Редовно -> задочно

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Axiom
В началото бе словото

Редовно -> задочно

Мнение от Axiom »

Здравейте.
Кандиатствах, приеха ме. Отлични оценки, прочее глупости и те така. Отече ентусиазмът след първия месец "студентстване". Големите коридори, часовете, които продължават цяла вечност, не ми действат добре, пък и в последствие реших, че не съм от тези, които преследват кариера с академични познания. И реших да мина задочно - хем ще си работя, хем ще си уча.
Сега, преди да почнете да ми разяснявате, че темата е за административни въпроси, какви са процедурите и подобни - искам да ви питам (най-вече задочниците): какво ви е мнението за тази форма на обучение, удобна ли е, успявате ли да си разпределите ученето за изпитите, трудно ли е, колко е дълго (в семестри) обучението, колко време съм ангажиран в унито и т.н.
Ще съм много благодарен на всички, които могат да ми помогнат.

П.П: Възможно ли е след първи семестър да се прехвърля?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

местенето става на края на годината
или по-точно преди началото на следващата

Иначе задочното си е арабия...
аз мн му се кефя
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

И аз искам да попитам някои неща относно задочното обучение :arrow: доколкото знам има очни занятия преди сесията точно, които дефакто са ти всичките лекции и после ти идват изпитите :roll: Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциите :arrow: мисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става :?: Ако някой запознат ми даде отговор на тези въпроси, ще съм му много благодарна :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

sientelo написа: Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциите :arrow: мисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става :?:
Очните продължават около 25-30 дена и обикновенно са по цял ден, тъй като материала е много, но все пак си мисля, че зависи и от специалността. Присъствието е задължително за теб си .. ако се уговориш с някой колега после да ти даде лекциите, на които те е нямало - супер, но ако няма кой да ти ги даде - положението си е страшно.
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

sientelo написа:И аз искам да попитам някои неща относно задочното обучение :arrow: доколкото знам има очни занятия преди сесията точно, които дефакто са ти всичките лекции и после ти идват изпитите :roll: Колко дни обикновено продължават тези очни занятия, задължително ли е присъствието на тях и по цял ден ли са лекциите :arrow: мисълта ми е може ли да се съчетават нещата с работа или не става :?: Ако някой запознат ми даде отговор на тези въпроси, ще съм му много благодарна :roll:
3 седмици
всеки ден
от сутрин до вечер,
но присъттвието не е задължително

демек... идваш га ти е кеф
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

..... ви. *прилив на завист*
Само моята специалност няма задочно...
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

и моята няма : (
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Хмм, много благодаря за отговорите :P Я сега да питам като ви минат очните занятия и после веднага ли ви идва сесията или има няккаъв интервал от време, за да поучите предварително :roll: Питам защото моите очни занятия трябва да започнат януари и после би трябвало след края им да дойде сесията :roll: :arrow: абе малко шантава работа и се чудя дали да си напускам работата или има някакъв начин да си я запазя :twisted:
Като птичка в небесата :)
аlexxxx
В началото бе словото

Re: Редовно -> задочно

Мнение от аlexxxx »

Ако може само да попитам, извинявам се глупавия въпрос. Но по принцип специалноста Археология изучаваше ли се в задочна форма? Благодаря предварително за отговора. :)
Аватар
Clouds
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Clouds »

аlexxxx написа:Ако може само да попитам, извинявам се глупавия въпрос. Но по принцип специалноста Археология изучаваше ли се в задочна форма? Благодаря предварително за отговора. :)

Археологията не за жалост :wink:
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Ако съм приета редовно и не ходя на лекциите, какво следва? Има ли възможност да ме изключат или?
Аватар
annincee
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от annincee »

Зависи коя специалност си и дали имате заверки или не
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Глупости не могат да те изключат,но може да не те допуснат да се явиш на изпит някои преподаватели.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
money_cure
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от money_cure »

Стори ми се интересна тази тема, която сте пуснали. Аз ще съм студентка от тази година и ще уча журналистика задочно. Адски се зарадвах, защото това беше и първото ми желание. Мислех, че нямам шанс и няма да ме приемат....но очакванията понякога се сбъдват. Разбрах, че ще имам очни занятия, които са септември, а сесията е чак ноември и декември, което пак ме устройва. Все пак записах паралелно да уча и в друг университет и нещата ми се наредиха перфектно. Пожелавам успех и на вас.

П.С: Има доста специалности, които са само редовно.
lnoveva
В началото бе словото
Специалност: неформално образование
Курс: първи

Мнение от lnoveva »

..и аз съм задочничка вече...ще споделям след първи курс..,а спорт и карта за градски транспорт е сигурно че и за двете горим нали...?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”