СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ обвинения и избори
-
momchil todorov
- В началото бе словото
Как да не кажа и аз нещо. Росене, ти подиграваш ли се на хората? "Изпускам някои неща, моля да не ми се сърдят колегите- все пак не може да се помни всичко Wink" Това да не би да си копирал от тук - http://studenti-su.org/projects.php Поне правописните грешки да беше поправил.
Колко от въпросните ресори съществуват сега и извършват някаква дейност? Къде може обикновеният студент, плащаш такса на СУ, от която се вади 1 % всяка година за бюджет на СС, да получи информация за проектите, които се финансират с НЕГОВИЯ 1 % ???
Все пак поздравления, че пишеш, използвайки името си.
Концерт за 24 май в двора на СУ.
Коя година е това и кой участва на този концерт? Колко струва?
Кандидатстудентски информационен център.
Тази година имаше ли го, къде беше, кандидат-студентите как трябваше да разберат за него и СС какво общо има с него – заплати ли им дава или праща свои хора там? Колко струва?
Дарителска акция за западните покрайнини – 2500 нови книги
Това е стойностен проект. Само не ми стана ясно какво получават студентите на СУ от него? Колко струва?
Викторина за честване на 130-годишнината от Априлското въстание
Браво! И какво стана? Преподавахте история на студентите ли? Колко струва?
Футболна среща преподаватели – студенти. /традиция/
Това е страхотно, удивително!!! Я кажи колко струваше тоя мач.
"Следи от миналото" – ФСлФ, изучаване на българските диалекти в Македония.
Дано сте ги изучили диалектите. А тук какво с ползата на студентите от СУ? Колко струва?
"Усмивка за теб, усмивка за мен" – проект на ФП за посещение в дом за деца и юноши "П. Р. Славейков", много успешен, надежда да стане традиция
То не беше ли на ФСС на ФП, а не на СС? СС май само дадоха някакви жалки стотинки. Колко струва?
"Фестивал на българското образование" – СС изцяло представя СУ
Вярваш ли си? Аз участвах и нямаше и помен от СС. Дори един от замовете на Съвета ми каза, че СУ нямал нужда от реклама и затова нямало да дават пари. И не дадоха.
Проект Патронен празник на ГГФ – "Ден на Земята"
Я разкажи. Аз не съм запознат, предполагам и студентите също. Ти явно си. Колко струва?
Проект на ФМИ за студентска олимпиада по математика.
И какво стана, кой спечели? Проведе ли се изобщо? Колко струва?
Практика на студенти от ИФ в Хърватска. Пристанищна култура на Балканите - Хърватска, град Сплит и град Трогир.
Кой отиде на тази практика? Защо ли питам – естесвено, че съвсем “случайни” хора. Колко струва?
Турнир по тенис за купата на СУ.
И? Разкажи на хората за турнира. Колко струва?
Трето поред издание на бюлетин на ХФ след изданията от 2003-та и 2004-та г. Книжката описва обучението в Химически Факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и дава възможност на всеки един заинтересован да проследи процеса на обучение в ХФ
Това не е ли работа на преподавателския колектив, а не на студентите. Колко струва?
Провеждане на пролетно почистване в районите около факултетите ФзФ, ФМИ, ХФ с участието на студентите и преподавателите от трите факултета
В какво се изразяваше работата на СС? Да не би “царете” на Съвета да са чистили? Колко струва?
Среща дискусия с доц. Д-р Зоран Тодоровски, Македонско студентско дружество "Вардаръ".
Какво обсъждахте на тази среща? Нещо важно, нали? Световния мир, предполагам. Колко струва?
Конкурс за есе по повод 24 май – "Субщежитието".
Разкажи повече. Колко струва?
"V Национална конференция по Химия за студенти и докторанти" , 2006.
За повече информация: http://www.phdgate.net
Дай повече информация за конференцията. Колко струва?
