Първи впечатления от общежитието (за първокурсници)

Архив на теми от "Студентски живот".
Публикувай отговор

Доволни ли сте от общежитието си?

Да, за тези пари е идеално!
38
48%
Не особено, но нямам друг избор.
19
24%
Не! Бахти мизерията е!
23
29%

Общо гласове: 80

Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

zvezda написа:След толкова много похвали за 42Б очаквах малко повече мястоооо. Вярно, градинката пред блока е прекрасна, ама аз няма да се къпя в шадраванчето - поне душа в стаята да не беше повреден! Вписах се и аз в книгата (безкраен списък на чакащите) за ремонти, които трябва да се направят по водопровода (та да спре да тече тоалетната), ама нямам надежда.

Бюро - 1. Как ще си сложа компа на ракла, а?

Иначе е приветливо, съквартирантката на пръв поглед малко дръпната и се държи like she owns the place, но мисля, че я сложих на място. Общо взето - тесничко е, ама сладко по някакъв уютен начин!
За ремонта, споко, ще го оправят щом си се записала.
За бюрото, слез при домакинката да поискаш още едно, ако е възможно. Обикновено дават.
Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

zvezda написа: Иначе е приветливо, съквартирантката на пръв поглед малко дръпната и се държи like she owns the place, но мисля, че я сложих на място. Общо взето - тесничко е, ама сладко по някакъв уютен начин!
А тъй! Счупи я с тоягата! :)
Аватар
Toncheto
В началото бе словото

Мнение от Toncheto »

И аз съм доволна от стаята ми,даже не мога да повярвам,че извадих такъв късмет :D Стаята е ремонтирана и широка(все пак ще сме само две),банята е с плочки.Не можах да се видя със съквартирантката ми,но си писахме бележки,а след това и смс-и.Засега се разбираме с нея и се надявам така да остане и за напред :wink:
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

В общи линии съм доволна, като изключим, че леглото ми е счупено. :lol: Съквартирантките ми изглеждат мили момичета, посрещнаха ме много добре. Но за сметка на това не са от най - подредените. :?
Домакинката е някакво брутално подобие на жена междудругото, но няма нищо. Сигурно се свиква да ти крещят като на бавноразвиващ! :lol:
Jody, на 24ти ще ти дойда на гости, нали сме съседи! :wink:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

Добре сте ми дошли ;)
Аватар
dizdemona
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от dizdemona »

чета, че повечето са доволни от стаите си... аз съм в 42б и никак не съм доволна, вс в стаята е старо и мирише на старо, банята има плочки, но някои са счупени, а прозорците са облепени с тиксо за изолация. Мисля дори, че скапаното ми легло е с дъска. Единственото хубаво нещо в стаята е шкафа в коридора. Съквартирантките (4ти курс) не бяха там и даже не можахме да се запознаем :?
"Но нека да ви открия напълно сърцето си, мои приятели: ако наистина имаше богове, как бих се сдържал аз да не стана бог?Следователно няма богове."
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

хехе, и моята стая изглежда добре, дори доста добре, но не е тази в която исках да ме сложат...:(
Изображение
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Мнение от chubbchubb »

Съквартирантите и стаята ми бяха добре. Единствено банята беше мухлясала и крушката плаче за смяна. :? Някой знае ли препарат против мухъл?
Just because you can't explain it, doesn't mean it's a miracle
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Аз вчера ходих да си направя разместване в стаята и да я почистя. Стана като дом. Наистина е много уютно. Съкартирантката донесе телевизор, CD касетофон, котлон и печка. Остава да си сложим пердетата и килимче и ще заприлича на детска стая!
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

chubbchubb написа:Някой знае ли препарат против мухъл?
Ми разпитай по стаите, не може някой да не знае :pukeleft: :pukeright:
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Мнение от chubbchubb »

Ще трябва...предпочитам изрядна баня пред изрядна стая. Банята и тоалетната са свещенни. :notworthy: brushteeth :pottytrain4: :duckie:
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

chubbchubb написа: Някой знае ли препарат против мухъл?
Споко, случва се дори в домашни условия. Чисти се и с обикновена гъба от грапвата страна. За по-качествено може да ползваш малко CIF или подобен абразивен препарат. Не са скъпи и ще имаш за няколко пъти. Така се процедира ако е по плочките. Ако обаче е по останалата част от стените ще ти се наложи сериозно да се потрудиш. Ако са гладки може да ги минеш с латекс или ако са грапави с вар /колкото и архаично да е/. А и имаи предвид, че след това може да избие пак ако не проветряваш, ако ви е запушен отдушника или тавана тече!... Т'ва е в общи линии.
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Мнение от chubbchubb »

за съжаление е по стените. Но така или иначе като отида там няма да имам работа :) Мерси много sapio!
Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Мнение от wwayfarer »

Моята стая малко ме депресира. Тея кафяво-бежави тапети дето са избрали са ужасни.. ама поне чисти. Банята ми е поносима, колкото и да я чистя продължава да ми изглежда мръсна ама има и далеч по зле от мен. А снимките от първата страница.. нямам думи.. баси лукса.. то е като хотел ;( искам такава баня и здрави прозорци..
Мизерията започва да ми харесва, има някакво очарование във всичко;)
П.С. Аз съм в 42Б..
Аватар
Toncheto
В началото бе словото

Мнение от Toncheto »

chubbchubb написа:за съжаление е по стените. Но така или иначе като отида там няма да имам работа :) Мерси много sapio!
Щом е по стените пробвай с белина или кислол и някаква стара четка за зъби.Малко кофти мирише докато се проветри,но поне има ефект.Успех с чистенето :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”