Здравейте,
Студентка съм първи курс и имам нещастието да съм на индивидуален план и да си троша главата с търсене на учебни материали:)
Дисциплините ми са:
Въведение в археологията
Праистория
Тракийска археология
Класическа археология
Антична нумизматика
Ако някои разполага с учебни материали по тези дисциплини съм готова да ги закупя. Email: arca_rai@yahoo.com
В момента издирвам по-конкретно за първия изпит:
Ваклинов, Ст. Археология, ч.І, С.1973.
Димитров Д. Увод в археологията. София, 1958
Renfrew C., P. Bahn. Archaeology. Theories, Methods and Practice. London, 1997.
Приемам и всякаква друга учебна л-ра по темите:)
Учебни материали Археология
Модератор: sientelo
Индивидуалният ти план е "супер" -изпитите, за които най-много трябва да се чете от всеки курс
(без въведението в археологията).
За праисторията - коя част 1 или 2.Ако е 1 препоръчвам ти "Новокаменната епоха в България" и "Каменно-медната епоха в България" на Х.Тодорова, но не гарантирам, че ще е достатъчно.
За въведението има статии в "Началото" - съставител Иван Гацов, както и в "Човекът зад находката" не мога да се сетя за авторите.
Всички материали можеш да намериш в археологическата библиотека.
За праисторията - коя част 1 или 2.Ако е 1 препоръчвам ти "Новокаменната епоха в България" и "Каменно-медната епоха в България" на Х.Тодорова, но не гарантирам, че ще е достатъчно.
За въведението има статии в "Началото" - съставител Иван Гацов, както и в "Човекът зад находката" не мога да се сетя за авторите.
Всички материали можеш да намериш в археологическата библиотека.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Леле, тебе нахправо са те хвърлили в джаза
само дето ти липсва Средновековната българска археология и ВПН и направо си умираш прав/ал Това ако са ти за тази година изпитите, тогава дупе да ти яко.Аз вече завърших и имам абсолютно всички що годе необходими материали, но това е супер много като обем за четене,дори ако тръгнеш да ги снимаш, сигурно две седмици няма да ти стигнат.Не че искам да те отчайвам, ама това е положението.За първите неща колегата правилно те е ориентирал.За другите неща,просто няма смисъл да ти казвам, защото са лекции + множество статии,особено Тракийската археология/много обемен и труден изпит/, а пък Нумизматиката са само лекции и един диск с картинки, които трябва да умееш да разпознаваш ! Ако имаш въпроси, питай, по-натаък пак ще ти пиша.
Като птичка в небесата