За или против униформите в училище

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против униформите в училище?

За
48
58%
Против
35
42%

Общо гласове: 83

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз не сам писал такова нещо.... :roll:
Но ще напиша:
Струва ми се по-важно преди униформите е да бъде въведено задължително къпане преди ходене на училище, а и в Университета... :wink:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Joker написа:Аз не сам писал такова нещо.... :roll:
Но ще напиша:
Струва ми се по-важно преди униформите е да бъде въведено задължително къпане преди ходене на училище, а и в Университета... :wink:
аха-ха-ха-ха-ха-ха,

но така се нарушава едни от основните права на човека...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

@Bers, нали сам каза
Пич, поради естеството на работата ми аз съм задължен да се обличам в ризи, костюми и т.н. официално облекло. В свободното си време ходя по камуфлаж, метъл тениски и чернотии.
К****тата ако искат и голи да ходят по дискотеките, но не смяташ ли, че училището също е институция, чието естество налага някакво прилично облекло? Или не си съгласен и с това, че те задължават да носиш официално облекло на работа?
Бавария написа:
Joker написа:Аз не сам писал такова нещо.... :roll:
Но ще напиша:
аха-ха-ха-ха-ха-ха,

но така се нарушава едни от основните права на човека...
Изконното право да смърдиш? :roll:
zmey
Пишете, о, братя

.

Мнение от zmey »

Е нали няма забрана за неносенето на униформи? Не виждам какъв е проблемът? Щом са разрешени нека който иска да си носи униформа, а който не иска - да не носи. Ако в едно даскало повечето ученици искат да носят униформа - събират се, решават каква да е тя, купуват си я и я носят с гордост (щом им е кеф). Е може да има и такива, които не искат да носят униформа - а защо трябва да се принуждават да носят? Може просто да не искат, да не им е кеф, да нямат пари, да не се гордеят с училището, в което учат... Има ли значение защо? Важното е, че не искат. А щом не искат, тогава имат право и да не носят (всичко останало е сталинска диктатура). И понеже няма забрана на неносене на униформи - ами като искат толкова много - да си носят. И сега има училища, които имат униформи.
Отделен е въпросът доколко като неученици имате морално право да се мешите дали учиениците да носят или да не носят униформи.
И като искате - ходете голи, ако искате ходете боси, може и да не искате, но пак ходете на училище, защото в училище не се ходи, за да се покаже униформата, поличката или кълките под нея. Съвсем друг въпрос е, че някои го възприемат по този начин, но този проблем няма да се реши с униформите.
Та накратко, тъй като в момента в едно даскало униформи може да има, а може и да няма и този въпрос се решава в самото даскало, аз съм категорично против въвеждането на задължителни униформи!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Vaskes написа:Изконното право да смърдиш? :roll:
То е антиекологично... Протоколът от Киото какво казва по този въпрос? :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от Vaskes »

zmey написа:И като искате - ходете голи, ако искате ходете боси, може и да не искате, но пак ходете на училище, защото в училище не се ходи, за да се покаже униформата, поличката или кълките под нея.
Ако на първия чин има гола мацка познай колко момчета ще си гледат уроците и колко ще гледат нея :roll:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Berserker написа:ще забраним на момчетата да се носят като пънкове, а на момичетата като скинарки
Изцяло ЗА! :D
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Berserker написа:ще забраним на момчетата да се носят като пънкове, а на момичетата като скинарки
Пхаа! Как се носят скинарките?! :shock:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

с бръснати глави, поне в квартала, когато имаше :)

Колкото за по-горното мнение как училището е институция:

Да се въведат някакви изисквания (напр: забраняват се джапанките: е едно, да се въвежда униформа е друго.
Изображение

Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Berserker написа:Колкото за по-горното мнение как училището е институция:

Да се въведат някакви изисквания (напр: забраняват се джапанките: е едно, да се въвежда униформа е друго.
Съгласен.
То аз самият също писах по-горе нещо такова.
Vaskes написа:Сериозно по темата - идеята ми се вижда глупава. Въвеждането на правила за по-нормално обличане звучи по-приемливо (то в нашето училище уж имаше някакви общи такива, но не се спазваха).
Също така, ако се въвеждат униформи, то учебното заведение трябва да ги осигурява, откъде-накъде учениците да трябва да си ги купуват?

