КСК-2008 Биология

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
nelitaank
В началото бе словото

Здравейте!

Мнение от nelitaank »

До колкото разбирам изпита за БФ ще се състои в две части: тест(8, 9 и 10-ти клас) и тема(9и10-ти клас).
Не разбирам обаче две теми ли ще трябва да развиваме или една, включвайки зададените фрагменти от двата класа.
В конспекта не са дадени формулирани теми, както е при МУ, тук са включени отделни части от учебниците за 9-ти и 10-ти клас...
Ако е една тема ще се налага да обединим два различни фрагмента в една смислова цялост, пишейки теза и заключение едновременно за напр. "Митоза и мейоза"-9-ти и "Генотипна изменчивост" за 10-ти...
Кажете нещо по въпроса, защото аз до сега учих темите за МУ, които в конспекта са 1:1 с изпита, така ли ще е и за БФ?
Благодаря предварително!:-)
Аватар
cufff
Драскач

Re: Здравейте!

Мнение от cufff »

nelitaank написа:До колкото разбирам изпита за БФ ще се състои в две части: тест(8, 9 и 10-ти клас) и тема(9и10-ти клас).
Не разбирам обаче две теми ли ще трябва да развиваме или една, включвайки зададените фрагменти от двата класа.
В конспекта не са дадени формулирани теми, както е при МУ, тук са включени отделни части от учебниците за 9-ти и 10-ти клас...
Ако е една тема ще се налага да обединим два различни фрагмента в една смислова цялост, пишейки теза и заключение едновременно за напр. "Митоза и мейоза"-9-ти и "Генотипна изменчивост" за 10-ти...
Кажете нещо по въпроса, защото аз до сега учих темите за МУ, които в конспекта са 1:1 с изпита, така ли ще е и за БФ?
Благодаря предварително!:-)
Аз също учих темите като за МУ, просто в СУ може да ти се падне всичко :)) Виж конспекта на сайта
Темата на предварителния беше реализация на генетичната информация или нещо подобно и трябваше да се пише и транскрипция и транслация и репликация. Аз даже писах от урока за ДНК и нз при всичките ми глупости как ми писаха хубава оценка.
http://viewsofia.com/
one sick bastard
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

В конспекта на СУ има допълнителни теми , които ги няма в МУ.Виж подробно.
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
nelitaank
В началото бе словото

Мнение от nelitaank »

Конспекта го имам, но въпроса ми беше дали двете неща,които ще се паднат за 9-ти и 10-ти клас, ще трябва да ги развивам като тема или просто да пиша всичко каквото знам, нещо като отговор на въпрос:-)
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

nelitaank написа:Конспекта го имам, но въпроса ми беше дали двете неща,които ще се паднат за 9-ти и 10-ти клас, ще трябва да ги развивам като тема или просто да пиша всичко каквото знам, нещо като отговор на въпрос:-)
АМи на предварителния писах всичко, което знам. На редовни писах 1:1 с учебника на Огнян Димитров и имам по-ниска оценка. Нз какво да те посъветвам....то си е до голям късмет.
one sick bastard
mancho
В началото бе словото

Мнение от mancho »

:D [/quote]
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

всичко зависи от проверяващите.
може да се падне тема, която обединява повече и един урок, включително и все известната "реализация на генетичната информация", която независимо от оценката на cuff не включва репликация за н-ти път го казвам.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Аз ходих само на предварителния и там писах само по учебника за МУ и то много претупано - на две на три, като после се сетих, че имам доста груба грешка и после на теста имаше някои въпроси от теми, които още не бях изобщо учила, а имаше и 1-2, които ги няма в учeбниците за МУ и накрая имам 5.13, което ме кара да си мисля, че критериите са доста по-ниски отколкото в МУ. Така че ако се готви човек за СУ, мисля, че е излишно да се ходи чак на уроци.
Последно промяна от mirchetu на 29 Окт 2007, 01:42, променено общо 1 път.
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Според мен не са по-ниски, просто се иска да има мислене, а не просто назубряне на уроците.
one sick bastard
Stivi
В началото бе словото

Мнение от Stivi »

питах за курсове по биология в СУ и ми отговориха че има редовни курсове всяка седмица
но аз бях чул че някъде около ноември декември започват компресирани курсове
някои може ли да ми каже дали е така
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Така е но на по ускорените курсове нищо няма да научиш само как да си представиш темата как да я напишеш и оформиш не и подробности (биологични)!
Изображение
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

Ами ако от преди това си учи темите по конспекта и после отиде на курса да и дадат насоки, няма да е зле.
one sick bastard
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Аз не казвам, че курса ще и навреди , ест че няма.Но няма и да и е от голяма полза.Все пак отиди ако имаш време , но по препоръчително е уроци.
Изображение
real_girl
В началото бе словото

Мнение от real_girl »

http://dnes.dir.bg/2007/11/01/news2283869.html

Някой знае ли дали в СУ също ще се приема с оценките от матурите както пише в линка,който оставих по-горе
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

По принцип в СУ може да се зарадват на по-цялостно биологично мислене-показване на зависимости логически връзки..Напр. пак за темата от предварителния-транскрипция и транслация-като стигнах до рибозомите писах, че са надмолекулни комплекси-следва определение за надмолекулни комплекси и др.малки допълнения. Имах 5.75.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”