европеистика

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заек

Мнение от Заек »

:idea: Видях в сайта кога е зимната сесия за европеистиката. А какви изпити излизат за І-ви курс? Кога ще са? Кога ще стане ясно, а? Извинявам се, ама нали знаете - първи курс си е първи курс. :oops:
Аватар
bijou
В началото бе словото

Мнение от bijou »

Ama ti purvi kurs kakva specialnost si? Nqma kak da si Evropeistika, za6toto ina4e 6te6e da znae6, 4e izpitite sa po Istoriq na Evr. ideq(usten), MO(usten), IO (usten, kazus) i Sociologiq (analiz, Gospod da ni e na pomo6t). Ako tepurva 6te kandidatstva6- uspeh, stiskam palci :)
I'd rather sink than swim If I can't go on water
Gerganitza

а за магистратура " Европ. изследвания" ?

Мнение от Gerganitza »

Здравей!
Аз пък съм бакалавър по МИО и ми е любопитно да понауча нещичко за магистратура в СУ- " Европ. изследвания". Понеже е нова специалност, имаш ли някакви впечатления от познати хора дали си струва парите и времето? Защото пък иначе е модерна специалност и актуална. Може би предметите са същите като твоите в спец. Европеистика- бакалавър :) ?

Ще се радвам да получа инфо " от извора", все пак СУ е по-различно от УНСС ( :lol: надявам се)
Corpse
В началото бе словото

здравейте

Мнение от Corpse »

мисля, че тук е мястото за малко рекламка :lol: в UniBG е регистриран канал #evropeistika , като посетителите му засега са само колеги от 2-ри курс . Ще се радваме да видим и вас там .
Regards!
"Когато раните са смъртоносни... всяка помощ е излишна"
eloise
В началото бе словото

Мнение от eloise »

emi super,nie puk si imame nov forum, welcome
http://es-su.blogspot.com/
carpe diem
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз имам едно много важно питане – колегите от кой курс европеистика ще държат през тази сесия изпит по геополитика при проф. Карастоянов и най-вече на коя дата?
Аватар
brivasot
В началото бе словото
Обратна връзка:

Здравейте колеги европеисти!

Мнение от brivasot »

На eloise и bijou им пуснах по едно лично съобщение. Надявам се да се свържем и даже да се видим преди началото на годината. Мноооооого ще се радвам.
Аватар
bijou
В началото бе словото

Мнение от bijou »

Най-късно на 1-ви октомври ще се видим live, а дотогава честито на всички новоприети и събирайте сили за тежките купони, които ви чакат оттук нататък :D
I'd rather sink than swim If I can't go on water
Аватар
dance
В началото бе словото

Мнение от dance »

ей, колеги, къде сте бре народ?

как изкарахте лятото?
Jivotyt se izmerva ne s broq vdishvaniq, a s momentite, koito sa nakarali dyha ni da spre!
deni_66
В началото бе словото

здравейте

Мнение от deni_66 »

аз съм Дени, 4 курс европеистика, ще се радвам да се запозная с всички колеги.специалността е много интересна,гарантирам ви, аз и много от колегите ми са доволни.повечето преподаватели, с които ще се запознаете са просто страхотни,ще се убедите сами . късмет и успех на всички :D
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Въпросссссченце-ако някой може да ми каже има ли някакви странични материали от които да се подготвяш освен лекциите :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
TheElemental
В началото бе словото

Мнение от TheElemental »

Resurrection:D

Първи курс - Европеистика ме чака след има-няма две седмици.
Някой ако има желание да сподели преки/косвени впечатления от първия семестър по специалността?

Дали ще се намира свободно време за работа, често ли са заниманията, как е ученето по втори език (в моя случай - немски) и т.н.

Ще е от полза на нуубс като мен:)
Изображение
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

Честито на всички новоприети!

Аз не съм европеистика обаче това си ми е една от слабостите. :P И главно заради нея кандидатствах с история :roll:

Ще се радвам да споделите впечатленията си след започването на учебната година, защото имам намерение да запиша такава магистратура :)

Хайде и не забравяйте колегите от МО. 8) :D 8)
rainyD
В началото бе словото

Мнение от rainyD »

Аз също ще съм заек и ще ми бъде интерсно да науча малко подробности от "кухнята" на специалността :)
TheElemental, на мен немският ми е първи език.Ти с английски ли влезе? Ще се жидим на 2ри :)
Аватар
TheElemental
В началото бе словото

Мнение от TheElemental »

Английски ми е първи, а се хакнах на немския за втори:(

independiente, мен МО ми беше първо желание, а Европеистиката - второ. Само че реших да не чакам второ класиране, а направо скочих на европеистиката и се записах. И мисля, че беше добър избор, паживем увидем:)

Малък курс ще сме - 19 души в английския и по 8 в другите 3 езика, да видим какво ще излезе:)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”