Едни деца и един министър

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Marisha написа:Подкрепяте матурите, ама ако трябваше да се явявате на тях, можеше и да не е така.
Подкрепях ги и когато бях ученичка. Знам колко знам и нямам причина да се страхувам (говоря конкретно за себе си) - ако си учил съвестно, не би следвало една матура (още повече толкова елементарна) да те събори.
И, в крайна сметка, извинете, ама аз съм от училище, където се искаше да знаеш, за да ти пишат 6 по даден предмет. Имам приятел, дето за 6 по литература в 12ти клас (за края на годината) му искаха да научи наизуст едно стихотворение на Далчев.
(по същия начин обаче и моите шестици по математика не са равни на неговите, ето още една причина да подкрепям матурите).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

офтопик:"Майстора и Маргарита" рлз,а "бегемот" на руски значеше май "хипопотам" :wink:
офтопик:Аз помня как преди няколко години Симеон каза,че щял да дига паметник на "братята Пенчо и Петко Славейкови"
Не само,че матурите са дебилно лесни.В матурата по БЕЛ от 70 или 80 възможни точки ти са нужни 15(!) за тройка.А нивото е доста под нивото на изпита за седми клас.Има четене с разбиране на български!По-идеална форма за приравняване на знанията няма да бъде измислена,не и в България,не и от калпавите ни министерства.Затова до голяма степен съм доволен,че връстниците ми,които четири години са учили в икономически техникум и не знаят какво е инфлация,пишат "сбогом" със "з" и прочие ще загубят от тези матури.[/quote]
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Marisha
В началото бе словото

Мнение от Marisha »

Търговец на кристал, ами ако беше от математическа гимназия и трябваше да држиш задължителна матура по БЕЛ?
И да си говорим истината - 90% от нас няма да седнат да учат голяма част от учебния матриал, ако не е наложително. :?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ето затова го правят "наложително".
Колкото до МГто и матурата по БЕЛ - ами че аз бях от ГПЧЕ (Езикова) и, ако сега трябваше да се явявам на матура, трябваше да държа и матура по математика. И пак нямах против.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Матурата по БЕЛ затова е на по-ниско ниво от останалите матури-защото е задължителна за всички. :wink:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

само ще напомня за една анкета от която стана ясно, че над70% от запитаните ученици знаеха еди коя си песен на Азис и под 30% нз кой е автора на "Хаджи Димитър" .....
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”