Ако учех в Харвард например бих си носил униформата с кеф, защото униформите им (поне момчешките) са готини. Пък и се създава някаква готина атмосфера и както каза Forester усещане за престиж и принадлежност. Пък и Харвард е университет с традиции, униформите не са от вчера и вече са се превърнали в символ. А да въведеш ей така униформи в някаква гимназия през XXI век, че и в пост-социалистическо време някак си не ми звучи като добра идея или поне като идея, която би била възприета добре.

Но ако от СУ да кажем решат да въведат задължително носене на връхна дреха с емблемата на университета, както предложи feichka и въпросната е красива и направена със стил не бих се възпротивил да я нося.
Просто не съм и съгласен, че униформите са задължително признак на тоталитарен режим, уеднаквяване и т.н., не че съм толкова 'ЗА' идеята.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от Forester »

Vaskes написа:Ако на първия чин има гола мацка познай колко момчета ще си гледат уроците и колко ще гледат нея :roll:
А познай даскалът колко ще е концентриран :P
Освен ако вместо да е еротично, не бъде смешно, та чак гротескно..
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Forester написа:Просто не обичам крайностите. А все се лашкаме от единия край на другия - от прекалено строгата и взискателна руска образователна система навремето, държани като вързани, сега попиваме жадни всичко пошло от Запада и го наричаме по нашенски "свобода". Не съм за каквото и да е задължаване против волята, идеята е учениците сами да го пожелаят, да усетят подобна потребност, далеч не е речено непременно да е униформа. А за да стане това, ако перифразирам колегата по-долу, първо "ПУ" трябва да се превърне в "Харвард". Но, пак по нашенски, търсим подкова, а още нямаме кон и каруца.
И пак казвам, за мен външният вид не би имал такова значение, ако не символизираше липсата на елементарни задръжки у поколението, което расте след 1989 г. Фактът, че приемате униформата като уеднаквяване онагледява схващането ми за крайностите още веднъж - все повече се обръща по-голямо внимание на външния вид за сметка на духовността. Има хора с еднакви черти, двойници, еднояйчни близнаци, дори за клонинга казват, че не би бил със същия характер и душа. Може да мислите еднакво, но никога няма да чувствате еднакво. Това е, което ви различава.
уеднаквяване е имало още през 1930г. има една статия на Стефан Цвайг,в нея ясно си е написано,че всичкото уеднаквяване идва от Америка,западна Европа вече има училища с униформи,сега и централна.....еми проблема не е толкова в самите униформи,те символизират училището и статута му.проблема е,че ние бягаме от това,което вече са изпитали родителите ни. но в целта си да бъдем различни ние надскачаме границите на нормалното.
започва да изчезва личността за смета на стереотипа.това не бива да се случва!а униформите в някои училища или университети не са кой знае каква заплаха.
важна е свободата с самите нас,свобода от мненията и убежденията,важно е да запазим себе си,а не да парадираме колко сме различни.а и различното не идва от музиката или разбиранията,а от душата :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Униформи в университети - това е прекалено дори за мен! Виж, за малките газета... да! :evil:
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

За малките може би, за да има по-добра дисциплина. Въпреки че и униформите далеч не винаги са гаранция че учениците няма да вършат бели... както и да е.
Ibiza DJ
Аватар
MyMoon
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MyMoon »

нас на времето (ехе-е-е-е преди 1 година) ни заплашиха:

или баджове или униформи

носехме си ги със здраве :D .. някой даже им се радваха .. все пак бяха ... хм ... шарени :D
"......But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams. "

--W.B. Yeats

/*KEEP IT REAL! */
Публикувай отговор

Обратно към “България”