Македония трябва да бъде разделена

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
la_cazadora
Драскач

Македония трябва да бъде разделена

Мнение от la_cazadora »

Любчо Георгиевски: Македония трябва да бъде разделена

Страхувам се, че Македония може да се превърне в следващия Ливан, заяви бившият министър-председател , който от близо 2 години е български гражданин

Страхувам се, че Македония може да се превърне в следващия Ливан, заяви бившият министър-председател на републиката Любчо Георгиевски, цитиран от БГНЕС.

При представянето на поетичната си книга "Градът" и публицистичната "С лице към истината" в програмата на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол Георгиевски каза, че ако Косово стане независимо, албанците ще поискат Велика Албания.

"Ако бъде разделено, ще избухнат конфликти в Македония пак с албанците. В момента де факто Македония е федеративна държава, макар и не де юре".

"Македония трябва да бъде разделена, като от нея бъдат отделени Тетово, Дебър и Гостивар, които са абсолютно албански. Половината от Струга и Скопие вече са албански", обясни той.

Георгиевски, който от близо две години е български гражданин, подчерта, че е необходима балканска конференция на високо равнище, на която да бъдат поставени в дълбочина всички тези въпроси, "защото в момента имаме две сръбски държави, две албански, две хърватски и две босненски".

Според някогашният премиер това крие много опасности, които сериозно заприличват на конфликта в Близкия изток с Израел, а Македония прилича на Ливан.

Преди гражданската война в Ливан преобладаваше християнското население за сметка на мюсюлманското, а след гражданската война стана обратното, напомни Георгиевски.

Той е убеден, че за да има мир на Балканите, тези страни трябва да бъдат чисти етнически.

"Мултиетническият модел в тази част от бивша Югославия е невъзможен", категоричен е Георгиевски.

Той подчерта, че все още в Македония е много силно сръбското влияние и носталгията по бивша Югославия. Кюрдите мечтаят за своя държава, а ние имаме своя държава и не можем да защитим свободата си, защото все още ни пречи робският манталитет, посочи Георгиевски.
...........
:( :pale:
Последно промяна от la_cazadora на 09 Сеп 2007, 11:55, променено общо 2 пъти.
Изображение
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

И тоя се е побъркал.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

хахахахаах, това "който от две години е бългасрки гражданин" ще ме попилее... ако нещата продължават така скоро там ще има достатъчно "бългасркие" граждани, че и ние да имаме претенции към Македония :twisted: :twisted: :twisted:
от друга страна това ще затвърди негативната тенденция на Балканите да це цепят етнически нееднородните държави
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

САЩ готови едностранно да признаят Косово
news.bg
Размер на шрифта: a a a
САЩ имат готовност да признаят едностранно провъзгласена независимост на Косово, ако Съветът за сигурност на ООН не постигне консенсус за статута на oбластта.
Това заяви американски официален представител, цитиран от АП.

Това е първото официално потвърждение на позицията на САЩза Косово, която досега се обсъждаше единствено в частни разговори от американски официални лица.

Припомняме, министър-председателят на Косово Агим Чеку обяви, че провинцията ще изиска едностранна независимост от Сърбия на 28 ноември.

Същевременно външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова международната общност да даде възможност за нови преговори между Сърбия и Косово.

Това свое изказване той направи преди срещата на външните министри на ЕС, чийто акцент е бъдещето на Косово.

Лидерите на Сърбия и Косово трябва да разполагат с друг шанс, за да променят настоящата ситуация, добави Щайнмайер.
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

aahz написа:хахахахаах, това "който от две години е бългасрки гражданин" ще ме попилее... ако нещата продължават така скоро там ще има достатъчно "бългасркие" граждани, че и ние да имаме претенции към Македония :twisted: :twisted: :twisted:
от друга страна това ще затвърди негативната тенденция на Балканите да це цепят етнически нееднородните държави
Ти май не ги разбираш тия неща, нали?
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

стига с тая Македония...не разбрахте ли че няма да получим нищо,станалото-станало
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Дори и да не получим нищо, етническият въпрос в Македония заслужава огромно внимание от наша страна.

Мен тая статия ме покърти със всяко свое изречение. :shock: Затова и толкова съм подчертавала. Не е ли смайващо това, което става до нас??! Тия албанци са направо уникални. :shock: Те, дето имат, нямат 4 милиона, дето са най-изостаналата европейска държава, в 21 век, когато стабилността на държавните граници се счита за приоритет, те си завладяват територии като през Средновековието. :shock: И къде, къде по-развити народи и държави от тях абдикират пред тях. Ето сега и Македония. :( За да каже бивш македонски премиер, че е дошло време Македония да се разцепи, или е бил пиян като го казал, или работите са наистина сериозни. :(

И не е вярно, че това не ни засяга. ТОВА се случва ДО НАС! И то със сърбите и македонците, които са къде, къде по-патриотично и дори националистически настроени от нас.
Изображение
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

В тази връзка, това с албанците има и друга страна. Някои градове в Македония са вече напълно населени само с албанци и македонски крак отдавна не стъпва там. Преди няколко месеца един македонец ми каза, че и в западната част на страната имало курорти, но македонците не обичали да ходят там. И аз питам: Защо? И той: Ами, защото там има много албанци. :shock: :?

И така македонците не ходят там и албанците си заживели с идеята, че са си отделна територия. И естествено! Говорят си само на албански, наоколо виждат само албанци и ето сега. А ето какво чух вкъщи това лято. Като казах, че съм решила да ходя на Чудните мостове и че са в Родопите, вкъщи всички скочиха: НЕ, недей! В Родопите има много турци! :shock: :shock: :shock:

Лелеее, усещате ли общото в сценария? Ето затова, най-добре да се следва примера на гърците. Независимо какъв си по произход, щом живееш в Гърция, ти си ГРЪК. И това е. Ходят си спокойно из страната и знаят, че всичко в тази територия е тяхно, родно - гръцко. И грък едва ли ще си каже: Аз няма да ходя в Солун, защото там има много българи. :wink:

Та, идеята ми беше дайте да не допускаме македонската грешка. :!: Ходете свободно из България, защото тя е наша - на всички. Нека да не заживяват определени райони- не говоря само за Родопите, с идеята, че не принадлежат към България.
Изображение
pafkata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от pafkata »

la_cazadora написа: Лелеее, усещате ли общото в сценария? Ето затова, най-добре да се следва примера на гърците. Независимо какъв си по произход, щом живееш в Гърция, ти си ГРЪК. И това е. Ходят си спокойно из страната и знаят, че всичко в тази територия е тяхно, родно - гръцко. И грък едва ли ще си каже: Аз няма да ходя в Солун, защото там има много българи. :wink:
Имам добър приятел грък,който е фен на Солунския футболен клуб ПАОК... Всички от южната част ги наричат "бугараши" ..така че .. навсякъде си е такаааа
Nothing is Perfect
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

Македония е една изкуствено създадена държава, така че подобен сценарий не е неочакван. лошото обаче е, че се опитват да се делят на албанци и македонци. а кои всъщност са тези македонци? :!:
Nie aufgeben!
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Българи, влахо-цинцари, сръбски копелдаци :lol: Това е тъй нареченият "македонски" етнос. Именно влахо-цинцарите са и най-големите "македонски националисти"...
Tarantkof
В началото бе словото

Мнение от Tarantkof »

Прав е Любчо, македонците са го загазили яко,а пък албанците имат яка подкрепа(САЩ,ЕС, абе всички). С шиптерите шега не бива, те са най-големите бандити в Европа и щом имат на САЩ бомбите за гърба...Велика Албания.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Момичето общо взето се опита да обърне внимание към един проблем, който никак не е за подценяване.

Нека не го избиваме отново на спорове какви са македонците и на излишни подмятания "бе тия са българи" и т.н.

Факт е, че трябва да ни интересува какво става до нас. Факт е и че НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА и че нашите институции нямат никаква ясна позиция по тези въпроси. Ние нямаме политика към съседката си Македония, нито към българските малцинства в съседните нам държави.
Въпросът ще се развихря съвсем скоро в още по-големи мащаби и един ден нашите управници ще осъмнат в ситуация, в която само те не са изразили позиция. Тогава ще се сепнат може би, но сигурно ще е късно.

Границите на Балканите имат още много да се променят, помнете ми думите! Интересното тепърва предстои! :roll:
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Факт е и че НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА и че нашите институции нямат никаква ясна позиция по тези въпроси. Ние нямаме политика към съседката си Македония, нито към българските малцинства в съседните нам държави.
Въпросът ще се развихря съвсем скоро в още по-големи мащаби и един ден нашите управници ще осъмнат в ситуация, в която само те не са изразили позиция. Тогава ще се сепнат може би, но сигурно ще е късно.
+
Границите на Балканите имат още много да се променят, помнете ми думите! Интересното тепърва предстои!
Аха - Балканският сепаратизъм е НЕЩО СТРАШНО! Затова да си вържем гащите овреме. :!: Трябва да се вземе не само позиция, а и адекватни мерки да си консулидираме етносите, за да не стигнем и ние като Западните Балкани. Че подривни движения и при нас хич не липсват и си се възраждат от време на време.

Освен това преди няколко месеца обаче разбрах нещо, което ме кара да мисля, че не сме чак толкова заспали. Вие ще кажете дали е така. Когато сме подписвали Международната харта за правата на малцинствата или нещо такова, сме подписали документа с особено мнение: България признава индивидуални, но не и колективни права :!: :P По мое мнение този акт от международноправна гледна точка не позволя сепаратизмът на територията на Р. България и всяко малцинство, което избира да живее тук се наема да го спазва това. То сигурно и в Конституцията сепаратизмът е забранен, но доколкото разбрах този международен документ имал по-особено тежест.

Аз не съм го чела, но тук трябва да има по-запознати от мен. Та, има ли подписано такова нещо и каква е била българската позиция?
Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Не вярвай на никакви договори, писани някога на книга... То и ние имаме договор за обезщетения от страна на Турция на изселените от Тракия българи, но един лев не сме видели още...

Това са някакви мъгливи работи...
Публикувай отговор

Обратно към “Балканите”