Защо избрах да уча в България...
Модератор: Плазмодий
- charshavcho
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Който е бил за повече от 1 седмица в чужбина и по-конкретно в Германия е усетил разликата в манталитета на хората. Аз никога няма да мога да живея по този начин... Та те се прибират от работа, вечерят и си лягат в 21:30 !!! Живеят, за да работят! Много ясно, че ще са по-богати... те като са на работа на следващия ден, дори и бира не пият! Правят си сметката за най-малкото нещо.. В момента работя на Албена и има доста чужди туристи и какво да кажа... Това, че на запад всички са културни е един мит! Има такива селяни и свине, че дори не може да се опише - става с виждане !! НЕ гледайте какво дават по телевизията, в Западна Европа няма да сте по-добре!
Get rich or die trying ....
-
Vel
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Специално за МО смятам, че най-логичното нещо е тя да се преподава съобразно геополитиката на страната. Например, предполагам, че се набляга на балканската външна политика тук, и нищо чудно, все пак живеем на Балканите, а отношенията между страните и народите са крайно специфични. В UK обаче не вярвам да се набляга особено на политиката спрямо страните от източна Европа. Или поне така мисля.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- chubbchubb
- В началото бе словото
- zvezda
- В началото бе словото
- Специалност: KN
- Курс: втори
А стоеше ли пред теб изобщо този избор?Fed написа:Защо избрах СУ пред МИТ и Харвард... ми не знам..
Избрах СУ, защото в моята област е най-добрият в България. Ще ми се да поживея у нас, да се понауча и може би да завърша в чужбина. Кой знае дали ще замина и дали ще се върна после.. Времето ще покаже
.:KH ~ II-pи курс:.
- renesanz
- Легендарен флуудър
защото приятелите ми,които отидоха се върнаха и си продължиха тук.не ми се работи на 3 места за да си плащам квартира и да нямам време да уча.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- DADO
- Легендарен флуудър
Да, ама като вдигнат таксите сега, и тук ще работиш на 3 места за да си плащаш обучението. Педагогиката в СУ например, вече струва 900 лв.renesanz написа:защото приятелите ми,които отидоха се върнаха и си продължиха тук.не ми се работи на 3 места за да си плащам квартира и да нямам време да уча.
Ibiza DJ
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
И аз обичам България, а най- много я обичам от далеч..
Иска ми се да си остана тук, обаче все повече и повече неща ме карат да се замисля... Не че Там ще бъде по- лесно, но поне ще ми се струва, че знам защо..
Иска ми се да си остана тук, обаче все повече и повече неща ме карат да се замисля... Не че Там ще бъде по- лесно, но поне ще ми се струва, че знам защо..
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- renesanz
- Легендарен флуудър
не всяко там е по-хубаво от тук.докато всички летят да работят в чужбина(което е разбираемо и е следствие от не достатъчното оценяване на качествата у нас) няма да стане по-добре,ако едно поколение не се опита да направи нещо за страната си то не оставя избор на следващото.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
-
Insipidity
- От дъжд на вятър