Редовно -> задочно
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Axiom
- В началото бе словото
Редовно -> задочно
Здравейте.
Кандиатствах, приеха ме. Отлични оценки, прочее глупости и те така. Отече ентусиазмът след първия месец "студентстване". Големите коридори, часовете, които продължават цяла вечност, не ми действат добре, пък и в последствие реших, че не съм от тези, които преследват кариера с академични познания. И реших да мина задочно - хем ще си работя, хем ще си уча.
Сега, преди да почнете да ми разяснявате, че темата е за административни въпроси, какви са процедурите и подобни - искам да ви питам (най-вече задочниците): какво ви е мнението за тази форма на обучение, удобна ли е, успявате ли да си разпределите ученето за изпитите, трудно ли е, колко е дълго (в семестри) обучението, колко време съм ангажиран в унито и т.н.
Ще съм много благодарен на всички, които могат да ми помогнат.
П.П: Възможно ли е след първи семестър да се прехвърля?
Кандиатствах, приеха ме. Отлични оценки, прочее глупости и те така. Отече ентусиазмът след първия месец "студентстване". Големите коридори, часовете, които продължават цяла вечност, не ми действат добре, пък и в последствие реших, че не съм от тези, които преследват кариера с академични познания. И реших да мина задочно - хем ще си работя, хем ще си уча.
Сега, преди да почнете да ми разяснявате, че темата е за административни въпроси, какви са процедурите и подобни - искам да ви питам (най-вече задочниците): какво ви е мнението за тази форма на обучение, удобна ли е, успявате ли да си разпределите ученето за изпитите, трудно ли е, колко е дълго (в семестри) обучението, колко време съм ангажиран в унито и т.н.
Ще съм много благодарен на всички, които могат да ми помогнат.
П.П: Възможно ли е след първи семестър да се прехвърля?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И аз искам да попитам някои неща относно задочното обучение
доколкото знам има очни занятия преди сесията точно, които дефакто са ти всичките лекции и после ти идват изпитите
Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциите
мисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става
Ако някой запознат ми даде отговор на тези въпроси, ще съм му много благодарна
Като птичка в небесата 
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социални дейности
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Очните продължават около 25-30 дена и обикновенно са по цял ден, тъй като материала е много, но все пак си мисля, че зависи и от специалността. Присъствието е задължително за теб си .. ако се уговориш с някой колега после да ти даде лекциите, на които те е нямало - супер, но ако няма кой да ти ги даде - положението си е страшно.sientelo написа: Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциитемисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става
![]()
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
3 седмициsientelo написа:И аз искам да попитам някои неща относно задочното обучениедоколкото знам има очни занятия преди сесията точно, които дефакто са ти всичките лекции и после ти идват изпитите
Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциите
мисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става
Ако някой запознат ми даде отговор на тези въпроси, ще съм му много благодарна
![]()
всеки ден
от сутрин до вечер,
но присъттвието не е задължително
демек... идваш га ти е кеф
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хмм, много благодаря за отговорите
Я сега да питам като ви минат очните занятия и после веднага ли ви идва сесията или има няккаъв интервал от време, за да поучите предварително
Питам защото моите очни занятия трябва да започнат януари и после би трябвало след края им да дойде сесията
абе малко шантава работа и се чудя дали да си напускам работата или има някакъв начин да си я запазя
Като птичка в небесата 
Re: Редовно -> задочно
Ако може само да попитам, извинявам се глупавия въпрос. Но по принцип специалноста Археология изучаваше ли се в задочна форма? Благодаря предварително за отговора. 
- Clouds
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
аlexxxx написа:Ако може само да попитам, извинявам се глупавия въпрос. Но по принцип специалноста Археология изучаваше ли се в задочна форма? Благодаря предварително за отговора.
Археологията не за жалост
Ако съм приета редовно и не ходя на лекциите, какво следва? Има ли възможност да ме изключат или?
- annincee
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Зависи коя специалност си и дали имате заверки или не
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Глупости не могат да те изключат,но може да не те допуснат да се явиш на изпит някои преподаватели.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
-
money_cure
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Стори ми се интересна тази тема, която сте пуснали. Аз ще съм студентка от тази година и ще уча журналистика задочно. Адски се зарадвах, защото това беше и първото ми желание. Мислех, че нямам шанс и няма да ме приемат....но очакванията понякога се сбъдват. Разбрах, че ще имам очни занятия, които са септември, а сесията е чак ноември и декември, което пак ме устройва. Все пак записах паралелно да уча и в друг университет и нещата ми се наредиха перфектно. Пожелавам успех и на вас.
П.С: Има доста специалности, които са само редовно.
П.С: Има доста специалности, които са само редовно.
-
lnoveva
- В началото бе словото
- Специалност: неформално образование
- Курс: първи
..и аз съм задочничка вече...ще споделям след първи курс..,а спорт и карта за градски транспорт е сигурно че и за двете горим нали...?