КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Don Horhe написа:Мда, права си. То е set phrase и правилното е "Vengeance is a dish best served cold". Но явно от много решаване на тестове човекът се е объркал :P
ОК, компетентни китаисте
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар

Мнение от kArMa »

Хелоу...
и аз тази година ще кандидатствам с английски и най-много от всичко искам да вляза в ЦИЕК - индология.Обожавам източните езици,слабост са ми.За подготвянето ще е самостоятелно то се е видяло но се чувствам достатъчно уверена за да го направя... имам опит в това... :D То след 5 години яко изучаване на немски,че и не само него...цяло чудо е че мога да си кажа името на какъвто и да е език... :drunken: но английския си го ползвам непрекъснато много често даже се хващам преди да изтърся на някой нещо на английски :oops: Радвам се че има такава тема за да можем да обменяме опит и впечатления от учебници и помагала... :thumbright:
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Здравейте всички!Много ви моля за малко помощ!Ако може да ми кажете издателството и авторите на учебника за подготовка за изпита по английски език от тази година,която мина.Може и да ми го покажете.И ако знаете кога ще излезе новия ще ми е много полезно!
Благодаря много!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Поразрови се малко из темата и ще намериш...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Щом питам,значи съм търсила и не съм попаднала на него!А като не можете да помогнете по-добре не отговаряйте на въпроса!
Мерси
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Norwegian Wood написа:На книжките пише май SUATEFL-много тъпо заглавие на изпита-точно като TOEFL,само дето са махнали "о"-то от абревиатурата и са добавили "СУ".Всяка е с различен цвят.
Иначе почти задължителна книжка е Essay Writing на Панчева и Терзиев,особено ако не ходите на уроци.
Ето- Norwegian Wood помогна на много неоткрили нищо в темата. :lol:
За учебник точно не съм чул, но тук обсъждаме книжките за SUATEFL. 8)
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Много благодаря! :wink:
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Здравейте. И аз мисля да кандидатствам с английски. Няма да ми се наложида пръскам пари, защото майка ми е учителка по английски. Това ме радва и ще ходя на СИП и ще се занимавам с нея вкъщи. Не бих казала, че съм спокойна и очаквам кой знае колко висока оценка, защото това е език все пак. Можеш да знаеш 1000 неща а да ти се падне 1001...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

lLady_MooN_RaiN написа:Здравейте. И аз мисля да кандидатствам с английски. Няма да ми се наложида пръскам пари, защото майка ми е учителка по английски. Това ме радва и ще ходя на СИП и ще се занимавам с нея вкъщи. Не бих казала, че съм спокойна и очаквам кой знае колко висока оценка, защото това е език все пак. Можеш да знаеш 1000 неща а да ти се падне 1001...
Споко, не е толкова зле :wink: Аз лично минах без нито един частен урок. Ако човек има желание и си учи, все ще изкара прилична оценка :)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Lace
В началото бе словото

Мнение от Lace »

Мислите ли че всеки учител по английски е наясно с изискванията и с критериите на всички вузове,в които се кандидатства с английски?
Не искам да обидя никой,но мисля,че нещата са доста специфични и все пак трябва компетентно мнение.Ако това е самият кандидат - ОК(както се видя по-горе),но ако и той не е наясно какво правим?
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Lace написа:Мислите ли че всеки учител по английски е наясно с изискванията и с критериите на всички вузове,в които се кандидатства с английски?
Не искам да обидя никой,но мисля,че нещата са доста специфични и все пак трябва компетентно мнение.Ако това е самият кандидат - ОК(както се видя по-горе),но ако и той не е наясно какво правим?
За всички ВУЗ-ове - едва ли. Но на основните изискванията се знаят. Особено учителите от езиковите гимназии обикновено се очаква да са достатъчно компетентни по въпроса, но предполагам, че и това е доста относително. Пък примерно за СУ, няма нужда някой да ти казва какво се изисква от теб на изпита - просто си купуваш книжките и там всичко ти е обяснено в подробности, имаш примерни тестове, обяснения, наистина всичко. Всеки, който реши да се запознае с изискванията в съответен ВУЗ, според мен има повече от достатъчно начини да го направи... Иска се просто малко инициатива! :idea:
Изображение

cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Взех си пете книжки.С упражненията доста добре се справям,но имам страшно много непознати думи.Даже използвам речник.Незнам,текста за четене с разбиране ми е труден.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Дам, reading-а е много гаден...Но се свиква...Аз всеки път се справям различно, но вече горе-долу им схванах тактиката за отговорите-обикновено е възможно най-нелепия. :lol:
Cloze testa-а също има някои думи и изрази, които не са особено популярни...Другите са въпрос на съобразителност...
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

аз бих дала един съвет на всички,които правят 25 грешки,и имат много непознати думи на рийдинга(не искам никой да обиждам,но според мен не е редно да стоиш с речник пред един примерен изпит-по-добре самият ти си пообогати запаса от думи и изрази,отколкото да свикваш по този начин..и за какъв изпит тръгваш при такова положение въобще?)ако случаят ви е такъв,според мен наблегнете на четенето на Литератур на Ае.знам,че някои сега ще кажат"еми няма време,трябва да правим упражнения" и тем подобни...ама само едно нещо ще ви кажа:според мен,за да се справиш на един изпит по език,трябва добре да го владееш,а не просто да си схванал тактиката на самия формат на изпита.а това става с четене.и то не е в никакъв случай излишно,винаги помага много.аз например скоро прочетох Хари Потър(не се смейте),7та,направо в оригинал.и други книги съм чела в оригинал.Определено си обогатяваш запаса от думи,но без да зубриш.по 1 час четене,не е велика загуба на време.загуба на време е,да се явяваш на изпит по АЕ,с мисълта че ти трябва речник на изпита.
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

И аз много се учудих на това, че имало много непознати думи... Всъщност според мен нямаше почти никакви такива нито на тестовете, нито на самия изпит. Девойката, която се изказа по-горе, е права - празнините в лексикалния запас са си сериозен проблем, почвайте да правите нещо по въпроса :? А без да искам да стресирам някого - до изпита няма кой знае колко време :roll:
Изображение

Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”