Надомна работа чрез Интернет

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Публикувай отговор
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Dita написа:да, айде да дадете информация тук, ако не е толкова строго секретно :D
Ето ги сайтовете:

1. http://netpanel.gmi-mr.com/portals/gpms ... 8/join.asp

2. http://www.globaltestmarket.com/

Ама не очаквайте някакви бързи пари. Трябва да съберете 1000 market points за да можете да ги обмените в пари (1000 mp = 100 лв.), а 1000 точки няма как да съберете за един месец (всъщност аз и за една година не виждам как могат да се съберат).
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика

Мнение от Cassie »

Мисля си, че Nightfall още като е започнала темата не е имала предвид онзи вид работа дето цъкаш на банери и глупости за 0.00063 долара на кликване, дето не можеш и 20 лева да изкараш на месец, или пък сайтове като jobs.bg...
Това, за което тя говори (писане на статии, преводи на текстове, графичен дизайн, програмиране и т.н.) се казва фрийланс (freelance). Та за тези фрийлансъри си има специални сайтове, където различни фирми побликуват конкретно каква работа искат да бъде свършена, в какъв срок и какво заплащане предлагат. Тогава ако някой фрийлансър си хареса някоя обява, се свързва с фирмата и тя евентуално му възлага работата. Доколкото знам може да се изкарат доста добри пари. Общо взето тези сайтове се явяват посредници между работодатели и работници и удържат минимален процент от всеки проект, така че всички са доволни.
Ето някои големи сайтове за фрийланс:
http://www.getafreelancer.com/
http://www.getacoder.com/

За повече информация и въпроси относно фрийланса, четете тук: http://freelancer-job.blogspot.com/

Дано да съм ви била полезна :roll:
Hope for the best,
plan for the worst.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Тези и аз съм ги разглеждала и хич не е толкова лесно там да се пребориш с конкуренцията. В повечето случаи има рейтинги - пределно ясно е, че една фирма би избрала някого с по-добър рейтинг от някого, който тъкмо започва и няма нищо...Но не и пречи да пробва, де. :roll:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Cassie написа:Мисля си, че Nightfall още като е започнала темата не е имала предвид онзи вид работа дето цъкаш на банери и глупости за 0.00063 долара на кликване, дето не можеш и 20 лева да изкараш на месец, или пък сайтове като jobs.bg...
И аз така мисля, че тя нямаше предвид това с цъкането и т.н., затова й писах за писането на текстове, новини и т.н видове content management. Обаче защо слагаш jobs.bg в същия кюп като цъкането на банерите и попълването на анкети? На jobs.bg има фирми, които си търсят точно услугите на фрилансърите, които описваш, само че направо, а не с посредници и рейтинги и т.н. ;)
Аватар
Cassie
Драскач

Мнение от Cassie »

Защото jobs.bg не е специализиран във фрийланса и има всякакъв тип обяви. Jobs.bg не е такъв посредник, а сайт за обяви.
Hope for the best,
plan for the worst.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Да, но чрез него може да се намира работата, за която пита Nightfall, която може да се върши и от дома по интернет. Затова предложих да не го отхвърля като добра възможност, а ми се стори, че ти в твоя пост го отхвърляш:
дето цъкаш на банери и глупости за 0.00063 долара на кликване, дето не можеш и 20 лева да изкараш на месец, или пък сайтове като jobs.bg...
:wink:
Аватар
Cassie
Драскач

Мнение от Cassie »

Добре. :) Съгласих се.
Тва че цъкането и jobs.bg съм ги писала едно след друго не означава, че имат нещо мн общо.
Просто ги разграничавам от фрийланс-сайтовете. :wink:
Hope for the best,
plan for the worst.
Аватар
snowy
В началото бе словото

Мнение от snowy »

Някой пробвал ли е с тези фрийланс сайтове, или другите подобни "начини за печелене на лесни пари" в мрежата? На мен ми звучат мн въздушни, честно казано. Ако някой има повече инфо, нека да е постне тук (ако е възможно разбира се). А иначе дали може да се намери реална работа чрез нета (като превод на статии или писане, или нещо такова)? Малко ми е мъглява цялата работа, та затова...
Everything alters in the twinkling of an eye...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Имам едно бивше гадже, което беше получило проектче за 25 долара от фрийлансър сайт. Така и не помня дали ги получи... :roll: Но май вече някъде казах - там е трудно, особено за нов и неопитен фрийлансър.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

"Лесно печелене на пари" ахахахахха :lol:
Ако искате лесно печалба, ви трябва предварително натрупан капитал. С този капитал играете на борсата и повярвайте ми за една година може почти да удвоите парите си ако инвестирате с риск, и имате повечко късмет.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

L'Inspecteur написа:С този капитал играете на борсата и повярвайте ми за една година може почти да удвоите парите си ако инвестирате с риск, и имате повечко късмет.
Борсата не си е работа. Баща ми игра с риск, ама нямаше късмет и не само, че не спечели, ами загуби и въпросния предварително натрупан капитал.

А по темата за надомната работа чрез интернет - от mycv.bg ми пратиха обява за web cam model :lol:
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

борсата си е супер работа, но не е за случайни хора, които просто пробват. Още повече, ако парите, които влагат, им трябват. За тази работа (с борсата) трябва доста четене, информация и "сухи" тренировки, преди да се постигнат добри резултати ( и трябва да се играе със значителни суми).
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Dita написа:борсата си е супер работа, но не е за случайни хора, които просто пробват. Още повече, ако парите, които влагат, им трябват. За тази работа (с борсата) трябва доста четене, информация и "сухи" тренировки, преди да се постигнат добри резултати ( и трябва да се играе със значителни суми).
Е това е ясно, но пак можеш да го издухаш яко. Баща ми дълго време игра с виртуални пари, после започна с истински, направи 6 бона за един месец и после ги изгуби буквално за един ден. После продължи да играе с променлив успех, но като цяло все губи оттогава. Освен "сухите" тренировки е чел е книги по въпроса, а се информира и съветва с няколко негови приятели, които играят от по-дълго време. Ш***на работа е, както казах.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Vaskes написа:
Dita написа:да, айде да дадете информация тук, ако не е толкова строго секретно :D
Ето ги сайтовете:

1. http://netpanel.gmi-mr.com/portals/gpms ... 8/join.asp

2. http://www.globaltestmarket.com/

Ама не очаквайте някакви бързи пари. Трябва да съберете 1000 market points за да можете да ги обмените в пари (1000 mp = 100 лв.), а 1000 точки няма как да съберете за един месец (всъщност аз и за една година не виждам как могат да се съберат).

Регистрирах се преди доста време,но засега няма развитие...
Toto-I will remember
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И аз така...От глобал ми пратиха една анкета само, ама и това е нещо. 8) :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”