"Настаняване"? Обяснете моля
-
ira
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: четвърти
Значи и аз имам въпросче. Когато излезе класирането и аз разбера в кой блок и стая съм, какво трябва да направя. Да ида първо до блока и да се кача да си я разгледам, така ли? Ами портиерът ще ме пусне ли? Ами съквартирантка/ите, имам ли право да поискам да вляза преди да съм платила и получила ключ.
И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?
И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?

The best is yet to be!
настаняването би трябвало да стане бързо.
в унсс е тегаво най-вече заради адресната регистрация дето я правят в 5-ти блок (телевизия май идва да снима опашките) и ходенето до поликлиниката за печат. при нас първото си го правиш в блока, а второто изобщо го няма
(поне не се споменава в сайта на су)
един път су да е организирало процедурите по-добре и по-бързо от унсс
в унсс е тегаво най-вече заради адресната регистрация дето я правят в 5-ти блок (телевизия май идва да снима опашките) и ходенето до поликлиниката за печат. при нас първото си го правиш в блока, а второто изобщо го няма
един път су да е организирало процедурите по-добре и по-бързо от унсс
Правист. 13-та група. 41А.
ira написа:И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?
подпишеш ли, че си получил изрядна стая, такава и ще искат да оставиш - т.е. ти ще трябва да си оправяш нещата!
макар че душ, стъкло и гардероб това са дреболии в едно общежитие. проблемно е ако повредиш обаче плазмата, системата за домашно кино или махагоновите мебели в някоя от стаите на втория етаж на апартамента в който са те настанили
Правист. 13-та група. 41А.
-
ira
- В началото бе словото
Кхкхкк, ясноjexjex написа:ira написа:И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?
подпишеш ли, че си получил изрядна стая, такава и ще искат да оставиш - т.е. ти ще трябва да си оправяш нещата!
макар че душ, стъкло и гардероб това са дреболии в едно общежитие. проблемно е ако повредиш обаче плазмата, системата за домашно кино или махагоновите мебели в някоя от стаите на втория етаж на апартамента в който са те настанили
А по първия ми въпрос, някой ще отговори ли?

The best is yet to be!
:)
Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Ако няма никой - разбивате вратата - така или иначе ще живеете там и ще я оправите, а ако няма да живеете - кво ви пука, че сте я разбили, нали не е вашата врата 
Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)
Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)
Re: :)
Това е факт. Имате право да си видите стаята преди да платите и най-лесния вариант е да отидете направо при живущите там, защото домакинката няма да ви даде ключ да ходите по стаите сами. Ако все пак в стаята няма никой, защото повечето от останалите тук през лятото работят, а не дремят по стаите ще трябва да се спазарите с "добрата" лелка да ви я покаже.zmey написа:Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)
Оффтопик: Ако има някои, който си ляга и става в нормално време, не прави кочина в стаята и знае за какво се ползва гардероба, може да пише едно ЛС за съквартирант в двойна стая
-
ira
- В началото бе словото
Re: :)
Ъъъ, ето това исках да чуя!zmey написа:Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Ако няма никой - разбивате вратата - така или иначе ще живеете там и ще я оправите, а ако няма да живеете - кво ви пука, че сте я разбили, нали не е вашата врата
Утре е заветният ден. После ще пиша каква кошара са ми отредили

The best is yet to be!