Централна Университетска Библиотека - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Моят първи опит да вляза в централната библиотека на университета завърши трагично и беше последен. Просто още с влизането срещу мен застана някаква явно незадоволена среавнително млада жена и почна истерично да крещи някакви неразбираеми думи, от които схванах само, че на нея и е много криво и целта е да се опита да направи така, че и на мен да ми стане много криво. Като и заявих, че кракът ми повече няма да стъпи в това гнездо на душевно болни лелки тя съвсем перкуляса. И така аз повече наистина не стъпих там. Преместих се в Народната и вече 5 години най-редовно чета там. Хората винаги са се отнасяли много любезно и помагат ако търся нещо специфично. Книгите идат бързо, досега не съм попадал на книга с липсващи страници, а много рядко на надраскана книга. Наистина новите издания понякога се бавят, но пък има всичко.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
А да знаете случайно дали вече са им оправили принтера за карти? Защото тази временната която ми дадоха вече на нищо не прилича.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Откъснатите страници НЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ!bojangles написа:Страничките от книжките не ги късат библиотекарките.
Както и да е, не е в това въпроса. Неуредици има навсякъде, не само в библиотеката и не само в униврситета. Прекалено сте млади, за да мрънкате като лелки в градския.
Защо да не се оплаквам, нима нямам право на това?
Какво като съм млад човек, това не ми ли дава право да очаквам качеството на услугите да се подобри и да станем най-сетне европейци?!
Ако не си прочел/а добре, ще го кажа пак:
ЦЕНТРАЛНА УНИВЕРСИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА ИМА ОТВРАТИТЕЛНО ОБСЛУЖВАНЕ В ЛИЦАТА НА БИБЛИОТЕКАРКИ, ГАРДЕРОБИЕРКИ И ОХРАНИТЕЛИ.
Хайде да оставим настрана гардеробиерките и охраната, за които се предполага, че са с по-ниско ниво на култура... Но, библиотекарките!
Между другото, една от въпросните гардеробиерки преди известно време стана...стана...познайте. Стана библиотекарка. Без да е учила за това, разбира се. Просто имаха свободно работно място.
С други думи, там работят едни абсолютно НЕГРАМОТНИ жени, които по цял ден крещят, врещят, обсъждат манджи, сериали и клюки от жълтата преса, вместо да си вършат работата професионално...
<<< И какво като се оплакваш, нима това ти решава проблемите?бохолячи написа:Откъснатите страници НЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ!bojangles написа:Страничките от книжките не ги късат библиотекарките.
Както и да е, не е в това въпроса. Неуредици има навсякъде, не само в библиотеката и не само в униврситета. Прекалено сте млади, за да мрънкате като лелки в градския.![]()
Какво като съм млад човек, това не ми ли дава право да очаквам качеството на услугите да се подобри и да станем най-сетне европейци?!
ЦЕНТРАЛНА УНИВЕРСИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА ИМА ОТВРАТИТЕЛНО ОБСЛУЖВАНЕ В ЛИЦАТА НА БИБЛИОТЕКАРКИ, ГАРДЕРОБИЕРКИ И ОХРАНИТЕЛИ.
Хайде да оставим настрана гардеробиерките и охраната, за които се предполага, че са с по-ниско ниво на култура... Но, библиотекарките!
Между другото, една от въпросните гардеробиерки преди известно време стана...стана...познайте. Стана библиотекарка. Без да е учила за това, разбира се. Просто имаха свободно работно място.
С други думи, там работят едни абсолютно НЕГРАМОТНИ жени, които по цял ден крещят, врещят, обсъждат манджи, сериали и клюки от жълтата преса, вместо да си вършат работата професионално...
