Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)

Архив на всички останали категории.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

didito написа:Защо пък учител да не е яко?
Ако си учител в даскало получаваш неземно малко пари и се
разправяш по цял ден с глупости. Трошиш си нервите и след 4-5 години стаж се чувстваш скапан.
Ако си в частно даскало взимаш доста повече пари ама и нервите
повече си ги трошиш.
Абе да си учител в България определено не си струва. Ако заплатите
станат като в Швейцария, където учителите бяха стачкували, че банкерските заплати са започнали да ги доближават :shock: съм
навит да преподавам цял живот.
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Преводач не е лошо, мдам. Бих се кефил да правя субтитри примерно :)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

да си учител е достойно , но е най-неблагодарната професия , особено у нас. :x не е проблема в ниското заплащане ( то у нас повечето работи са мизерно платени) , но тази професия деформира психически...нали от училище идвам, знам колко ужасно е да се бориш с цялата гадна простотия , да тъпчеш все на 1 място , без шанс за развитие. :cry: да наливаш акъл на някакви...да не казвам какви...да те имат за най-изпадналия и т .н...Плюс тва не е за всеки самата работа - тя е призвание...ама здрави нерви ти трябват.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Не знам, понякога си мисля, че именно ниските заплати на
учителите са основната причина за качеството на образованието ни.
Ама никой не се сеща да ги подкрепи. Преди 4-5 години имаше
закон,в който пишеше "Държавен служител е този, определен от
закона за такъв", а по-надолу пишеше "Учителят е държавен служител.". И после имаше спор дали учителите са държавни служители. И не ги признаха за такива, а корегираха закона. И
синдикатите си траеха. 'Щото минималната заплата за държавен
служител е три минимални за страната и ставаше интересно ...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

не е справедливо!Срам за 1 страна е да не се плаща на учителите.Техният труд е много тежък.и без тях сме наникъде...няма страна в ЕС с учители с толкова мизерни доходи , обзалагам се.Много искам след години да се променят нещата. :?
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Само аз ли си мисля, че покрай евроинтеграцията търсенето на специалисти завършили английска филология ще нараснтне?
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Sw1tched написа:Само аз ли си мисля, че покрай евроинтеграцията търсенето на специалисти завършили английска филология ще нараснтне?
Според един закон на ЕС за официални езици са приети всички официални езици
на страните членки на ЕС. Това значи, че всички договори и решения
трябва да се превеждат на съответните езици. Красота просто 8)
Аватар
Asahi
В началото бе словото

Мнение от Asahi »

Sw1tched написа:Само аз ли си мисля, че покрай евроинтеграцията търсенето на специалисти завършили английска филология ще нараснтне?
Много люде незавършили английска филология говорят перфектен английски. Освен това, колко от преводачите (пък и учителите) са специалисти филолози? Незнам, но не вярвам това да е решаващ критерий.
И колкото и да мисля, че има смисъл в изучаването на филология, започвам да разбирам хората, които се застъпват за "език и още нещо". Звучи като мисъл на трезвомислещ човек (аз не съм такъв :laughing6: ).
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Хмм... :? гадното е , че вече всеки втори говори английски и това не се счита за предимство , а за нещо задължително.като гледам какви са изискванията за работа , ми се плаши окото , честно-2 или 3 езика , не знам си колко компютърни програми да разбираш перфектно, висше , няколко години опит. :dark1: трябва да си някаквъв гений...
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Asahi написа:Много люде незавършили английска филология говорят перфектен английски. Освен това, колко от преводачите (пък и учителите) са специалисти филолози? Незнам, но не вярвам това да е решаващ критерий.
И колкото и да мисля, че има смисъл в изучаването на филология, започвам да разбирам хората, които се застъпват за "език и още нещо". Звучи като мисъл на трезвомислещ човек (аз не съм такъв :laughing6: ).
Не мисля, че съответните интистуции ще се занимават да тестват уменията на кандидатите при положение, че могат да се доверят на дипломата от СУ, предполагам и разните там certificate-и биха свършили работа де.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Sw1tched написа:
Asahi написа:Не мисля, че съответните интистуции ще се занимават да тестват уменията на кандидатите при положение, че могат да се доверят на дипломата от СУ, предполагам и разните там certificate-и биха свършили работа де.
Занимават се, вярвай ми. Една позната замина да бачка като преводач в Белгия към ЕС, точно след изпит.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Така е.И аз чувам , че на по-добрите места провеждат изпити. :? Трудно е вече да се има доверие само в дипломата , като се знае на какво ниво ни е образованието...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

got написа:страна в ЕС с учители с толкова мизерни доходи , обзалагам се.Много искам след години да се променят нещата. :?
Не се обазалагай :wink: Почти навсякъде в ЕС учителите вземат едни от най-ниските заплати. Друг е въпросът,че там стандартът просто е по-висок и тези заплати стигат да издържаш семейството си нормално.
Аз лично, повлияна от примера на майка си, като малка много исках да бъда учителка. Сега също бих работила това...Занимава ми се с деца :D Макар че като знам нейните какви са и къв пубертет ги тресе, май е по-добре да съм в начално училище :lol:
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Да поживеем и ще видим бре кой какъв ще стане...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Доколкото съм чувала от мои познати , които живеят в чужбина , там учителите били над средната класа. :roll: Специално в Швейцария 8) знам за 1 жена , която с учителската си заплата си води децата на супер скъпи курорти , световно известни... :shock: А живее сама...мйечтиии. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Други”