Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
Българска филология 07/08
Здравейте другари и другарки:)
ако някой се е записал в специалност Българска Филология тази година и евентуално това означава, че ще сме колеги, може да се свържете с мен:) оставям skype: sunrise_ju
на всички останали поздрави и наздраве от Търговище:)
ако някой се е записал в специалност Българска Филология тази година и евентуално това означава, че ще сме колеги, може да се свържете с мен:) оставям skype: sunrise_ju
на всички останали поздрави и наздраве от Търговище:)
Ju
-
T1000
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Я по-спокойно. Ако полагате поне малко усилия през семестъра и една идея повечко през сесията няма да имате проблеми. И с работа може да се съчетава и всичко. Преподавателите ще ви шашкат повечко в началото, но ако се държите човешки, няма да имате проблеми с никой. Айде със здраве, че утре поправка ме чака 
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Е, най-накрая мойта тема... ама, пишете като откачени, честно!
За всяка паднала троха на пода в СУ ли правите теми
Да, Българската филология определено има чар - със своя старогръцки най-вече (а и преподавателят е супер печен, радва! Само заради него сядам да уча за сесията през ноември след малко!).
Задочно съм и съвсем НЕ съжалявам, екстра ми е. Кво ще се мъкна всеки ден редовно, като и без това мога да ходя на лекциите и упражненията им, когато имам време, желание или нужда (в случай, че не съм разбрала нещо по време на нашите лекции). Радвам се и че 2 от изпитите ни през този семестър ще са устни - то писане, писане - хубаво, ама и да sprech-аме трябва, нали
Дано ни ударят малко през устите, че някои колежки определено имат нужда от обогатяване на речника си 
Направо се радвам, че уча това. Не заради единствената вероятна (според някои) реализация като учителка
Общата култура, която ще получим, завършвайки, след 4/5 години, ще ни бъде от огромна полза.
Честито начало на учебната година на всички от редовните студенти
ДАНО откриването на годината ви е харесало, нямах възможност да присъствам, но и някак си не съжалявам. Не обичам формалната част от нещата - я давайте да даваме по същество - лекции, изпити и да минават годините, че искам диплома да видя, ако може час по скоро 
За всяка паднала троха на пода в СУ ли правите теми
Да, Българската филология определено има чар - със своя старогръцки най-вече (а и преподавателят е супер печен, радва! Само заради него сядам да уча за сесията през ноември след малко!).
Задочно съм и съвсем НЕ съжалявам, екстра ми е. Кво ще се мъкна всеки ден редовно, като и без това мога да ходя на лекциите и упражненията им, когато имам време, желание или нужда (в случай, че не съм разбрала нещо по време на нашите лекции). Радвам се и че 2 от изпитите ни през този семестър ще са устни - то писане, писане - хубаво, ама и да sprech-аме трябва, нали
Направо се радвам, че уча това. Не заради единствената вероятна (според някои) реализация като учителка
Честито начало на учебната година на всички от редовните студенти
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- VeRsAcE
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Какво се плашите!Тази специалност е прекрасна и е само за хора,които наистина я искат и знаят защо са се записали!Аз съм задочно само да кажа:).Харесват ми всички предмети и преподаватели,надявам се да се справя с изпитите,а само не разбрах по Увод в литературната теория даде ли някакъв конспект,че нещо пропуснах малко.Ако някой има инфо да сподели,моля:)
David Beckham-EnglaNd
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
ние още нямаме този предмет, следващия семестърVeRsAcE написа:Какво се плашите!Тази специалност е прекрасна и е само за хора,които наистина я искат и знаят защо са се записали!Аз съм задочно само да кажа:).Харесват ми всички предмети и преподаватели,надявам се да се справя с изпитите,а само не разбрах по Увод в литературната теория даде ли някакъв конспект,че нещо пропуснах малко.Ако някой има инфо да сподели,моля:)
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
-
Smarfieta
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А добре дошли, колеги, в новата тема. Секция "Студенти" звучи къде-къде по-престижно.
Засега (по лично мое мнение) всичко е ок. Може би единственото неудобство са същинските лекции, на които сме целия курс - не стига, че трябва да се бутаме за места, а и никой лектор не си прави труда да говори по-високо. Ще свикнем, предполагам.
За амбициозните и внимателните преминаването на годината няма да е проблем. Тези, които внимават по лекции и упражнения, няма какво да коментирам - хората отсега могат да са спокойни, че ще "хванат" всичко и ще изкарат добре. А амбициозните си намират начини да наваксат, независимо какво са изпуснали.
Та така...
П.П.: Колегите от редовното, хайде да се съберем в началото на тази седмица (след 7.10) една солидна компания, независимо от групата, за да спретнем един team-building?!
Засега (по лично мое мнение) всичко е ок. Може би единственото неудобство са същинските лекции, на които сме целия курс - не стига, че трябва да се бутаме за места, а и никой лектор не си прави труда да говори по-високо. Ще свикнем, предполагам.
За амбициозните и внимателните преминаването на годината няма да е проблем. Тези, които внимават по лекции и упражнения, няма какво да коментирам - хората отсега могат да са спокойни, че ще "хванат" всичко и ще изкарат добре. А амбициозните си намират начини да наваксат, независимо какво са изпуснали.
Та така...
П.П.: Колегите от редовното, хайде да се съберем в началото на тази седмица (след 7.10) една солидна компания, независимо от групата, за да спретнем един team-building?!
It's full speed or no speed at all!
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Обратна връзка:
Конспект ли? Тя името си не казва като влиза на лекциите... не даде конспект - квото сме писали, ВСИЧКО ще има... Лично аз нямам никакво време за учене, за останалаите задочници не знам... ноооо ми е голям s*it с тия изпити!!!VeRsAcE написа:а само не разбрах по Увод в литературната теория даде ли някакъв конспект,че нещо пропуснах малко.Ако някой има инфо да сподели,моля:)
И за лит. теория също и аз имам въпрос - до кога трябваше да й изпратим рецензиите на книгата, която сме си избрали? До средата на октомври (т.е. след 4-5 дни) или до 6ти ноември (когато ни е първата дата за изпита)? Бързо казвайте, че съм го заорала яко и се нуждая от поне още 10на дни, за да съм готова
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- renn_g
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
няма заглавие ...
Колеги от БГ филология / задочно/, моля HELP!
Моля кажете ми варху какво ще изпитва по БГ фолколор и Увод в лит. теория и дали мога да си намеря от някъде лекциите /имам предвид някъде в нета/. Имах сериозен проблем и неможах да присъсрвам.
МОЛЯ ви, който знае нещо да ми пише!!! Даже ще му платя, само кажете!

Моля кажете ми варху какво ще изпитва по БГ фолколор и Увод в лит. теория и дали мога да си намеря от някъде лекциите /имам предвид някъде в нета/. Имах сериозен проблем и неможах да присъсрвам.
МОЛЯ ви, който знае нещо да ми пише!!! Даже ще му платя, само кажете!