Гледате ли БГ филми?
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Kenzo
- В началото бе словото
Обожавам българското кино,но само това преди 89-та.От там нататъка си е пълна gadost,с леки изключения.Виждам,че доста от Вас също се интересуват от български филми и заглавията,които сте изброили наистина са си класика.Ще си позволя да Ви препоръчам още няколко имена,които не видях да са споменавани,и на които със сигурност си заслужава да им се отдели внимание.Гледам,че има доста почитатели на Апостол Карамитев.Ако не сте гледали "Един снимачен ден",горещо ви го препоръчвам.Филма е доста старичък и едва ли ще си го намерите из нета,но ако случайно го засечете по сателитния канал на БНТ,не превключвайте на друга програма.
Други филми,които мисля,че трябва да бъдат споменати са:"Мъжки времена","Всичко е любов"(е тоя ако не сте го гледали-срамота!) и нещо,с което се сдобих наскоро на DVD(благодарение на в-к "Стандарт")-"Време на насилие"(по романа на Антон Дончев "Време разделно").Тоя филм няма начин да не сте го гледали.За мен е много по-стойностен от Холивудксите суперпродукции,които излизат всяка година.
Други филми,които мисля,че трябва да бъдат споменати са:"Мъжки времена","Всичко е любов"(е тоя ако не сте го гледали-срамота!) и нещо,с което се сдобих наскоро на DVD(благодарение на в-к "Стандарт")-"Време на насилие"(по романа на Антон Дончев "Време разделно").Тоя филм няма начин да не сте го гледали.За мен е много по-стойностен от Холивудксите суперпродукции,които излизат всяка година.

a ghetto love is the law that we live by...
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- plami6666
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А някой да е гледал "Сбогом, приятели", защото на мен той ми е сред най-любимите бг филми
"Откраднати очи" е интригуващ нов нашенски филм, най-вече защото не е някаква идиотщина. Лично аз си бях приятно изненадана. Между другото някой да знае от къде мога да си намеря музиката от "Мила от Марс"???
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
http://plami-plamster.blogspot.com
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
хора вчера изгледах и четерите части на Борис I, а сега в момента съм на 9- тата серия на Златния век.. цял ден съм пред компа и ще откача, обаче не мога да спра. Миналата седмица изгледах в един ден и 2- те (не съм сигурна че бяха 2) на Аспарух. С една дума... СТРАХОТНИ СА!!
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Браво, че някой се сети да вдигне темичката.
Има страхотни български филми, има и такива, дето са си пълен crap. Зависи от светоусещане и очаквания.
Българските филми, които мога да гледам отново и отново... и после пак, са: "Момчето си отива" (тотално и безнадеждно влюбена в ОНЗИ Филип Трифонов, впрочем Филип ми е любимец и до днес, гледала съм почти всички негови филми, Адио, Рио също ме радва много), "Лавината" и "Всичко е любов", макар че адски ме натоварват, "Осъдени души" (т.е. образът на Ередия, не друго)... и разбира се, "Баш майстора", "Топло", "Опасен чар" (където Тодор Колев ме е нахилвал съсипително), "Най-добрият човек, когото познавам" (с една от най-красивите жени, които някога съм виждала - Невена Коканова, Бог да я прости) и всички детски филми, като безспорен любимец ми е "Войната на таралежите".
От новите харесвам относително малко, но с удоволствие забелязвам, че киното ни като че ли започна да живва. "Рапсодия в бяло" е изумителен филм, обожавам го, а Санчо Финци и Мая Новоселска са просто един път, феноменално добри! Също и "Опашката на дявола", колкото и да е шантав. Преди няколко дни хванах и някакъв съвсем нов с Митко Рачков, Ирини Жамбонас (запазила се е удивително добре
), Нети, която, за щастие, трябваше само да е красива и да мълчи, а това е единственото нещо, с което се справя много добре... Не беше лош сценарият, никак даже, накрая леко издишаше, но ме усмихна с наивността си, така че времето не беше загубено. ("Суфле д'аморе" се казва филмът, сега погледнах:http://www.cinema.bg/sff/2006/bg/movie.php?movieSid=525)
О, и, разбира се, "Клиника на третия етаж" - много свежо беше.
Малииии...
Има страхотни български филми, има и такива, дето са си пълен crap. Зависи от светоусещане и очаквания.
Българските филми, които мога да гледам отново и отново... и после пак, са: "Момчето си отива" (тотално и безнадеждно влюбена в ОНЗИ Филип Трифонов, впрочем Филип ми е любимец и до днес, гледала съм почти всички негови филми, Адио, Рио също ме радва много), "Лавината" и "Всичко е любов", макар че адски ме натоварват, "Осъдени души" (т.е. образът на Ередия, не друго)... и разбира се, "Баш майстора", "Топло", "Опасен чар" (където Тодор Колев ме е нахилвал съсипително), "Най-добрият човек, когото познавам" (с една от най-красивите жени, които някога съм виждала - Невена Коканова, Бог да я прости) и всички детски филми, като безспорен любимец ми е "Войната на таралежите".
От новите харесвам относително малко, но с удоволствие забелязвам, че киното ни като че ли започна да живва. "Рапсодия в бяло" е изумителен филм, обожавам го, а Санчо Финци и Мая Новоселска са просто един път, феноменално добри! Също и "Опашката на дявола", колкото и да е шантав. Преди няколко дни хванах и някакъв съвсем нов с Митко Рачков, Ирини Жамбонас (запазила се е удивително добре
О, и, разбира се, "Клиника на третия етаж" - много свежо беше.
Малииии...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- renesanz
- Легендарен флуудър
"орисия" малко е тежък,но представя реалността каквато е била. разбира се любим ми е "куче в чекмедже" 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: