Гледате ли БГ филми?

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

днес ще гледам Цватбите на Йоан Асен, а след това ще си сваля още... за съжаление съм гледала много малко бг филми, а си е направо срамота.. значи след това ще си дръпна изброените от вас :wink:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Гледам български филми. Последните по нови, които гледах бяха Георги и пеперудите. Интересен филм, готин е. Деца от восък- това е такава гавра, толкова ужасно направен филм, че нямам думи. Сега не се сещам как се казваше, но лятото пускаха един с катето евро, аня пейчева итн. Той си струваше гледането. Старите също съм ги гледала. На всеки км е уникално готин сериал :)
http://viewsofia.com/
one sick bastard
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Пак гледам "Момчето си отива". И мога да го гледам пак, и пак, и пак... Фипо трябва да го лепна в темата за "Красиви мъже".
(ЕДИТ: Да не се разбира погрешно - за мен, той е един от тримата най-големи български киноактьори. Това, че е (бил) красив е само бонус, който обаче не трябва да се отрича...)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

преди време гледах един филм, за едно момче което го бяха отвлякли цигани, а то имаше някакво златно кръстче... голяма роля във филма имаше и дядо му, но друго не мога да си спомня. Мисля, че беше за Съединението... ако някой се сеща за заглавието, ще съм му много благодарна.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

След толкова години днес поправих и един голям пропуск - изгледах "Не си отивай!" И след като свърши, гледах 30 секунди черен екран, преди да се осъзная.
Ако сте гледали първия филм и ви е харесал дори и мъничко, не пропускайте продължението. Изключително силни, макар и по различен начин.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

"вилна зона" е мн тъп филм,не го гледайте :) :) :) аз го изгледах преди 3 дни просто защото го намерих в нас. сега съм в търсене на един филм чието заглавие не знам,само веднъж го гледах,разказваше се за една баба,която си имаше столче на 3 крака и внучката й,която забременя и родителите й искаха да убият детето,ако някой се сеща за филма да помогне :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Гледам понякога, но старите филми. Новите просто не си заслужават. Особено "Дунав мост", който е бил създаден с цел да отрази един тежък период за България, но истината е че нямаше нужда да се отразява. "Пансион за кучета", който навремето беше представен като най-култовия БГ филм, също ме разочарова (вече е напълно забравен). Ех, старите БГ филми... харесвам ги. Създават някакво чувство на душевен комфорт вътре в мен 8)
Ibiza DJ
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ей, сещам се, ама то беше нещо като сериал - поне такъв спомен имам. Мисля, че имаше 3 основни части, всяка от които разказваше различна история и се разгръщаше в 2-3 серии (в едната Слабаков разправяше нещо за едно тюленче) - много го обичах тоя филм, само дето така и не разбрах как се казва. Не съм сигурна обаче дали филмът, който търсиш, е някоя от частите на този, за който аз говоря - напълно възможно е въображението и паметта ми да се шегуват с мене.
За това, за което говориш, си спомням много ясно, че бабата имаше един дядо обожател, дето по едно време беше отишъл при нея с куфарите. Пред къщата й имаше стълби, ама не перпендикулярно на фасадата, ами услоредно (много идиотски обяснявам, знам) и внучката беше с черна коса, не беше много читаво момиче. Ама как се казваше филмът... :roll:
В края на ноември
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Когато бях малък гледах един детски филм "Похищение в жълто" (1980). Търся го в торентите, но не мога да го намеря.
Ibiza DJ
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

да,и дъщерята на бабата (или снахата) искаше да срути старата къща и бабата се изнесе.навсякъде ходеше с това столче и спеше с него до леглото :)помогна на внучката си да роди тайно в една вила.беше мн хубав филм,ама защо ми бяга.... :(
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Да, аз май за вилата се сещам как изглеждаше. И накрая май внучката си тръгна и тя остана с дядото (защо имам някакви спомени за Калоянчев?), на когото всъщнсот беше вилата.
Ще го нагласим някак, усещам.
В края на ноември
Malka veshtica
Драскач

Re: Гледате ли БГ филми?

Мнение от Malka veshtica »

не деля флмите на "български и небългарски" - ако мисля, че ще е хубав, гледам. така и със стари, и с нови филми. на софия филмфеста тая година гледах една бг копродукция (германо-бг-словено-унгарска), много симпатична беше идеята и реализацията, ако още има (от)къде, гледайте го, свежо е филмчето - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". "Шивачки" е последното, коетп гледах - нищо особено не е. Преди се бях впечатлила от "Мила от МАрс" - пак така свежарско ми се стори когато беше излязъл...
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Re: Гледате ли БГ филми?

Мнение от necrozis »

"Господин за един ден" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re:

Мнение от ^PrincessA^ »

Търговецът на кристал написа:Да, аз май за вилата се сещам как изглеждаше. И накрая май внучката си тръгна и тя остана с дядото (защо имам някакви спомени за Калоянчев?), на когото всъщнсот беше вилата.
Ще го нагласим някак, усещам.
Абе, дядото не беше ли мъртъв бе? И тя затова ходеше със столчето...Сещам се за кой филм става дума... :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”