За подалите молби за преместване!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

hora az 4etoh v4era 4e zapisvaneto e do 28mi -ne sam pro4ela ni6to 4e po4va ot 24ti... dali utre moje ve4e da se deistva ?
You're one in a million
You're once in a lifetime
blackange
В началото бе словото

Мнение от blackange »

по-добре отиди в понеделник,за да си сигурна,че ще са готови новите протоколи,защото,ако не са само ще си загубиш времето.От собствен опит ти казвам,аз миналата година вървях по този път.
Аватар
Gery'LM
В началото бе словото

Мнение от Gery'LM »

visez написа:hora az 4etoh v4era 4e zapisvaneto e do 28mi -ne sam pro4ela ni6to 4e po4va ot 24ti... dali utre moje ve4e da se deistva ?
Мои колеги още днес са се записали... :) Значи може..
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

а процедурата каква е ?:)
от къде взимаме документи за прехвърляне ?:) и какво съдържат те:) ще трябва и нова студентска книжка предполагам ?:)
попълваме си ги..изтегляме си дипломата и отиваме в съответния факултет да си подадем документите.. плащаме си таксата и чакаме 1ви октомври :)?
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

mi teq dokumenti bi trqbvalo da sa sa6tite koito populvahme minalata godina -za zapisvane -ima gi navsqkade v knijarnicite i otpred na vhoda pri Shipka .. nali za tqh stava duma??????
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

да и аз предположих нещо такова но не съм сигурен затова питам ако някой знае със сигурност:)

мале...ся ще сме по новите такси :) баси кефа .. 100лв отгоре :P
Аватар
Gery'LM
В началото бе словото

Мнение от Gery'LM »

На мен също ми предстои да се записвам пак..И една колежка ми обясни как става записването за прехвърлените. Всъщност почти като миналата година е..
Значи първо си плащате семестъра за новата специалност и 15лв такса за прехвърляне..Давате касовата бележка от таксата за преместване във факултета, където сте учили досега, за да си изтеглите дипломата. Попълвате си пакета документи за записване и заедно с дипломата, касовата бележка за семестъра ги подавате във факултета, където сте прехвърлени.. Говори се и за някаква бележка от библиотеката, че трябвало да се вземе, че не дължите книги.. и че тя трябва да се даде при записването...Но не знам дали наистина е нужно..На моята колежка не са й я искали.. :)
Надявам се, че помогнах.. :) Ако нещо не е така, кажете, все пак това ми казаха, но ще се записвам в понеделник и нз дали не пропускам нещо..
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

мерси за инфото :)) утре ще пробвам :Р
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

Ей, мерси за подробното инфо, нещо такова и на мен ми обясниха, без тази подробност къде се плаща таксата преместване.
Утре (най-късно в понеделник) и аз се записвам, ако има нещо - ще разкажа.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
ellye_m
В началото бе словото

Мнение от ellye_m »

Искрени благодарности за информацията... а ако въобще не си се записвал в библиотеката какво правиш???
Los suspiros son aire y van al aire,
las lagrimas son agua y van al mar,
dime, mujer, cuando el amor se olvida,
sabes tu a donde va?
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

Абе не знам за бележка от библиотеката не знам, ама какво ми се случи на мен...Явно от толкова отдавна мечтая за пустото право, че сега, когато се сбъдна, тотално оглупях.
Отивам аз да си прибера моята сакрална диплома за средно, от която е видно, че съм не само красива, а и умна ( :lol: ) и която се разходи доста по какви ли не факултети....Та си викам - днес да я заведа до заветната точка, но не би....
Отивам във ФФ, чакам културно над 30 мин. (все пак от Културология се прехвърлям), дори не нервнича, че ме чака подготовка за промяна на регулация в офиса...Моят ред идва, влизам и наперено си искам дипломата.
- Факултетен номер? - достига до бедните ми, но наперени уши.
Отварям уста и...къде си, мой мозък, нищо!!! Не помня! Зяпнах като олигофрен, пак нищо!
- Не си го знам...- измрънках аз, - ама все пак, моля ви се, дайте си ми дипломата.
Стана дълго, съкращавам. Разбрах, че съм оглупяла, разбрах и че без фак. номер диплома няма! Е, много се ядосах на жената, която не пожела да направи едно усилие, а ме гледаше как безпомощно си ровех в паметта.
Прибрах се синьо-лилава в офиса и започнах бясно да ровя. Преди доста време си го бях записала някъде, аз имам ужасен навик, който само аз разбирам - пиша всичко на стики ноутс, ама ако е телефон - под него няма име, просто визуално много помня, още си ползвам безименните листчета от 2005. Колегата ми не смееше да ми говори, само фучах и обръщах тонове безсмислени за другите листчета (аз наистина си знам кое за какво е). В последното обърнато шкафче, най-смаканото листче съдържаше 4 цифри, които могат да са всичко - код, парола, дявол знае какво...Беше моят фак (да се чете буквално от английски)! Ама беше 17 часа.....
Исках да споделя, още гледам листчето, символ на моето малоумие.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
ellye_m
В началото бе словото

Мнение от ellye_m »

Много много гадно... аз от както се занимавам с този университет се чудя защо ни карат да търчим да търсим какви ли не глупости по разни секретарки и т.н. като може просто по едно ЕГН да ти излиза всичко, което ти трябва.... :evil:
Los suspiros son aire y van al aire,
las lagrimas son agua y van al mar,
dime, mujer, cuando el amor se olvida,
sabes tu a donde va?
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

в СУ компютри и база данни не се ползват туко така :Р що да си улесним работата като може да се чака с часове по опашки и кандидат-/студентите да се разкарват насам натам :)

вижте подаването на молби за това преместване...един ти търси оценката друг те напътства 3ти ти взема молбата и я вписва в книгата... как ли щеше да е ако просто ти въведат ЕГН и излезе всичката необходима информация за теб:) тия 3ма души нямаше да имат нужда един от друг а всеки щеше да приема документите на някой студент...
едва ли скоро ще се оправят..колкото и да мрънкаме :))
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Здравейте.Не знам дали ще можете да ми помогнете ама аз да питам :) Подадох молба за преместване, но не съм преместена.Знаете ли дали мога да подам молба за преразглеждане на молбата ми за преместване? Благодаря предварително ако някой отговори :)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

вместо да чакаш някой студент да ти отговори и пак да не е сигурно че може..по-добре се обади и питай :) влез в "администрация" на сайта и си харесай телефонче и им звънни :) те ще ти дадат най-вярна информация:)
успех:)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”