За ревността

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Ревниви ли сте?

Да, много
29
39%
Не, изобщо
13
17%
Само ако имам сериозен повод
33
44%

Общо гласове: 75

Аватар
ellli
В началото бе словото

За ревността

Мнение от ellli »

Отдавна се чудя дали да пусна тази тема (надявам се да не се мотая вече нещо подобно из форума!!!), но накрая все пак се реших.. Та.. става въпрос за ревността - мой наболял напоследък проблем. Смятате ли, че тя е нормална част от всяка връзка като индикатор на чувтвата или точно обратното - че показва липсата на доверие? И изобщо.. какво смятате по въпроса за ревността?:)
Изображение
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Според мен е нормално когато обичаш някого да ти трепери под лъжичката,когато някоя мацка/пич се лигави на твоя човек/твойто момиче , още повече ако е пред теб....но всичко в границите си...защото когато те се прескочат,ревността може да стане опасна
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

А не ти ли се е случвало да ревнуваш без да имаш някакъв повод (имам предвид без някой да се сваля с половинката ти)? Аз просто съм ужасна и непрекъснато ревнувам приятеля ми (не поради липса на доверие), а и аз не знам защо... Мисля си, че не е нормално, защото повече от всичко ценя свободата си и въпреки, че се опитвам да се спра, не става... :roll:
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

оууу,аз лично съм голям Дзвер :lol: направо съм непоносима,ревнувала съм и с повод и без повод,ама и мен така ме ревнуват,тъй че нека му е,да види на мен какво ми е като ме обвинява в пълни глупости :twisted:
в интерес на истината може би имам прекалено развито чувство за собственост и само някоя прокраднала се неканена мисъл или представа е готова да ме изкара извън кожата ми от гняв :? абе кофти е да си толкова ревнив,защото излишно си тровиш нервите,но като ти е в кръвта малко трудно можеш да успееш да се овладееш :roll: аз поне трудно гоня "лошите" мисли от главата си,даже понякога проявявам и мазохизъм и целенасочено се измъчвам за глупости...знам ли,сигурно не съм добре сама да си причинявам страданията,понякога дори да си ги измислям,ама ко да се прави :lol: теле съм си :P
Изображение
Изображение
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ревността е много забавно нещо. Преди мислех и винаги съм твърдял, че съм много ревнив. Оказа се, че не съм. Няма нищо лошо в ревността, стига да не е натрапчива. Глупаво е да не мога да се срещна с приятелка, защото приятелят й ще ревнува. Ако има доверие между партньорите, ревността би трябвало от само себе си да затихне. Ако я има все пак е интересно, показателно е за някаква тръпка :wink:
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

аз също не съм, но гаджето е :roll: Писнало ми е да ми се държи сметка с кого излизам и какво правя :evil:
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Аз ревнувам най-добрата ми приятелка... :oops: Ама...то...си има обяснение, ама е лично...
Последно промяна от feichka на 30 Сеп 2007, 14:31, променено общо 1 път.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Marmelada
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Marmelada »

Аз мисля че съм прилично ревнива,моето по-скоро недоверие в мене си и недоверие в другите.Ясно ми е че приятелят ми няма да ми изневери,но не ми е ясно че да кажем някоя овца няма да го открадне :lol: Но не обичам мен да ме обвиняват и да ме ревнуват така сякаш бих отвърнала,искам доверие в мен и аз имам доверие в него и някакви такива работи :shock: Приятелки от женския вид не ревнувам,много е лесбийско,мразех като ме ревнуваше една,направо все ендо съм и гадже,та за това и получи ритник. :)
Изображение
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Винаги съм живяла в заблудата, че съм прекалено ревнива, но приятелят ми направо ме нокаутира. Няма толкова силна ревност, когато му кажа, че ще излизам с приятели (без приятелки) - като че ли е повече от ясно, че едва ли не харесвам и ме харесват всички и някой от тях ще ме открадне. Абсурдно е, но пък как ли щях да се чувствам, ако изобщо не ревнуваше?! :roll: Ох, телешка му работа. :oops:
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Моят приятел за 2години и половина веднъж не ми е дал повод за ревност. Не бих казала, че съм ревнива. Случва се съвсем рядко и то не от даден човек, а примерно от нещо, което той иска да прави и няма как да се видим :)
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

"ревността е крайна форма на егоистичния стремеж към притежание,при който се очаква единия да дава любовта си само и единствено на другия без каквито и да било отклонения от установените норми на поведение."

истинската обич не признава егоизъм.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

"ревността е крайна форма на егоистичния стремеж към притежание,при който се очаква единия да дава любовта си само и единствено на другия без каквито и да било отклонения от установените норми на поведение."

истинската обич не признава егоизъм.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Хмммм, има различни видове любов... но естествено, че очаквам от него само мен да обича по този начин :P (при нас не става въпрос за отворена връзка все пак)... Нима това значи, че съм ревнива?!
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

renesanz написа:"ревността е крайна форма на егоистичния стремеж към притежание,при който се очаква единия да дава любовта си само и единствено на другия без каквито и да било отклонения от установените норми на поведение."
е то остава да я даде и на някой друг.... :evil:
Изображение
Изображение
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Преди 2-3 години бях зверски ревнива. Не съм съвсем сигурна, но в голяма степен това беше нещото, което провали връзката ми с първата ми любов. Сега вече си избих от главата подобни глупости. :roll: Няма къде да намери друго такова невероятно същество като мен :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”