Бюлетин на ФСС на ФФ - "СУбщество"
Това е хубав проект, но СС учасва само с финанси и то за 1 брой, а не както обещаха за 2. Колко струва?
Семинар на ФСС на ФМИ
Много абстрактно. Обясни за какъв семинар става въпрос. Колко струва?
Подкрепа на конкурс за сценарий за късометражен филм на Арт група „Хайде”.
За повече информация: nisimasa.imingo.net
Дай повече информация за приноса на СС. Колко струва?
Семинар на Факултетен студентски съвет на ГГФ.
Обясни за какъв семинар става въпрос. Колко струва?
Организиране на турнир по шах в Яйцето.
Уникално! Кажи колко пари струваше това събитие и каква награда взе победителят? Чакай, недей. Аз ще кажа – въпреки обещанията не взе никаква, а ако не ме лъже паметта стойността на проекта беше 1000 лева.
Учредяване на студентски политологичен клуб във Философския факултет. Част от участието на Студентски съвет в IAPSS.
За повече информация: http://www.iapss.net
Моля те, кажи ми къде се намира този клуб, че аз съм всеки ден във ФФ, а не знам. И преподавателите не знаят, и студентите също. Да не би да е таен? Това беше глупав въпрос. В СС тайни неща няма, всичко е публично достъпно. Нали така, господа управляващи Съвета? Колко струва?
Среща на Асоциалцията на обединените европейски студенти в София.
За повече информация: karl.aegee.org
Интересно. Я разкажи. Колко струва?
Участие на отбор на СУ на традиционното състезание по международно публично право в Хага.
За повече информация: http://www.telders.leidenuniv.nl
Тук съм 100 % сигурен, че участниците са само “случайни юристи”. Колко струва?
Момчил Тодоров,
Председател на Факултетния студентски съвет
на Философски факултет
Колко от въпросните ресори съществуват сега и извършват някаква дейност? Къде може обикновеният студент, плащаш такса на СУ, от която се вади 1 % всяка година за бюджет на СС, да получи информация за проектите, които се финансират с НЕГОВИЯ 1 % ???
Все пак поздравления, че пишеш, използвайки името си.
Концерт за 24 май в двора на СУ.
Коя година е това и кой участва на този концерт? Колко струва?
Кандидатстудентски информационен център.
Тази година имаше ли го, къде беше, кандидат-студентите как трябваше да разберат за него и СС какво общо има с него – заплати ли им дава или праща свои хора там? Колко струва?
Дарителска акция за западните покрайнини – 2500 нови книги
Това е стойностен проект. Само не ми стана ясно какво получават студентите на СУ от него? Колко струва?
Викторина за честване на 130-годишнината от Априлското въстание
Браво! И какво стана? Преподавахте история на студентите ли? Колко струва?
Футболна среща преподаватели – студенти. /традиция/
Това е страхотно, удивително!!! Я кажи колко струваше тоя мач.
"Следи от миналото" – ФСлФ, изучаване на българските диалекти в Македония.
Дано сте ги изучили диалектите. А тук какво с ползата на студентите от СУ? Колко струва?
"Усмивка за теб, усмивка за мен" – проект на ФП за посещение в дом за деца и юноши "П. Р. Славейков", много успешен, надежда да стане традиция
То не беше ли на ФСС на ФП, а не на СС? СС май само дадоха някакви жалки стотинки. Колко струва?
"Фестивал на българското образование" – СС изцяло представя СУ
Вярваш ли си? Аз участвах и нямаше и помен от СС. Дори един от замовете на Съвета ми каза, че СУ нямал нужда от реклама и затова нямало да дават пари. И не дадоха.
Проект Патронен празник на ГГФ – "Ден на Земята"
Я разкажи. Аз не съм запознат, предполагам и студентите също. Ти явно си. Колко струва?
Проект на ФМИ за студентска олимпиада по математика.
И какво стана, кой спечели? Проведе ли се изобщо? Колко струва?
