Ти гониш

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Я и тук стана интересно. Определено много хубаво включиха песента, защото малките хлапета (10-12г.) яко слушат такива песни и наистина си мислят, че това, за което се пее, е пълната истина, певецът го преживява всеки ден и такъв е готиния живот. И като пораснат и те започват да правят това, за което пее еди кой си в песента. Не е вярно, че музиката не възпитава! Възпитава и много се радвам, че бг рапърите и дори чалгарите се сепнаха и започнаха да вкарват и поучителна нотка. ("Ти гониш, но може да се спънеш." или "Ще съм внимателен, щото моя СПИН-тест е отрицателен".)
А, бе може на места репликите да изглеждат дървени, но важното е, че всеки прави асоциация с реалния живот. Значи филмът е предал посланието си. :wink:
Изображение
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Никой не спомена и не обърна внимание на факта, че филма печели ПЪРВА награда на фестивала.
Освен dimage, но тя е извинена :) Мисля си че само това признание е достатъчно да кажем че филма е добър. ОТделно че участниците в него, повечето са още стиденти .
дрън дрън
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

бръм бръм написа:Никой не спомена и не обърна внимание на факта, че филма печели ПЪРВА награда на фестивала.
Освен dimage, но тя е извинена :) Мисля си че само това признание е достатъчно да кажем че филма е добър. ОТделно че участниците в него, повечето са още стиденти .
Е, и? Този фонд е към ООН и наградата е най-вече защото е засегнат болезнен проблем на съвременото общество. Това не значи, че филмът е добър, означава само, че експлоатира сериозна тема, за което получава поощрение. :wink:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

е предвид идеята на събитието си мисля че е имало и дузина други решили да засегнат такива теми или самата тема за спина. И си мисля, че това не е единствената причина, може би им е харесала и идеята и реализацията.
дрън дрън
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Да, но те са били отново нискобюджетни филми с не особено впечатляващ състав. От тази гледна точка- бил е най- добрия филм, спечелил е, но да си най- добър сред последните не значи, че си наистина добър! Ако ще и "Златна мечка" или "Оскар" да е спечелил- това не може да ме накара да харесам даден филм.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Не е лошо филмчето, ама на моменти не е издържано...
Ето няколко недобре изпипани неща, които ми направиха впечатление при първо гледане:
1. Ина и Мартин като се оправяха в тоалетната, после той сяда на капака на тоалетната чиния и се вижда, че и гащите, и панталона му са си съвсем вдигнати... неадекватно вдигнати, като се има предвид, че до преди няколко секунди би трябвало да са били съвсем смъкнати... :roll:
2. Квото и да са правили Ян и Дара в парка, бива ли да се събуждат чак на другата сутрин и то към 10-11 часа (за часа съдя по факта, че градинката е пълна с деца, които играят, а последните не стават да играят по градинките в 5-6 сутринта)?! Да не говорим, че да спиш в храстите едва ли е тооооолкова удобно...
3. В парка сред децата ли е най-подходящото място син да каже на майка си, че е болен от Спин?! :roll:

Тва е... иначе идеята не е лоша.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Хризантема!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Хризантема!
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Raya_Alexandra написа:Не е лошо филмчето, ама на моменти не е издържано...
Ето няколко недобре изпипани неща, които ми направиха впечатление при първо гледане:
1. Ина и Мартин като се оправяха в тоалетната, после той сяда на капака на тоалетната чиния и се вижда, че и гащите, и панталона му са си съвсем вдигнати... неадекватно вдигнати, като се има предвид, че до преди няколко секунди би трябвало да са били съвсем смъкнати... :roll:
2. Квото и да са правили Ян и Дара в парка, бива ли да се събуждат чак на другата сутрин и то към 10-11 часа (за часа съдя по факта, че градинката е пълна с деца, които играят, а последните не стават да играят по градинките в 5-6 сутринта)?! Да не говорим, че да спиш в храстите едва ли е тооооолкова удобно...
3. В парка сред децата ли е най-подходящото място син да каже на майка си, че е болен от Спин?! :roll:

Тва е... иначе идеята не е лоша.
мда права си за гащите това и аз го забелязах. А за градинката мисля, че майка му го вика за да му каже че знае.. тя още миналия ден му беше казала утре на градинката ако си гледала внимателно. Това с чашата беше странно и то. Но все пак си запазвам мнениете че е добро филмчето :)
дрън дрън
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Pisobella написа:Хризантема!
Да!
:shock:
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Хризантема! :lol:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Methuselah написа:
Pisobella написа:Хризантема!
Да!
:shock:
значи имаме някъде някакъв проблем с теб ... ти "да" аз "хризантема" .... хахахах сигуpно нещо изпускам!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Ти беше надрусана тогава и не помниш :lol:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

може :) значи "ДА" хахахах
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

MERCES_LETIFER написа:На мен ми се стори адски сух, направо дървен, изкуствен, зле озвучен, малко въздействащ, на моменти досаден, банална история, банална реалност, ок, има идея някаква мижава ама... айде моля ви се, ако не беше спечелил нам-си-кво-си, ако не беше на български студент, щяхте ли да откривате поредната тема в негова чест! :evil:
Лично мнение.
за актьорската игра не говоря (слаба както във всеки бг филм напоследък).. аз казвам че замисела е страхотен.. може да изглежда банално на пръв поглед, но ако вникнеш в сюжета не е съвсем така.. Обърна ли внимание на края на филмчето като го гледа? В него е заложен целия смисел! А имено колкото и да се правят такива филми колкото и да се пропагандира с кампаниите "анти СПИН" малко са хората, които наистина им обръщат внимание и се замислят... Първоначално и аз не бях възхитена (поредния тъп бг филм), но определено си струва да има тема за него!
ПП. Изобщо не можете да ставнявате тая тема с малоумните теми "опиши човека пред теб", "асоцияции " и тем подобни простотии...
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”