КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

КСК'08-English

Мнение от Norwegian Wood »

Хайде,англоговорящи братя и сестри...Да се опознаем,да разкажем кой колко пари пръска по курсове,кой се готви вкъщи и кой набляга на социалния живот. :twisted:
Вие как се справяте с тестовете от книжките?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

Здрасти! И аз ще кандидаствам с английски и засега се готвя сама вкъщи. относно тестовете на СУ - горе-долу се справям, но може и по-добре. единственото нещо, което силно ме притеснява е есето. А ти, как се справяш?
"Бе влюбен до смърт! Тя бе единственото, което искаше ... Виждаше я отново и отново... Далечна .... Лунно красива ... Ледена ... Недостъпна ... "
Аватар
FireGirl
В началото бе словото

Мнение от FireGirl »

Здравейте и от мен :)
Можете ли да ми кажете какви тестове решавате или книжки сте си купили за да се готвите по английски?
Има ли някакви специални такива за към СУ? :roll:
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Има. Едни жълти(предполагам, че за тях говорим NorwegianWood?). Пише: Real tests in English as a foreign language in Sofia University(или нещо такова). Вътре има по 5 теста, които са точно като самия изпит в СУ с обяснителни отговори накрая(колко са обяснителни е друг въпрос де... :? ).
Аз се справям горе долу добре...На последния тест имах 18 грешки от 50 въпроса. На есетата и диктовките съм добре(диктовка 4 до 5 грешки, есе-основна грешка много разтягане на локуми. :lol: )
Подготвям се с учител, госпожата ми по английски...Всяка седмица.... :)
Вие?
:D
Аватар
FireGirl
В началото бе словото

Мнение от FireGirl »

Ще си ги взема тия книжки, мерси. Аз се чудя дали да не ходя на уроци тук http://afeasbg.com/, уж са добри и към софийския.
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

Аз пък се чудя дали да не се запиша на курс към фондация св. св. Кирил и Методий. Някой от вас случайно да има някакви впечатления или да е чувал нещо за тези курсове? Ще съм много благодарна ако ми кажете някакви подробности.
"Бе влюбен до смърт! Тя бе единственото, което искаше ... Виждаше я отново и отново... Далечна .... Лунно красива ... Ледена ... Недостъпна ... "
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

На книжките пише май SUATEFL-много тъпо заглавие на изпита-точно като TOEFL,само дето са махнали "о"-то от абревиатурата и са добавили "СУ".Всяка е с различен цвят. :wink: Мисля че са пет на брой,като май има и още едни книжки,които са по-стари-пак издадени от СУ.Абе,книжки бол-има много,които съдържат тестове със същия или подобен формат.На книжките почти винаги правя повече от 40 точки.Общо взето,най-голям отпор ми дава Cloze Test-a,а противно на всичко,което четох,Reading-а не ми се струва толкова труден.Общо взето,винаги има някой и друг въпрос,по който може много дълго да се умува.Номерът е изобщо да не губиш нишката на текста.Но,общо взето,във всички упражнения е така,де. :wink:
Иначе почти задължителна книжка е Essay Writing на Панчева и Терзиев,особено ако не ходите на уроци.Много подробно са обяснени разните му там компоненти и са дадени много хубави изрази.И други полезни работи.
В събота пък почвам и курс към една школа...там ще видим..
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

*Raya_Alexandra: На вниманието на новите кандидатстуденти оставям линк към същата тема от КСК 2007: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 48&start=0
И още нещо...
Четете Правилата на Форума и на Раздел КСК!
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=2095
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=1842
Единствено по този начин ще направите престоя си тук полезен и по-приятен.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

lovesecret написа:Аз пък се чудя дали да не се запиша на курс към фондация св. св. Кирил и Методий. Някой от вас случайно да има някакви впечатления или да е чувал нещо за тези курсове? Ще съм много благодарна ако ми кажете някакви подробности.
Ходих миналата година на десетседмичен курс там. Преподавателката беше от УНСС и курсовете бяха смесени - една седмица подготовка за изпита в СУ, една за този в УНСС. Не са лоши, но честно казано ти препоръчвам тези към СУ, особено ако ще кандидатстваш само там.
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

Благодаря за отговора, Vaskes! :D Искам само да те попитам работихте ли по книжките на СУ, защото честно казано вече съм ги минала всичките и не ми се ще пак да работя по тях. :roll: Именно това ме отказа от курса към СУ. А иначе обмислям варианта да се запиша на курса за есета към СУ.
animalita
В началото бе словото

Мнение от animalita »

И аз ще кандидатствам с АЕ, но все още не съм започнала курс. А времето тече...Нямам и особена идея къде да ги запиша тези курсове...Ще видим...Все пак трябва да си потърся тези книжки, само че тук не съм ги виждала никъде :?
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

За есето - не е важно да е с много дълбок смисъл и размишления. Това, което се изисква от вас е богат речник и познаване на граматиката. Може в есето да пишете пълни глупости, но ако е написано правилно и с богат език, то високата оценка е гарантирана. Така че наблегнете не толкова на самите размишления по дадена тема, а по-скоро на самото писане, било то на тема ,,Боб или диня"
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
indignity
В началото бе словото

Мнение от indignity »

някой може ли да ми даде конспекта какво точно ще включва изпита по английски като материал, защото аз ще се готвя сам, а на сайта на СУ не намерих нищо по въпроса :roll:
with hope in our hearts and bricks in our hands we sing for change
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Не си намерил my ass,не си търсил просто,по-точно не си погледнал никъде.

конспект за изпита по английски
Аватар
indignity
В началото бе словото

Мнение от indignity »

ах колко съм тъп... :oops: извинявам се това верно го бях намерил, но забравих съжалявам :oops: :oops: :oops:
with hope in our hearts and bricks in our hands we sing for change
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”