Практика на студенти от ИФ в Хърватска. Пристанищна култура на Балканите - Хърватска, град Сплит и град Трогир.
Кой отиде на тази практика? Защо ли питам – естесвено, че съвсем “случайни” хора. Колко струва?
Турнир по тенис за купата на СУ.
И? Разкажи на хората за турнира. Колко струва?
Трето поред издание на бюлетин на ХФ след изданията от 2003-та и 2004-та г. Книжката описва обучението в Химически Факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и дава възможност на всеки един заинтересован да проследи процеса на обучение в ХФ
Това не е ли работа на преподавателския колектив, а не на студентите. Колко струва?
Провеждане на пролетно почистване в районите около факултетите ФзФ, ФМИ, ХФ с участието на студентите и преподавателите от трите факултета
В какво се изразяваше работата на СС? Да не би “царете” на Съвета да са чистили? Колко струва?
Среща дискусия с доц. Д-р Зоран Тодоровски, Македонско студентско дружество "Вардаръ".
Какво обсъждахте на тази среща? Нещо важно, нали? Световния мир, предполагам. Колко струва?
Конкурс за есе по повод 24 май – "Субщежитието".
Разкажи повече. Колко струва?
"V Национална конференция по Химия за студенти и докторанти" , 2006.
За повече информация: http://www.phdgate.net
Дай повече информация за конференцията. Колко струва?
Бюлетин на ФСС на ФФ - "СУбщество"
Това е хубав проект, но СС учасва само с финанси и то за 1 брой, а не както обещаха за 2. Колко струва?
Семинар на ФСС на ФМИ
Много абстрактно. Обясни за какъв семинар става въпрос. Колко струва?
Подкрепа на конкурс за сценарий за късометражен филм на Арт група „Хайде”.
За повече информация: nisimasa.imingo.net
Дай повече информация за приноса на СС. Колко струва?
Семинар на Факултетен студентски съвет на ГГФ.
Обясни за какъв семинар става въпрос. Колко струва?
Организиране на турнир по шах в Яйцето.
Уникално! Кажи колко пари струваше това събитие и каква награда взе победителят? Чакай, недей. Аз ще кажа – въпреки обещанията не взе никаква, а ако не ме лъже паметта стойността на проекта беше 1000 лева.
Учредяване на студентски политологичен клуб във Философския факултет. Част от участието на Студентски съвет в IAPSS.
За повече информация: http://www.iapss.net
Моля те, кажи ми къде се намира този клуб, че аз съм всеки ден във ФФ, а не знам. И преподавателите не знаят, и студентите също. Да не би да е таен? Това беше глупав въпрос. В СС тайни неща няма, всичко е публично достъпно. Нали така, господа управляващи Съвета? Колко струва?
Среща на Асоциалцията на обединените европейски студенти в София.
За повече информация: karl.aegee.org
Интересно. Я разкажи. Колко струва?
Участие на отбор на СУ на традиционното състезание по международно публично право в Хага.
За повече информация: http://www.telders.leidenuniv.nl
Тук съм 100 % сигурен, че участниците са само “случайни юристи”. Колко струва?
Момчил Тодоров,
на Философски факултет
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между Студентски съвет и Факултетния студентски съвет и къде им е допирната точка? Кога са изборите за едното и за другото? (За СС явно са на 10-и окт.)
Как си взаимодействат? По отделно ли се гласува за едното и за другото или от едното място преминават хора в другото? Ако си избран в едното можеш ли да се кандидатираш за пост в другото? Кое имам мандатност от 2 години или и двете.. ???
Извинявам се за елементарните въпроси, но наистина не съм запознат а и не знам къде да потърся инфо...
Надявам се все пак някой да ми отговори...
Как си взаимодействат? По отделно ли се гласува за едното и за другото или от едното място преминават хора в другото? Ако си избран в едното можеш ли да се кандидатираш за пост в другото? Кое имам мандатност от 2 години или и двете.. ???
Извинявам се за елементарните въпроси, но наистина не съм запознат а и не знам къде да потърся инфо...
Надявам се все пак някой да ми отговори...
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Момчиле, първо здравей! Все пак говорим за студентски инициативи, а не за каталог на МЕТРО или за плод и зеленчук, но можеш да прегледаш протоколите от СИС със стойността на проектите ако те интересува. Философски факултет също има своя представител в СИС и той е взимал участие в гласуването на тези инициативи, така че, хайде да не си измиваме ръцете и да сочим другите. Несъгласен съм с много от забележките ти по дейностите, сигурно има и такива, които не са били толкова стойностни или перфектно организирани, но нека който смее да се чувства безгрешен да дава оценки...според мен такъв човек няма.
-
momchil todorov
- В началото бе словото
-
Николай Михайлов
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз знам някои от отговорите.
24 май се празнува преди 3 години и бе организиран от предния СС.
Кандидатстудентския център е на отдел "Учебен", г-н Г. Гешев, служител на СУ. СС трябваше да набира студентите, които работят в него. Само че от две години там се слагат хора, посочени от "ръководството", без конкурс.
Дарителската акция на книги е съвместен проект на ФСС на ФФ и ИФ.
Мачът Студенти-Преподаватели струваше 0 (нула) лева преди три години, когато го организирахме, тази година струваше 600. Инфлация!
Студентите на ИФ, които имаха практика в Хърватска, не си получиха парите поне една година. По моя информация още не са ги получили.
Проява на изключително лош вкус, да не казвам друго, е СС да се кичи с проекти, които Самите студенти са реализирали. Няма да е зле да се разграничи собствената дейност от подкрепата за чужда дейност, особено подкрепа, закъсняваща с по 1-2 години. Например "финансирането" на студенти от ФФ, специалност БИН, за конференция в чужбина, което се забави има-няма година. Хората теглиха кредити...
jantex, за щастие разликата между ФСС и СС е голяма поне колкото между един факултет на СУ и самия СУ. Във ФСС има много по-голям шанс да се върши реална работа, понеже се работи с реални, близки проблеми и екипите са от студенти, които колегите им лично познават и знаят защо са ги пратили там.
Изборите са по различно време, и единственият проблем с тях е, че много студенти бъркат ФСС със СС и отказват да гласуват поради недоверие към организацията-"майка". Друг проблем на ФСС е, че нямат собствени бюджети и са зависими от финансите на СС, които идват БАВНО и УСЛОВНО.
Можеш да видиш какво правят ФСС на сайтовете им, които понякога са доста по-богати от сайта на СС.
В момента мога да ти дам само сайта на ФСС на ФФ:
http://www.the-faculty.org
24 май се празнува преди 3 години и бе организиран от предния СС.
Кандидатстудентския център е на отдел "Учебен", г-н Г. Гешев, служител на СУ. СС трябваше да набира студентите, които работят в него. Само че от две години там се слагат хора, посочени от "ръководството", без конкурс.
Дарителската акция на книги е съвместен проект на ФСС на ФФ и ИФ.
Мачът Студенти-Преподаватели струваше 0 (нула) лева преди три години, когато го организирахме, тази година струваше 600. Инфлация!
Студентите на ИФ, които имаха практика в Хърватска, не си получиха парите поне една година. По моя информация още не са ги получили.
Проява на изключително лош вкус, да не казвам друго, е СС да се кичи с проекти, които Самите студенти са реализирали. Няма да е зле да се разграничи собствената дейност от подкрепата за чужда дейност, особено подкрепа, закъсняваща с по 1-2 години. Например "финансирането" на студенти от ФФ, специалност БИН, за конференция в чужбина, което се забави има-няма година. Хората теглиха кредити...
jantex, за щастие разликата между ФСС и СС е голяма поне колкото между един факултет на СУ и самия СУ. Във ФСС има много по-голям шанс да се върши реална работа, понеже се работи с реални, близки проблеми и екипите са от студенти, които колегите им лично познават и знаят защо са ги пратили там.
