Спокойно хора. всичко ще си дойде на мястото, но трябва време. И аз като бях първи курс и аз бях летящия холандец между БФ и ХФ, а когато имахме и физика- между БФ и ФзФ. Проблемът се корени в това, че сте първи курс, а за лелките, който правят програма първокурсниците нямат право на глас. В трети семестър пак ще имате такива издънки в програмата,но по-малко, а от четвърти семестър всичко ще си влезе в релсите. Поне при нас беше така. Може би защото от четвърти семестър вече ги няма общите предмети и не се налага да се ходи до други факултети. Вече учехме само в БФ.Това, което мога да ви посъветвам е да помолите преподавателите, при които закъснявате заради преходите между факултетите е да започвате с 15 мин. по-късно. Няма да ви откажат. Поне при нас преди четири години не ни отказваха. Така времето става 30 мин и вече се диша по-спокойно.zorrinka написа:как за 15 мин трябва да стигна до БФ или в по-добрия случай до Фз.Ф. И в един момент се чудиш аджеба.. да обядвам ли, да пишкам ли ( sorry матва си е човешко) или да хода на упражнения или лекции, а същевременно да го карам на фотосинтеза.
Химически факултет...!

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
В някоя тема бях написал, какъв ужас изпитвам от безразборните лафове в обучението и образованието. И не само, а навсякъде. Лекции не се карат, а се провеждат. Кара се каруца, карат се животни.DiStuRbeD написа:на мен ми писна да у4а във ФМи, пък да си карам 50% лекции в ХФ..все едно сме бездомни..скоро и аС ще се причислявам към вас :Д
Какво ти пречи да "караш" в Химическия? И ние миналата година, докато направят таванските семинари, "карахме" в Химическия и Физическия.
Ама вие сте първи курс и сте по-млади, така че не е проблем да подскоквате от факултет на факултет. Всичко много добре е измислено от какичките в Учебен отдел.
Друг е въпроса да скачаш срещу номенклатурата на залите. Ако си до 602 и 603, не можеш да стигнеш до 601 през шестия етаж да се гръмнеш. Трябва да слизаш до 4-тия и оттам нагоре.
Ако си на първия, не можеш да отидеш до 130. Трябва да минеш през 210.
Единствено в ХФ ме кефи камбанарията, която има перфектна видимост от много места в София и както гледам някой мобилен оператор жестоко се е облагодетелствал от ползването на това обстоятелство, като си е разположил клетките там, даже и комутационните шкафове. Не знам в GSM технологиите дали така се наричат тея къщички, правя аналог с компютърните мрежи. Смисъла е същия.

- marinela
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Химически факултет...!
Здравейте и от мен!Нова съм във форума.Аз също съм от химическия!Първи курс Химия-задочно.Интересуваме ако някой може да ми каже дали математическият анализ е труден,защото от понеделник ни започват ликциите и се чудех дали ще е много трудно или не чак толкова.ЛААГ беше лесно ама ми казаха че математическия анализ бил много труден.Вярно ли е?
Y yo creo en ti,como creo en Dios
Математическият Анализ не е чак толкова труден ако схванеш от началото какво се иска от теб. Много неща се припокриват с ЛААГ, разликата е че боравиш повече с тригонометрични функции и графики, както и че решаваш и интеграли и производни. Ако разбереш производните интегралите няма да са ти проблем

Don`t drink too much, drink three much!

- marinela
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря за информацията.ще се постарая да ги разбера пък дано се получи нещо
- neycheva87
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Еми гледай да ги разбереш и научип. щото после втората година ще ти е трудно и ще си биеш главата що не с ги научила:)marinela написа:Благодаря за информацията.ще се постарая да ги разбера пък дано се получи нещо
П.С. Анализа на мен май ми беше по-лесен
Who ever said I needed you! Lied!
- marinela
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И да питам още нещо.Някой може ли да ми препоръча някъкви учебници или помагала с които да се готвя за изпита,тъй като този дето ми беше препоръчан от преподавателя го нямаше в книжарницата на математическия и щели да го получават чак септември месец.Ако някой може също да ми каже дали мога да намеря някакви материали в интернет по математически анализ ще съм му много благодарна.Благодаря предварително за съдействието!