Абе човек, не е нужно да ми трупаш нови доводи, разбрах те първия път и изобщо не оспорвам, мизерията или пък правото ти да се оплакваш, а ти казвам, че НЯМА СМИСЪЛ. Това да ти доставя удоволствие да мрънкаш безцелно е типична черта на пенсионерите, не е нормално на тази възраст. Откакто е почнала годината постоянно слушам "библиотеката е кофти/ония не си спазва работното време/този няма никаква организация/секретарките са нелюбезни" и тн. Свиркай си, в крайна сметка контрата е в тях.бохолячи написа: Откъснатите страници НЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ!![]()
Аз изобщо не чаках за регистрацията, само колкото да ми сканират личната карта, но вътре си почаках за книжката и за ксерокса.Дано да не се чака толкова, колкото и в Университетската. Или поне чакането да си заслужава.
I didn't lose my mind, it was mine to give away...
I drink to make other people interesting.
bojangles написа: Абе човек, не е нужно да ми трупаш нови доводи, разбрах те първия път и изобщо не оспорвам, мизерията или пък правото ти да се оплакваш, а ти казвам, че НЯМА СМИСЪЛ. Това да ти доставя удоволствие да мрънкаш безцелно е типична черта на пенсионерите, не е нормално на тази възраст. Откакто е почнала годината постоянно слушам "библиотеката е кофти/ония не си спазва работното време/този няма никаква организация/секретарките са нелюбезни" и тн. Свиркай си, в крайна сметка контрата е в тях.[/qoute]
Ем не се сдържах да не коментирам.
НЕ СЕ СДЪРЖАЙТЕ!!!НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ТЪПЧАТ!!!
Що за глупости се опитваш да дрънкаш...да си седим, да си ни мачкат, и да си правят квот си щат ли?НЕ!!!Винаги един човек(още повече млад) трябва да отстоява правата си, а не само да си казва:"Ми кво да правя в България съм все пак".Стига вече с това примирение.Има смисъл.Смисъла е, че аз няма да стъпя там(първа година съм и не съм стъпвал още там) и всичко заради прочетеното в тази тема, което означава и че няма да разчитам на тази библиотека и т.н.Ще търся още сега алтернативи...и кат гледам темата вече има една такава!
Кой си отстоява правата бе умнико? Да квичиш по форумите ли ти е идеята за отстояване на правата? С какво си мислиш, че си по-различен от средностатистическия българин, който сяда вечер с ракията и псува по телевизора? Боли ги фара библиотекарките, че ти си възмутен.petio написа:
Ем не се сдържах да не коментирам.
НЕ СЕ СДЪРЖАЙТЕ!!!НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ТЪПЧАТ!!!
Що за глупости се опитваш да дрънкаш...да си седим, да си ни мачкат, и да си правят квот си щат ли?НЕ!!!Винаги един човек(още повече млад) трябва да отстоява правата си, а не само да си казва:"Ми кво да правя в България съм все пак".Стига вече с това примирение.Има смисъл.Смисъла е, че аз няма да стъпя там(първа година съм и не съм стъпвал още там) и всичко заради прочетеното в тази тема, което означава и че няма да разчитам на тази библиотека и т.н.Ще търся още сега алтернативи...и кат гледам темата вече има една такава!
И като пораснеш ще ти стане ясно, че "въпросът е принципен" важи за хора без работа. Има каузи, които си заслужава да се защитават и такива, които са си чиста лигавщина. "Библиотекарките клюкарстват и книгите са мръсни" си е чиста лигавщина, особено когато Народната библиотека ти е на две плюнки!
А и по твойте собтсвени думи ти направо ще завлечеш революционния си задник при алтернативите, така че за какво отстояване изобщо претендираш. Аре аман от "европейци"
I didn't lose my mind, it was mine to give away...
- Cassie
- Драскач
- Специалност: Астрофизика
- Курс: завършил
Re:
И аз питам: В Централната библиотека ли трябва да се записвам задължително или може и в някой от факултетните филиали?Methuselah написа:Лек офтопик: за да ползвам библиотеката на ФМИ трябва от ректората да ми изкарат карта или от библиотеката на факултета? Мерси
Hope for the best,
plan for the worst.
plan for the worst.