За или против униформите в училище
- renesanz
- Легендарен флуудър
абе ако имаше някакви хубави униформи щеше да е по-добре.спестявам 30 мин мислене какво да облека,а в 7 сутринта на никого не му се размишлява.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- Forester
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Освен това е малко нелепо на бала изведнъж да ги видиш с костюми, рокли, прически.. при условие, че до вчера са ходели с размъкнати дънки, полуголи и без всякакво благоприличие.
Униформите нямат нищо общо със задължаването или пък с ограничаване на личната свобода. Това, че масово се свързват с тоталитарния режим е погрешно изначало...
Униформите нямат нищо общо със задължаването или пък с ограничаване на личната свобода. Това, че масово се свързват с тоталитарния режим е погрешно изначало...
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Пич, поради естеството на работата ми аз съм задължен да се обличам в ризи, костюми и т.н. официално облекло. В свободното си време ходя по камуфлаж, метъл тениски и чернотии. Нелепо ли ти се струва?Forester написа:Освен това е малко нелепо на бала изведнъж да ги видиш с костюми, рокли, прически.. при условие, че до вчера са ходели с размъкнати дънки, полуголи и без всякакво благоприличие.
Това че ходят "полуголи, с размъкнати дънки" си е техен и избор, а униформата е създадена за да ограничава личната свобода - тоталитарния режим не е създал униформата, но целта й (което си личи от името) е да уеднаквява всички - е не сме еднакви!!!
Теърдо против униформите.
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Форестър, отдвана ти следя мненията- харесва ми, че си сдържан и не нападаш хората излишно, при положение че доста се заяждат с тебе. Друго, което ми харесва, е, че се опитваш да водиш дискусии в рамките на добрия тон, ама честно искам да ти кажа, че ти и баба ми имате доста еднакви виждания -> "размъкнати, полуголи" и не знам си кво още...
- MyMoon
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Joker написа:Явно баба ти е пич!
против ... макар че една униформа би клъцнала крилцата на ония контeта които носят дори чорапи D&G ...и то така, че всички да видят, че са D&G O.o
"......But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams. "
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */
- Forester
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Просто не обичам крайностите. А все се лашкаме от единия край на другия - от прекалено строгата и взискателна руска образователна система навремето, държани като вързани, сега попиваме жадни всичко пошло от Запада и го наричаме по нашенски "свобода". Не съм за каквото и да е задължаване против волята, идеята е учениците сами да го пожелаят, да усетят подобна потребност, далеч не е речено непременно да е униформа. А за да стане това, ако перифразирам колегата по-долу, първо "ПУ" трябва да се превърне в "Харвард". Но, пак по нашенски, търсим подкова, а още нямаме кон и каруца.
И пак казвам, за мен външният вид не би имал такова значение, ако не символизираше липсата на елементарни задръжки у поколението, което расте след 1989 г. Фактът, че приемате униформата като уеднаквяване онагледява схващането ми за крайностите още веднъж - все повече се обръща по-голямо внимание на външния вид за сметка на духовността. Има хора с еднакви черти, двойници, еднояйчни близнаци, дори за клонинга казват, че не би бил със същия характер и душа. Може да мислите еднакво, но никога няма да чувствате еднакво. Това е, което ви различава.
Нещо, което си струва да коментираме е защо, опитвайки се да сме различни, всъщност сме еднакви (в няколко направления - а ла "Планета" за момиченцата, "генгста" за момченцата и т.н.)
P.S. Съмнявам се баба ти да изпита удоволствие от гледката на полуголи девойки, за разлика от мен
За всичко, обаче, си има време и място. И те не са нито в училищната сграда, нито още от 12-годишна възраст. На вашия принцип утре мога да реша да тръгна гол - ще бъда тотално различен и неповторим, а и щастлив, че ми позволяват да изразя свободата си... на нудистския плаж.
И пак казвам, за мен външният вид не би имал такова значение, ако не символизираше липсата на елементарни задръжки у поколението, което расте след 1989 г. Фактът, че приемате униформата като уеднаквяване онагледява схващането ми за крайностите още веднъж - все повече се обръща по-голямо внимание на външния вид за сметка на духовността. Има хора с еднакви черти, двойници, еднояйчни близнаци, дори за клонинга казват, че не би бил със същия характер и душа. Може да мислите еднакво, но никога няма да чувствате еднакво. Това е, което ви различава.
Нещо, което си струва да коментираме е защо, опитвайки се да сме различни, всъщност сме еднакви (в няколко направления - а ла "Планета" за момиченцата, "генгста" за момченцата и т.н.)
P.S. Съмнявам се баба ти да изпита удоволствие от гледката на полуголи девойки, за разлика от мен
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Е да не би всичко, което ни различава да са дрехите? Хората са индивидуални, независимо как са облечени. И моят избор на дрехи клони към черното, но не изпитвам нужда постоянно да демонстрирам индивидуалността по този начин.Berserker написа:Униформите са за уеднаквяване бе хора, не искате ли да сте си индивидуални?
