Право - 3ти курс

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

beckham
В началото бе словото

Право - 3ти курс

Мнение от beckham »

Здравейте колеги!Интересува ме кои са по-тежките предмети в 3ти курс,кои лекции са полезни и кои са по-важни.Понеже във втори курс нямаше кой знае колко интересни и жизнено важни за крайния резултат лекции и упражнения.Споделете ,който има 3ти курс зад гърба си :D Благодаря предварително! :lol:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И в 3 курс не е много по-различно. :D Аз зимния семестър ходих на лекциите по финансово, зашото нямаше 1 учебник и учехме по лекциите, които ни диктуваха.Иначе по другото :arrow: учебници.
Аватар
Jacka|
В началото бе словото

Мнение от Jacka| »

наказателното интересно ли ви беше?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

То си интересно, ама зависи кой ти преподава.Ние бяхме при Стойнов, и беше много скучно на лекции.Говореше едно към едно по учебника, докато на 2 поток при Груев повече се изясняваха нещата, и там ходех от време на време.
Аватар
Jacka|
В началото бе словото

Мнение от Jacka| »

някой разправяше че при стойнов е бая труден изпита, тва истина ли е
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами да, смяташе се, че тестът му е невземаем, защото е сложна и гадничка с-мата за оценяване, по-гадно даже от ГП, аз по чудо съм с 4, а утре повечето колеги са на поправителен. :roll:
beckham
В началото бе словото

Мнение от beckham »

Мерси , значи пак няма да се ходи много много на лекции.Да живеят учебниците :lol:
Аватар
Док Холидей
В началото бе словото

Мнение от Док Холидей »

няма нещо, с което да не се оправим
jacka| ела ми в скайпа, звяр
стига работил )))
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

Мнение от Rechtswissenschaft »

Street Spirit написа:Яаа, каква тема - мога да се вмъкна значи (иначе щях да запитам got на ЛС :) )

Та: имам едни хипотетични планове, за които ми се иска да знам колко (обективно) ни е натоварен зимният семестър, като дни - свободни имаше ли ?! И това за Финансовото - добре, но ако трябва да се споменат и другите предмети - повече са отколото през летния и дали ще мога да вмъкна езикови курсове + половин работен ден :roll: ( или не е много удачно?!)
Ох, леле, сладките те... като ви чета, се смея... Що не бях на ваше място, що ли, що ли, щоооо... карай... та, едно мнение от мене, дето съм го минал и задминал третия курс.
ВСИЧКО Е ВАЖНО! За зимен семестър - просто НЕ правете номера да не четете за Вещното, щото "абе аз, така и така, разбрах, че проф. Петров еди-какво си, леко минава"... НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА! Справка - погледнете какво става с недвижимите имоти в милата ни Родина.
Второ - Finanzrecht - него трябва просто да го минете като за "btw" - не че е трудно или тежко, напротив. Доц. Пенов, стига да го хванете по слабото му място, може да ви разкаже много. Ама има 2 думи - УСЕТ и ПОДХОД... ;) И, дявол да ви вземе, защо не четете и не превеждате чуждестранна литература, а? Само не ми тръгвайте с номерата, моля ви, те са НЕсъстоятелни. Ще се усетите, ама късно, късно ще е.
По отношение на Schuldrecht und Strafrecht - по Облигационно - лично мое мнение - Кожухаров като за начало, за основа, Калайджиев - истината, видовете договори - от лекциите на Конов <който ги няма, да пусне едно ЛС> и, отново, ЛИТЕРАТУРАТА под черта, особено и съдебната практика.
Относно Наказателното - ех, проф. Груев, пак ми е адаш, - да знаете, ТОЙ Е СТРАХОТЕН! Има нещо харизматично в този човек, лично мнение. На мен поне така ми действа. Просто си личи ерудицията, културата му. Човек си го има това, носи си го, es ist klar.
Dictum meum pactum
zlostar
От дъжд на вятър

Мнение от zlostar »

Абе ти болен ли си какъв си? Аз едвам успявах да чета Калайджиев, ти ми говориш под черта и чужда литература... Значи денонощно да кълва...живота ми е мил пич, на 21 съм...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами аз четох само Кожухаров по облигационно. :roll: И част от лекциите на Конов, просто нямаше време.А за друго-абсурд, кога да ги прочета, а и да преговоря...
А иначе -за въпроса на Street Spirit,зимния семестър и беше натовареничко, някак си не оставаше много свободно време,да ти кажа, но ако държиш на плановете си, спокойно можеш а не идваш, знаеш как е, никой не те е вързал, а и от нас почти никой не ходеше на упр. :roll: За финансовото стой да записваш, че имначе няма да намериш на едно место откъде да четеш.А Груев е на 2 поток на НП, а на нас (1 поток беше Стойнов), ама всичко си го има в учебника...Ами тва е...На мен ми се видя тая година по-лесно от 2 курс, не знам защо...
EgoWar
В началото бе словото

Мнение от EgoWar »

според мен си трябва задължително Калайджиев по облигационно...другото е като приказка..уж всичко ти е ясно..ама с много пропуски..така че твърдо калайджиев...но без някой неща..особено новото издание е пълно с неща, които не са необходими за трети курс
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Няма нищо. :) Няма да ти навреди вечерния английски, виж-работата, доколко е съвместима - не знам... :roll:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

A,ясно.То при повечето от нас ги има тия моменти. :wink:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Silence tells me secretly Everything!
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”