В битка за ректор на СУ влизат трима декани

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ееее, вие направо му е"ахте ма"ата на този. Историкът определено не е такъв, но чух добри думи и за химика. Както и да е, да си избират, когото харесат... Trans penis mihi est! :wink:
Minavasht
В началото бе словото

Мнение от Minavasht »

Сериозно??? Чул си добри думи за проф. Иван Петков??? В условията на форума съм обещал да не ползвам нецензурни думи и ми е трудно да охарактеризирам личността на този човечец, но ще опитам, ползвайки малко по-меки термини. Тази бедна душица може и да е добър специалист в областта си, но като декан и ръководен кадър е пълна дупка. Бог да пази университета, ако въпросната персона успее да стане ректор. И бог да пази младите специалисти, тъй като в основата на мисленето на проф. Иван Петков е, че младите не бива да се стимулират и да им се помага да се развиват, дори когато те имат нужните амбиция и познания за това. Попитайте колко кандидатури издигна въпросният декан за експерти в еврокомисията, когато получи писмо от министерството с искане за това... Е, аз ще ви кажа - нито една. Не само, че той не издигна кандидатури, но и отказа да подкрепи единствената кандидатура, която по някакви навини се появи. Защо ли? Ами явно кандидатът беше млад специалист и не отговаряше на представите му за нчовек на наукАта. Отказа под предлог, че не одобрява условията не Евросъюза... Да повторя ли пак? Този човек не одобрява условията на Евросъюза и техните конкурси. Е, питам се, как това създание ще води университета така че да подпомогне евроинтеграцията тогава? И как ще стимулира развитието на младите кадри? Никак.
Няма да коментирам неумението му да води нормален човешки диалог и да изслушва логична аргументация ако тя не съвпада изцяло с неговото мнение. Не, ако си чул добри думи за този човечец, явно са те подвели.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:) Възможно е... То доста неща на ЕС не са за одобряване, та това за мен не е аргумент, но ....
Сега остава да не съм разбрал точно и ГОЛЯМАТА НОВИНА: професор Г. Бакалов е осъдил Университета в Административния съд за нарушаване на правата му с ПУДСУ, дето не може да се кандидатира за ректор. Май съответните текстове в Правилника са отменени.... :roll:
Пи толкова най-елитни юристи в Университета - такъв резил.... :oops:
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Николай Михайлов »

Мисля, че не е точно осъдил, защото в такъв кратък срок решение не може да има, но доколкото знам, образуването на дело има такъв ефект.
А относно юристите на СУ, ще цитирам отчета на Контролния съвет на СУ:
"... според данни от отдел "Трудови отношения и личен състав" са произведени избори за ръководители на катедри, но в Контролния съвет не са получени доклади относно тези избори заедно с надлежната информация - например ... Юридически факултет (всички катедри; впрочем от този факултет не постъпва никаква информация за никакви избори)."
Нашите юристи не просто изучават право, те се учат как да управляват Правото! :twisted:
Извън кръга на шегата, отчета на Контролния съвет за 2003-2007 е крещящ. Всеки кандидат за Ректор, който се прави, че не чува, и не вземе отношение към проблемите, е просто лицемер и демагог. А може би и бъдещ системен нарушител на Правилника и законите. :roll:
Minavasht
В началото бе словото

Мнение от Minavasht »

Николай Михайлов написа:Всеки кандидат за Ректор, който се прави, че не чува, и не вземе отношение към проблемите, е просто лицемер и демагог. А може би и бъдещ системен нарушител на Правилника и законите. :roll:
Това е първата крачка към успешна политическа кариера... Но за жалост е за зметка на всички в университета. Прочетох, че кандидатите ще прдставят платформите си, а дали ще ги пуснат и в интеренет, че да ги видим и ние, простосмъртните? Ако някой знае за подобно представяне, нека пусне тука линк, че на интервюто в сутрешния блок на БТВ не казаха нищо съществено (освен, че се разбра, че има апетитни импоти, около които има някакви спорове).
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Надявам се всички кандидати да вземат отношение по проблемите, диагностицирани от Контролния съвет на СУ.
Можете да свалите целия отчет от тук:
http://www.the-faculty.org/
Ако някой иска, може да го налее като текст в отделна тема, но си е дългичък.
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Николай Михайлов написа:Надявам се всички кандидати да вземат отношение по проблемите, диагностицирани от Контролния съвет на СУ.
Можете да свалите целия отчет от тук:
http://www.the-faculty.org/
Ако някой иска, може да го налее като текст в отделна тема, но си е дългичък.
Трябва да влезете в раздел "Новини" :)
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
Fighterfemme
В началото бе словото

Мнение от Fighterfemme »

Някой знае ли кога ще се провеждат изборите за ректор и дали ще учим тогава?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Май са на 14ти, вероятно просто някои преподаватели ще отсъстват, но едва ли ще ни дадат цял почивен ден.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

А дали това е най-важното? :roll:
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Николай Михайлов написа:А дали това е най-важното? :roll:
Ами важно ... какво толкова се решава тогава? Някакви си там Ректори, Академически съвети ... Хората се интересуват повече от Искам да прекъсна...какво трябва да направя??, от Стипендии 2007-2008, от Топло?! или от Ще има ли прием януари месец по магистърските програми ?, без да осъзнават, че именно от тези ИЗБИРАЕМИ органи зависят тези неща. Жалко е, че се стига до такива ситуации, когато хората нехаят за това кой ще управлява съдбите им (а то си е точно така - тогава се избират най-висшите органи на Университета, след самото Общо събрание). Малко е трудно да се винят самите хора затова. Те също имат част от вината, но ... аз бих я отдал по-скоро на "управляващите". Те са тези, които би трябвало да създават "настроенията" спрямо тях самите - ако обикновените хора, студентите, действително и постоянно усещаха, че избирането на подобни органи има някакво значение за техния живот, те щяха да се интересуват (то има даже ОГРОМНО значение, но на същите онези "управляващи" им е много по-удобно, хората да не се интересуват много, много от тях, за да могат да правят каквото си искат; пък и правенето на някакъв PR изисква усилия, ресурси ... толкова по-лесно е да не се прави). Сега се стига до случаи, като посочените в Отчета на Контролния съвет, в които представители в Студентския съвет на Университета се избират с 2 гласа (примерно техния собствен и този на прителката им). Или пък само с техния собствен ... После тези хора ще представляват някого. Кого? Ще разпределят бюджет. Как?
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Николай, никой не твърди, че това е НАЙ-важното. Но аз, за себе си, твърдя че Е важно. Точка. Щото мене конкретно никой няма да ме пита дали аз предпочитам тоя или оня да е ректор на СУ - щом така и така други ще го решават, защо пък ние да не си починем?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Знам, разбирам те. :) Но все пак ми се ще тук да говорим за кандидатите, а не за съпътстващи теми. :wink:
Аватар
zorrinka
В началото бе словото

Мнение от zorrinka »

вярно ли е, че в срада няма да се учи..... :roll:
Преди живеех срещу лудницата, сега живея срещу нас!

http://www.save-yanko.com
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”