Изборите са по различно време, и единственият проблем с тях е, че много студенти бъркат ФСС със СС и отказват да гласуват поради недоверие към организацията-"майка". Друг проблем на ФСС е, че нямат собствени бюджети и са зависими от финансите на СС, които идват БАВНО и УСЛОВНО.
Можеш да видиш какво правят ФСС на сайтовете им, които понякога са доста по-богати от сайта на СС.
В момента мога да ти дам само сайта на ФСС на ФФ:
http://www.the-faculty.org
Последно промяна от Николай Михайлов на 28 Сеп 2007, 18:46, променено общо 1 път.
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
-
Николай Михайлов
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Моля
Да не забравя - ще се заям, защото ни струва много нерви.
Конкурса за есе "СУбщежитието" беше организиран от ФСС на ФФ. СС даде наградия фонд от 600 лева. Парите пристигнаха на самата церемония по награждаването, (това беше преди 2 години и половина, за Бога, пак предишния мандат!) и накрая организаторът беше обвинен от Любо Секиранов, че "наши" хора са спечелили! А конкурсът имаше за жури само уважавани професори, начело с Ректора... Е, от две години няма конкурс.... Кой да го прави?!
Мога да говоря много за проектите, които СС ЗАКОПА, но не искам да се товаря с негативни емоции, това ровене в миналото ми писва. Това, за което става дума, е че в СС в момента "властват" хора, които са безотговорни и корумпирани във всеки смисъл на тази дума. И че дефектът е системен, защото всяка година от три години насам става така.
Да не забравя - ще се заям, защото ни струва много нерви.
Конкурса за есе "СУбщежитието" беше организиран от ФСС на ФФ. СС даде наградия фонд от 600 лева. Парите пристигнаха на самата церемония по награждаването, (това беше преди 2 години и половина, за Бога, пак предишния мандат!) и накрая организаторът беше обвинен от Любо Секиранов, че "наши" хора са спечелили! А конкурсът имаше за жури само уважавани професори, начело с Ректора... Е, от две години няма конкурс.... Кой да го прави?!
Мога да говоря много за проектите, които СС ЗАКОПА, но не искам да се товаря с негативни емоции, това ровене в миналото ми писва. Това, за което става дума, е че в СС в момента "властват" хора, които са безотговорни и корумпирани във всеки смисъл на тази дума. И че дефектът е системен, защото всяка година от три години насам става така.
Последно промяна от Николай Михайлов на 28 Сеп 2007, 17:31, променено общо 2 пъти.
-
Николай Михайлов
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Това е моето полезно:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=8697
Иначе си права, без документи не може да се установи кой крив, кой-прав. За теб сигурно сме някакви странни хора, живеещи в собствен свят. Така си е. СС не е част от живота на студентите.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=8697
Иначе си права, без документи не може да се установи кой крив, кой-прав. За теб сигурно сме някакви странни хора, живеещи в собствен свят. Така си е. СС не е част от живота на студентите.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Росене, не чувствам да съм сгрешил в нещо и да съм нарушил закон или навредил на някого. През последните две-три години работя само с идеална цел по най-различни проекти, много от които ги няма в този списък. Пари за издръжката си изкарвам по друга линия - пиша за различни медии, основно за "Дневник".Росен Тимчев написа: нека който смее да се чувства безгрешен да дава оценки...според мен такъв човек няма.
Голяма част от парите за проектите, по които работим с някой от колегите, идват от фондации и частно финансиране, именно с цел да не вземаме от държавния бюджет. В този ред на мисли не съм присвоил нито лев от държавния бюджет за разлика от много наши колеги!
А ако трябва да сме честни, много от нещата, които сме направили, са се случили без бюджет, но за сметка на това с повечко желание.
