Избори за декан на ИФ
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Избори за декан на ИФ
Следващата седмица - 16.10.07 ще се състои съвет на факултета за избор на декан. Искам да попитам кои са кандидатите.
ПП. Ако темата не е в правилния раздел, моля да я преместите.
ПП. Ако темата не е в правилния раздел, моля да я преместите.
Последно промяна от Марто на 14 Окт 2007, 17:57, променено общо 1 път.
Деканите се избират от Общото събрание на факултета. То избира и Факултетски съвет. Този съвет избира заместник деканите и утвърждава ръководителите на катедрите, които си ги избират катедрите.
По другия въпрос - ослушай се и ще дочуеш нещо. Засега няма официално издигната кандидатура, май, но както казват във Факултета - има много кандидати за воеводи, но малко за четници...
По другия въпрос - ослушай се и ще дочуеш нещо. Засега няма официално издигната кандидатура, май, но както казват във Факултета - има много кандидати за воеводи, но малко за четници...
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
- Специалност: МО
- Курс: семестриално завършил
Ами не е бил, но има големи шансове да стане, предвид липсата на официално обявени кандидати. Той е един от най-смислените в ИФ.koppakabbana
Аз имам въпрос - малко е извън темата - проф. Матанов бил ли е някога декан на ИФ?
Иначе по принцип в този факултет е малко опасно да те "нарочат" за Кандидат, защото обикновено се решава супер неясно и странно.
През 2003 г. студентите избрахме проф. Илчев, защото никой не очаваше, че в Общото събрание на факултета почти ще се запълни студентската квота и бяхме 12 или 13 души. Тогава всички си мислеха, че е ясен кандидата и гледаха на проф. Илчев малко несериозно, защото искаше реформи.
Сега не знам какво е дереджето и има ли изобщо избрани студенти, които ще бъдат на общото събрание на ИФ. Имало е избори онзи ден, ама ако не ги оспорват, нямам идея какви квоти са запълнили и изобщо дали са избирани представители за Факултета (освен за студентския съвет и общото събрание на университета).
Имал съм лекция при проф. Матанов само 1 път досега, но ми напълни душата. Изключително приятно и унасящо изнася темата. Чувал съм от хора които са имали по-чести срещи с него, че е голям човек. Ако има намерения за деканското място дано успее.
Сега въпроси:
Има ли някой по-гоялма яснота за изборите за ректор.
Къде мога да видя историята на ИФ и по специално кои са били декани досега. А може и въобще ректорите на СУ.
Сега въпроси:
Има ли някой по-гоялма яснота за изборите за ректор.
Къде мога да видя историята на ИФ и по специално кои са били декани досега. А може и въобще ректорите на СУ.
Трима искат да управляват Алма Матер
15 октомври 2007 /News.dir.bg
Трима са кандидатите за ректор на Софийския университет.
Това са проф. Петър Славейков, декан на Геолого-географския факултет, проф. Иван Илчев - декан на Историческия факултет и проф. Иван Петков - декан на Химическия факултет. Изборът на нов ректор на СУ ще бъде на 14 ноември, съобщи БТА.
Във вторник ще бъде изтеглен жребий за реда, по който кандидатите ще представят своята програма за развитие на университета.
Сегашният ректор на СУ проф. Боян Биолчев няма право да се кандидатира за нов, трети мандат, след като заемаше поста последните 8 години.
Кажете като се разбере кой е!
И ПАК:
Сега въпроси:
15 октомври 2007 /News.dir.bg
Трима са кандидатите за ректор на Софийския университет.
Това са проф. Петър Славейков, декан на Геолого-географския факултет, проф. Иван Илчев - декан на Историческия факултет и проф. Иван Петков - декан на Химическия факултет. Изборът на нов ректор на СУ ще бъде на 14 ноември, съобщи БТА.
Във вторник ще бъде изтеглен жребий за реда, по който кандидатите ще представят своята програма за развитие на университета.
Сегашният ректор на СУ проф. Боян Биолчев няма право да се кандидатира за нов, трети мандат, след като заемаше поста последните 8 години.
Кажете като се разбере кой е!
И ПАК:
Сега въпроси: