За или против униформите в училище
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
За или против униформите в училище
Според вас трябва ли да има задължителни униформи в училищата? Аз лично съм твърдо за поради следните причини:
Униформите като цяло създават дисциплина, чувство на принадлежност към някаква група (в случая съответното училище), няма го момента с "Ама той има по-готини дрехи от мен" и съответно не се създават такива комплекси у учащите.
Също така от чисто етическа гледна точка би било по-добре ако всички са с униформи. Не може една ученичка да ходи на училище с поличка тип "колан", високи токове и мрежест чорапогащник, а отгоре с някакво парцалче, което повече показва, от колкото скрива. Това е училище, а не дискотека, и там се ходи за да се придобият някакви знания. Извън учебно време ако иска и гола да ходи, но в училище трябва да се спазва приличие, и това се отнася не само за момичетата, а и за момчетата.
Вие как мислите?
Униформите като цяло създават дисциплина, чувство на принадлежност към някаква група (в случая съответното училище), няма го момента с "Ама той има по-готини дрехи от мен" и съответно не се създават такива комплекси у учащите.
Също така от чисто етическа гледна точка би било по-добре ако всички са с униформи. Не може една ученичка да ходи на училище с поличка тип "колан", високи токове и мрежест чорапогащник, а отгоре с някакво парцалче, което повече показва, от колкото скрива. Това е училище, а не дискотека, и там се ходи за да се придобият някакви знания. Извън учебно време ако иска и гола да ходи, но в училище трябва да се спазва приличие, и това се отнася не само за момичетата, а и за момчетата.
Вие как мислите?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Във висшите училища - не. Предполага се, че там хората са с достатъчно акъл да се обличат нормално. Е, разбира се, че много бих се радвал ако направят СУ горнища с надпис и емблема както в американските университети, но това са си мечти 
П.С. Моля тези, които гласуват "против" да кажат защо.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
аз общо взето съм против униформите, това че някой има по хубави дрехи от друг не ми се струва много основателна причина, най вече защото една униформа никак няма да е толкова евтина, а на един ученик ще му трябват поне 2 комплекта за всеки сезон. Представете си как по- бедните деца ще си го позволят. Сега поне има възможност да си купуваш и евтини дрехи, които да изглеждат прилично. Колкото до това, че някои ходят разголени, съм съгласна, но това може да се реши по друг начин като се въведът норми. Пак от гледна точка на парите освен униформите, децата ще трябва да си купуват и дрехите за извън училище, тъй като няма как да носят униформите навсякъде. И пак ще съществува проблема: "Той има по- готини дрехи от мен." А не вярвам държавата да поеме разходите за всички ученици. Също така аз лично бих се чувствала много зле, ако трябва някой да ми налага как да ходя облечена. Горе долу това е което мисля.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- DADO
- Легендарен флуудър
Идеята е добра, но откъде СУ да намерят мангизи за туй нещо? Те нямат дори за заплати...Don Horhe написа:Във висшите училища - не. Предполага се, че там хората са с достатъчно акъл да се обличат нормално. Е, разбира се, че много бих се радвал ако направят СУ горнища с надпис и емблема както в американските университети, но това са си мечти
Ibiza DJ
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Както каза Дъждът върху лицето, аз съм ЗА въвеждането на 'граници' в обличането. В днешно време приличието в дрехите не е на мода и дечицата в 6-7ми клас вече приличат на поне 15-16 годишни само поради начина, по който се обличат.
Освен това въвеждането на униформите няма да доведе до дисциплиниране на учениците, а още по-малко и до тяхното равнопоставяне. Винаги ще има по какво да се съревноваваме - я телефони, я mp3 player-и, така че проблемът не е само в дрехите. Те никога няма да бъдат равнопоставени.
Освен това въвеждането на униформите няма да доведе до дисциплиниране на учениците, а още по-малко и до тяхното равнопоставяне. Винаги ще има по какво да се съревноваваме - я телефони, я mp3 player-и, така че проблемът не е само в дрехите. Те никога няма да бъдат равнопоставени.

- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Как ще наложиш дисциплина на едни невъзпитани деца? Ако ги облечеш по определен начин, няма да им пречупиш духа, най-вероятно да започнат да се възпротивяват още повече. А все пак агресията в училище трябва да се намалява, а не да се подхранва.Dita написа:За съм.
Само като погледна какво става из училищата, как се обличат, как се държат- кошмар.![]()
Айде с униформата - всички на външен вид равни. Повече дисциплина (каквато в някои училища почти липсва)!

- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Твърдо против. Средствата за закупуване на униформи могат да се вложат в нещо смислено, като например да се подпомогне поне малко физическото оцеляване на учителите.
Относно голотата-и фереджета да им сложиш на девойките, хормоните пак ще си бушуват. Поради същите хормони, ние им си точим на тези девойки. Няма никакъв "морал" тук, такива ни е направила природата.
Унифицирането с цел "дисциплина" според мен възпитава на първо място лицемерие.
Относно голотата-и фереджета да им сложиш на девойките, хормоните пак ще си бушуват. Поради същите хормони, ние им си точим на тези девойки. Няма никакъв "морал" тук, такива ни е направила природата.
Унифицирането с цел "дисциплина" според мен възпитава на първо място лицемерие.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Marmelada
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Против.Ще имам по-хубави дрехи,защото имам по-хубав вкус,илиянци мангасарниците по 20 лв блузката аз на разпродажба ще я взема по-хубава и маркова от някой магазин,бедността не е оправдание и изобщо не ме боли някой комплексира ли се от моите дрехи.
После аз да не съм идиот да скитам по улиците в някакъв боклук ,който ще ми излезе по-скъпо от моите си дрешки,да те натътрузят в нещо което не носиш,като цвят не на всички отива.Изработката ще е някоя гадост,освен това на едни им е топл;о,на други студено в определени дрехи,материята на някои може да е неприятна.Слава Богу няма да се въведе такова чудо.А за късите полички коланчета и разни такива,ми ако имаш хубаво тяло що да не се набуташ в такова.Има си кич и стил, на който както му харесва.
"Не може една ученичка да ходи на училище с поличка тип "колан", високи токове и мрежест чорапогащник, а отгоре с някакво парцалче"
Отдавна вече не са годините на тези дрехи ,някое селско училище пълно с цигани-може,но там на кой му пука за тях.
После аз да не съм идиот да скитам по улиците в някакъв боклук ,който ще ми излезе по-скъпо от моите си дрешки,да те натътрузят в нещо което не носиш,като цвят не на всички отива.Изработката ще е някоя гадост,освен това на едни им е топл;о,на други студено в определени дрехи,материята на някои може да е неприятна.Слава Богу няма да се въведе такова чудо.А за късите полички коланчета и разни такива,ми ако имаш хубаво тяло що да не се набуташ в такова.Има си кич и стил, на който както му харесва.
"Не може една ученичка да ходи на училище с поличка тип "колан", високи токове и мрежест чорапогащник, а отгоре с някакво парцалче"
Отдавна вече не са годините на тези дрехи ,някое селско училище пълно с цигани-може,но там на кой му пука за тях.