Среща с Никола Саркози*

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Бъдете страшно разумни -
така призова Никола Саркози българските студенти на срещата си с тях в СУ "Свети Климент Охридски". Френският президент започна лекцията си като подчерта, че България е държава с идентичност и история, от каквито се изгражда Европа.

Лекцията на френския президент бе силно емоционална и многократно прекъсвана от аплодисменти от препълнената със студенти и преподаватели зала.
Що не бях там??! :cry:
Френският лидер призова младите хора у нас да участват активно във формирането на новия образ и модел за Европа.

Запитан кога би променил отношението си към евентуалното приемане на Турция в ЕС, Саркози отговори, че това би било много рисковано на този етап, защото ЕС има други спешни проблеми и първо трябва да се определи моделът за бъдеща Европа.

В същото време той подкрепи присъединяването на държавите от Западните Балкани към голямото европейско семейство. Никола Саркози очерта приоритетите на френското председателство на ЕС от втората половина на 2008 г. Те са обща енергийна политика, обща европейска политика за емиграция, обща политика за отбрана и амбициозна екологична политика.
Сред международните приоритети на френското председателство Саркози открои отношенията с Русия: "Русия е една голяма страна, която дълго време бе унижавана и трябва да заеме полагащото й се място на международната сцена."
Саркози показва добри отношения с Буш, а явно иска да установи такива и с Москва. 8)
А, бе, интересно е било.
Изображение
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Утре ще пусна моя коментар за събитието, мога само да кажа, че беше изключително интересно! С речта си Саркози ми се издигна в очите, с откритото си поведение, с добрата си информираност.

Издразни ме масираното присъствие на прищълци от НБУ, които зададоха 2 от 5-те въпроса към Саркози.

Много задоволителен отговор на турския въпрос даде французина.

Гадно беше, че имаше 70-ина студенти, а останалото бяха политици, охрана, журналисти и някакви други лица. На всичкото отгоре, на предните редове бяха политиците и Гоце, а ние бяхме по-назад.

Все пак размених едно изречение с Никола Саркози и си стиснахме ръцете, което също ме изкефи.

Ще коментирам речта по-натам, че предстои концерт на Crowfish...
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

А го посрещнаха с надпис "Bienvenue President Sarcozy" ("Добре дошла президент Саркози") ... иначе и преди съм чувал подобни отзиви за него.
Последно промяна от coolman на 05 Окт 2007, 12:51, променено общо 1 път.
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не знам за въпросите към саркози, но бих попитала станишев как така няма пари за учителите, а има по над милиард за корабите дето саркози дойде да ни продава всъщност. за какво са ни военни кораби, грузия ли ще нападаме, румъния ли :?:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

begemot_ написа:не знам за въпросите към саркози, но бих попитала станишев как така няма пари за учителите, а има по над милиард за корабите дето саркози дойде да ни продава всъщност. за какво са ни военни кораби, грузия ли ще нападаме, румъния ли :?:
Полша :wink:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Unknown man
Speaks to the world
Sucking your trust
A trap in every world

Choice control
Behind propaganda
Poor information
To manage your anger

Dictators speech
Blasting off your life
Rule to kill the urge
Dumb assholes speech

С малко съкращения... :wink:
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

Речта на Саркози наистина беше интересна. Впечатли ме начинът, по който говореше, нещата, на които наблегна, изобщо наистина добре подготвен и добър оратор.

Организацията на срещата беше просто жалка.
На СРЕЩАТА СЪС СТУДЕНТИТЕ, както беше обявена, студентите бяха малцинство. Служители от Френския институт, преподаватели, политици, какви ли не хюдруги лица преобладаваха, но виж студентите...
Като втори вход навярно са имали предвид входът откъм Яйцето / двора, защото от него също може да се стигне до Аулата.
Чудно ми е как така една такава официална среща (т.е. не инкогнито посещение) не беше отразена с нито един афиш из коридорите на Ректората и информациятаза нея (включително и прословутият формуляр за записване) се предаваше едва ли не апокрифно.
Не че е лошо да има студенти от други университети- все пак става дум аза българските студенти- просто недоумявам защо например студентите от френска филология в университета домакин в голямата си част дори не бяха информирани.

В обобщение мога да кажа единствено, че отново родните организатори се изакаха на метеното и показаха, че са едно голямо нищо!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Напълно съгласна с PrincessSuperstar. Ако не беше този форум и страничката на Симион Патеев (Алхимика) изобщо нямаше да разбера, че ще има среща със студентите. Между другото, дори и на сайт-а на СУ нямаше съобщение, че ще се проведе такава среща, а сега на същата страница в раздела "Новини" няма и едно изреченийце, че аджеба в уни-то е идвал Френският Президент. http://www.uni-sofia.bg/ А нямаше да им коства никакви пари да драснат 2 реда. :?
Изображение
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

la_cazadora написа:А сега ще изпратя едно гневно писмо на организаторите. :evil:Съветвам всеки от форума, изпаднал в моето положение днес (а както видях това бяха около 20-на човека), да направи същото.
Айде, със здраве.
може ли да дадеш някакъв мейл, ако вече си пратила писмото, защото и аз искам да им напиша 2-3 "благи" думи ;)
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Писмото го адресирах до тези 2 mail-a: communication@institutfrance.bg и alexandre.nedeltchev@institutfrance.bg. Единият е посочен във формата за кандидатстване, а от другия ми изпратиха потвърждение за участие. :) Колкото повече хора им пишем, толкова по-добра ще е организацията на следващата среща. :wink:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

FeverNew написа:Издразни ме масираното присъствие на прищълци от НБУ, които зададоха 2 от 5-те въпроса към Саркози.
Че кой ги е пуснал да вилнеят в храма! :shock:
FeverNew написа:Много задоволителен отговор на турския въпрос даде французина.
Нещо учудващо? Геле, ти какво очакваше да каже? Ааа, за тея резняци - мазен дебел...!

ред: По -полека с изразите!!
Изображение
Аватар
Светуващият
В началото бе словото

Мнение от Светуващият »

Като гледам Никола Саркози доста е пленил студентите с речта си. Браво на него, че избра да се срещне със студентите.
Любовта - това е, което ни поддържа.
Страстта - то е, което ни разроява.

Светуващият
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

смятам, че достойно замести г-жа Саркози :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”