Ти подиграваш ли се наистина с пействането на този дълъг списък от дейности? Където по-голямата част от дейностите са семинар на някого си някъде си. Мен щеше да ме е срам на твое място да питам "къде бяхте през последните две години", но с риск да навлеза в междуличностна полемика, а не принципна, ще пропусна този дебат.Росен Тимчев написа: Къде бяхте през изминалите две години? Да бяхте кандидатствали с проект и да свършите нещо полезно за колегите си вместо да се правите на морални съдници!
Показателно е, че Студентският съвет не си мръдна пръста за:
1. Откриването на тази учебна година и посрещането на първокурсниците.
2. Проблемите, които касаят качеството на образованието.
3. Модернизацията на образованието и бюрократичните спънки, които ражда университета.
4. Студентските такси, за които опортюнистичните студентски представители не си мръднаха пръста, докато те се увеличаваха.
Всъщност няма да навлизам в полемики, едва ли ще доведат до нещо. Просто ще продължа да правя това, което съм правил досега. Нека всеки си живее живоата както смята за добре, стига да не вреди на останалите по този начин...
Симион Патеев
част от Студентски съвет
на Факултета по журналистика (2005-2007)
Познат повече като студент и част от форума на СУ, а не член някъде си, за разлика от многото други, които се титуловат като "членове" или "комисари".
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
Николай Михайлов
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
momchil todorov
- В началото бе словото
Извинявам се, че и аз занимавам обикновените студенти (каквито всъщност сме и ние, но на някои явно им харесва да се самовеличаят) с “туморите” на Университета. Но просто се отвращавам от случващото се в т. нар. “Алма Матер”. На кого е майка и на кого мащеха, е друг въпрос, както и кого храни и кого оставя гладен - в буквален и преносен смисъл.
От известно време чета писанията по адрес на Студентския съвет на СУ. Чудя се само за едно нещо – защо защитниците на сегашното ръководство не излязат с имената си, а се крият под някакви псевдонимчета. Страх ли ги е? Срам ли ги е? Моля ви се, “млади лидери”, вие няма от какво да се срамувате. Вие сте чисти. Но май само след като се изкъпете.
Излезте и кажете, че всичко, което се изписа е лъжа. Но не само го кажете, но и го докажете. Нали сте юристи. Дайте доказателства за дейността си. Дайте информация за парите, които са изхарчени по ваше време.
Наясно съм каква ще е реакцията. Никаква. Освен, може би, някой от въпросните “лидери” да ми се обади по телефона и да ме заплашва. ТАКА, КАКТО БЕШЕ СТОРЕНО С ДРУГИ ХОРА, ПОЗВОЛИЛИ СИ ДА КРИТИКУВАТ “ЦАРСКОТО” УПРАВЛЕНИЕ. Господа управляващи Съвета, и това ли е лъжа? Кажете. Едва ли - не ви стиска, нали?
Аз ще поискам финансов отчет за разходваните средства от Студентския съвет на СУ. Призовавам всеки студент, на който му пука за Университета да стори същото. Ако ще само за това, че БЮДЖЕТЪТ НА СТУДЕНТСКИЯ СЪВЕТ СЕ ФОРМИРА КАТО СЕ ВЗЕМА 1% ОТ ТАКСАТА НА ВСЕКИ СТУДЕНТ.
ТОВА СА ВАШИТЕ ПАРИ! ПОТЪРСЕТЕ СМЕТКА ЗА ТОВА КАК СЕ ХАРЧАТ!
Момчил Тодоров,
на Философски факултет
От известно време чета писанията по адрес на Студентския съвет на СУ. Чудя се само за едно нещо – защо защитниците на сегашното ръководство не излязат с имената си, а се крият под някакви псевдонимчета. Страх ли ги е? Срам ли ги е? Моля ви се, “млади лидери”, вие няма от какво да се срамувате. Вие сте чисти. Но май само след като се изкъпете.
Излезте и кажете, че всичко, което се изписа е лъжа. Но не само го кажете, но и го докажете. Нали сте юристи. Дайте доказателства за дейността си. Дайте информация за парите, които са изхарчени по ваше време.
Наясно съм каква ще е реакцията. Никаква. Освен, може би, някой от въпросните “лидери” да ми се обади по телефона и да ме заплашва. ТАКА, КАКТО БЕШЕ СТОРЕНО С ДРУГИ ХОРА, ПОЗВОЛИЛИ СИ ДА КРИТИКУВАТ “ЦАРСКОТО” УПРАВЛЕНИЕ. Господа управляващи Съвета, и това ли е лъжа? Кажете. Едва ли - не ви стиска, нали?
Аз ще поискам финансов отчет за разходваните средства от Студентския съвет на СУ. Призовавам всеки студент, на който му пука за Университета да стори същото. Ако ще само за това, че БЮДЖЕТЪТ НА СТУДЕНТСКИЯ СЪВЕТ СЕ ФОРМИРА КАТО СЕ ВЗЕМА 1% ОТ ТАКСАТА НА ВСЕКИ СТУДЕНТ.
ТОВА СА ВАШИТЕ ПАРИ! ПОТЪРСЕТЕ СМЕТКА ЗА ТОВА КАК СЕ ХАРЧАТ!
Момчил Тодоров,
на Философски факултет
-
Борислав Сандов
- В началото бе словото
Управлението на СС в момента е пълен фарс
Пълен фарс! Това е в момента управлението на Студентски съвет (СС) в СУ "Св. Климент Охридски". Абсолютно нарушаване на вътрешните правилници, и подигравка, от морална гледна точка, с всички студенти на този Университет. Последната низост на ръководството и секретариата е явния ход на информационно затъмнение, настъпил след скриванене на поканите за последното заседание на Общото събрание (ОС) на Университета, в чийто състав влизат всички членове на централния Студентски съвет. Липсата на заседания на колективните органи като ОС и СИС (студентски изпълнителен съвет) през последната половин година подсказва за 'боксуването' и централизацията на власта в СС. Явен пример за това е скритото включване и участие на председателя Д. Колев в Националното представителство на студентските съвети (НПСС), след като колективния орган на СС многократно се разграничава от него, поради нечистите интереси и порочния колектив.
Колеги, искам да направя и уточнението, че СС , като замисъл, е много адекватен и вътрешнодемократичен орган в автономията на Университета. Функциите му са насочени основно в отстояването на интересите на студентите и извършването на контрол на дейноста на самия университет. Също така той има и функциите на разпределител на проекти от студенти в сферата на науката, вътрешната социална система или развлекателни и извънучебни занимания. СС би трябвало да бъде трибуната за всеки един студент, изразена чрез своите представители от факултета или университета като цяло. За повече информация, прочетете Закона за висшето образование, където са ясно регламентирани тези му правомощия (http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2133647361).
Уви! Студентски съвет, това са студентите! Уви! Текучеството е много голямо, а наследственоста се игнорира. За пример ще дам подобните органи [Students Union) в системата на Английското образование, където има плавен преход и новоизбраният председател бива въвеждан в практиката цели 6 месеца, преди за заеме поста. Уви, един орган, който се избира от студентите на целия Университет съставя колектив от представители на отделните факултети, но не и хора с ясни представи за отделните звена и начини на работа на СС. За съжаление избирателната активност е слаба, кандидатите са не винаги с чисти намерения, а често пъти и повлияни от личните си комплекси, или пък за да се откроят пред колеги, приятели и преподаватели. Малцина са влезлите с истински чисти подбуди, най-вече заради проблем, с който лично са се сблъскалии искат да разрешат.
Компроматите спрямо определени лица в СС станаха много, особено през последната половин година, и това трябва да спре и да се потърси отговорност!
Относно избягването от темата и търсенето на лични нападки към Н. Михайлов, искам да изразя оргомното си огорчение към авторите им и да изразя своята подкрепа и поздрав към най-сполучливия председател на СС, а именно Н. Михайлов.
Относно публикуваният от Росен Тимчев неформален отчет ще направя две уточнения. В него са премълчани много по-важните мероприятия и преговори, довели до стопиране на увеличението на наемите за студентски общежитич с 40%, поскъпването на картите за студенти в градския транспорт, 3-кратното увеличение на кръводарители в СУ след акции и деяния на на СС и други. Второто уточнение е свързано с автора отчетник, за да поясни че той не е главно действащо лице в тези акции. Уточнинето иде, за да не допусне незаслужен PR.
Борислав Сандов
Зам. председател на СС (01.2006г. - 03.2007г.)
Председател на комисия "Социално-битова сфера)
послепис: Моля, всички администратори на форум и сайт на СС, да направят нужните корекции и премахнат името ми от местата, опоменаващи позициите които вече не изпълнявам, за да не служа за асоциация на отвратително действащия в момента СС!
Колеги, искам да направя и уточнението, че СС , като замисъл, е много адекватен и вътрешнодемократичен орган в автономията на Университета. Функциите му са насочени основно в отстояването на интересите на студентите и извършването на контрол на дейноста на самия университет. Също така той има и функциите на разпределител на проекти от студенти в сферата на науката, вътрешната социална система или развлекателни и извънучебни занимания. СС би трябвало да бъде трибуната за всеки един студент, изразена чрез своите представители от факултета или университета като цяло. За повече информация, прочетете Закона за висшето образование, където са ясно регламентирани тези му правомощия (http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2133647361).
Уви! Студентски съвет, това са студентите! Уви! Текучеството е много голямо, а наследственоста се игнорира. За пример ще дам подобните органи [Students Union) в системата на Английското образование, където има плавен преход и новоизбраният председател бива въвеждан в практиката цели 6 месеца, преди за заеме поста. Уви, един орган, който се избира от студентите на целия Университет съставя колектив от представители на отделните факултети, но не и хора с ясни представи за отделните звена и начини на работа на СС. За съжаление избирателната активност е слаба, кандидатите са не винаги с чисти намерения, а често пъти и повлияни от личните си комплекси, или пък за да се откроят пред колеги, приятели и преподаватели. Малцина са влезлите с истински чисти подбуди, най-вече заради проблем, с който лично са се сблъскалии искат да разрешат.
Компроматите спрямо определени лица в СС станаха много, особено през последната половин година, и това трябва да спре и да се потърси отговорност!
Относно избягването от темата и търсенето на лични нападки към Н. Михайлов, искам да изразя оргомното си огорчение към авторите им и да изразя своята подкрепа и поздрав към най-сполучливия председател на СС, а именно Н. Михайлов.
Относно публикуваният от Росен Тимчев неформален отчет ще направя две уточнения. В него са премълчани много по-важните мероприятия и преговори, довели до стопиране на увеличението на наемите за студентски общежитич с 40%, поскъпването на картите за студенти в градския транспорт, 3-кратното увеличение на кръводарители в СУ след акции и деяния на на СС и други. Второто уточнение е свързано с автора отчетник, за да поясни че той не е главно действащо лице в тези акции. Уточнинето иде, за да не допусне незаслужен PR.
Борислав Сандов
Зам. председател на СС (01.2006г. - 03.2007г.)
Председател на комисия "Социално-битова сфера)
послепис: Моля, всички администратори на форум и сайт на СС, да направят нужните корекции и премахнат името ми от местата, опоменаващи позициите които вече не изпълнявам, за да не служа за асоциация на отвратително действащия в момента СС!
"България е част от класическите земи на Европа"
проф. Анастас Иширков
проф. Анастас Иширков
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби