (от онези, специалните)?
Мне. Ама имам един приятел, диригент - Дерек... вече съм разказвала за него - май... Ирландец, живее в Калифорния, опитал е от всичко в живота. Та преди да му обяснят, че се слагат под езика, той успял да сдъвче и опука 4-5. В резултат на това, жена му го намерила сутринта, гол на едно дърво в квартала - качил се там, защото мислил, че го гонят туземци да го ядат. Защо е бил гол - не знам.
5. Гласува ли?
На първи тур - да. На втори - не. И ме е яд.
6. Смяташ, че като цяло хората са по-скоро добри или по-скоро лоши?
Смятам, че са такива, каквито ние сме с тях. А онези, които са лоши въпреки всичко, са много, много тъжни. Със сигурност обаче хората не са изначално лоши.
7. Падаш ли си по екстремни преживявания?
Създавам си ги, да. А и лятото ще ме летят с парапланер.
8. Оптимист, песимист или реалист?
Оптимистично настроен реалист.
9. Коя зодия си?
Везни. Вече го обговорихме подробно.
10. А по китайския зодиак?
Вол.
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Чувстваш ли се щастлива? :)
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ваня, това е въпрос, на който няма еднозначен отговор и ти го знаеш. Всеки ден ИЗБИРАМ да бъда щастлива, при все, че понякога ме понасят черните води, както казва Капоти (свободен превод).
Тия дни ми е хвърковато и непукистко. Видяла съм много страшни работи - била съм много нещастна в определени периоди. А всеки заслужава щастие, ето защо възприех идеята, че и всеки го ИЗБИРА. Защото самосъжалението е жалък изход, а и покрай него се лишаваш от цялата светлина, която се научих да виждам напоследък.
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Търговецът на кристал написа: А всеки заслужава щастие, ето защо възприех идеята, че и всеки го ИЗБИРА. Защото самосъжалението е жалък изход, а и покрай него се лишаваш от цялата светлина, която се научих да виждам напоследък.
:thumbright:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”