Btw, самите кубинки, камуфлажи, мешки и т.н. не са далеч от униформи. Помня как преди време сестра ми ми разправяше "Вземи си промени малко гардероба, че всеки ден бъркам поне по няколко души с теб, щото с тези тениски, кубинки и кичари всички изглеждате еднакво". Разбира се това не го казвам като нещо лошо (макар че действително си промених гардероба поне що се отнася до тениските на групи, които вече слагам доста по-рядко от преди), просто отбелязвам.
@Forester, много ми хареса мнението ти, респект
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
Решението е: полузадължително униформи - който иска да ги носи. Колкото до полуголите и генгста облечени деца - това е до възпитание и родителски контрол.
Защо братовчед ми който е 1 клас не се облича така? Ами защото го възпитават.
К**ветата от 5 клас в кватрала, колкото и да ги задължават да се обличат в униформи, в свободното си време пак ще са по поли-коланчета. Ефектът е , че ще намразят училището още повече. А хората които се гордеят с училището си, се гордеят заради постиженията му и образованието, а не "защото има е*аси яките униформи!".
Да искате повишена култура на обличане е едно, но да искате униформи е друго.
Колкото до индивидуалността - това е един от начините. Въвеждаме униформи? Ми хайде да забраним и боядисването на косата, хем е вредно хем е излишно, всеки си запазва индивидуалните черти с нормалната и с новата коса. И не ми казвайте че не е същото, същото е, ще забраним на момчетата да се носят като пънкове, а на момичетата като скинарки.
Те пак са си индивидуални, просто всички ще са с униформи, с еднакви прически. Яко а? Никакви голотии.
И какво постигате с това? Ограничения! Материални, но те и в затвора им налагат материални ограничения. Не търсите правилния подход дами, господа и всякакви други,
Униформи може д аима по желание, но задължителността е кофти нещо. Като не искате голи мацки, нека учителите и родителите им влияят. Нали са затова? особено в началните класове.
И последно: отговорете ми наистина ли смятате че те биха носили униформи и в свободното си време, и как Форестър ще се спаси от жалката им гледка, когато излязат от школото и пак се навлекат като сексбомби? Задължителни униформи за свободното време ли ще исакте?
Защо братовчед ми който е 1 клас не се облича така? Ами защото го възпитават.
К**ветата от 5 клас в кватрала, колкото и да ги задължават да се обличат в униформи, в свободното си време пак ще са по поли-коланчета. Ефектът е , че ще намразят училището още повече. А хората които се гордеят с училището си, се гордеят заради постиженията му и образованието, а не "защото има е*аси яките униформи!".
Да искате повишена култура на обличане е едно, но да искате униформи е друго.
Колкото до индивидуалността - това е един от начините. Въвеждаме униформи? Ми хайде да забраним и боядисването на косата, хем е вредно хем е излишно, всеки си запазва индивидуалните черти с нормалната и с новата коса. И не ми казвайте че не е същото, същото е, ще забраним на момчетата да се носят като пънкове, а на момичетата като скинарки.
Те пак са си индивидуални, просто всички ще са с униформи, с еднакви прически. Яко а? Никакви голотии.
И какво постигате с това? Ограничения! Материални, но те и в затвора им налагат материални ограничения. Не търсите правилния подход дами, господа и всякакви други,
Униформи може д аима по желание, но задължителността е кофти нещо. Като не искате голи мацки, нека учителите и родителите им влияят. Нали са затова? особено в началните класове.
И последно: отговорете ми наистина ли смятате че те биха носили униформи и в свободното си време, и как Форестър ще се спаси от жалката им гледка, когато излязат от школото и пак се навлекат като сексбомби? Задължителни униформи за свободното време ли ще исакте?
- MyMoon
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
хах ... бързам да пиша преди JOKER да е извадил нещо от сорта

Знам едно училище(на времето се водеше техникум, а по настоящем Професионална Гимназия)където от както се помня униформите са задължителни. В същност не говоря за място където се влиза по default след осми клас.
Познавам доволно много хора от там.... някой от тях са както гореупоменатите ... "раздърпани к**вета", метъли, че и 2-ма скинъри
... Е хора, на тях не им пречи, че са с униформи! Странно, но факт ... виждал съм хорица да си носят униформичките и извън училище, което наистина ме очуди. Вероятно им харесва, чувстват се горди... не съм питал.
Или просто са свикнали. Има ли лошо?
Форестър ме накара да се замисляJOKER не успя, но за сметка на това MyMoon го изпревари и написа: а пък аз обичам да ям портокали!
Знам едно училище(на времето се водеше техникум, а по настоящем Професионална Гимназия)където от както се помня униформите са задължителни. В същност не говоря за място където се влиза по default след осми клас.
Познавам доволно много хора от там.... някой от тях са както гореупоменатите ... "раздърпани к**вета", метъли, че и 2-ма скинъри
Или просто са свикнали. Има ли лошо?
"......But I, being poor, have only my dreams;
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */