Право - 3ти курс
Модератор: MidwinterSun
Право - 3ти курс
Здравейте колеги!Интересува ме кои са по-тежките предмети в 3ти курс,кои лекции са полезни и кои са по-важни.Понеже във втори курс нямаше кой знае колко интересни и жизнено важни за крайния резултат лекции и упражнения.Споделете ,който има 3ти курс зад гърба си
Благодаря предварително! 
- Док Холидей
- В началото бе словото
- Rechtswissenschaft
- В началото бе словото
Ох, леле, сладките те... като ви чета, се смея... Що не бях на ваше място, що ли, що ли, щоооо... карай... та, едно мнение от мене, дето съм го минал и задминал третия курс.Street Spirit написа:Яаа, каква тема - мога да се вмъкна значи (иначе щях да запитам got на ЛС)
Та: имам едни хипотетични планове, за които ми се иска да знам колко (обективно) ни е натоварен зимният семестър, като дни - свободни имаше ли ?! И това за Финансовото - добре, но ако трябва да се споменат и другите предмети - повече са отколото през летния и дали ще мога да вмъкна езикови курсове + половин работен ден( или не е много удачно?!)
ВСИЧКО Е ВАЖНО! За зимен семестър - просто НЕ правете номера да не четете за Вещното, щото "абе аз, така и така, разбрах, че проф. Петров еди-какво си, леко минава"... НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА! Справка - погледнете какво става с недвижимите имоти в милата ни Родина.
Второ - Finanzrecht - него трябва просто да го минете като за "btw" - не че е трудно или тежко, напротив. Доц. Пенов, стига да го хванете по слабото му място, може да ви разкаже много. Ама има 2 думи - УСЕТ и ПОДХОД...
По отношение на Schuldrecht und Strafrecht - по Облигационно - лично мое мнение - Кожухаров като за начало, за основа, Калайджиев - истината, видовете договори - от лекциите на Конов <който ги няма, да пусне едно ЛС> и, отново, ЛИТЕРАТУРАТА под черта, особено и съдебната практика.
Относно Наказателното - ех, проф. Груев, пак ми е адаш, - да знаете, ТОЙ Е СТРАХОТЕН! Има нещо харизматично в този човек, лично мнение. На мен поне така ми действа. Просто си личи ерудицията, културата му. Човек си го има това, носи си го, es ist klar.
Dictum meum pactum
Ами аз четох само Кожухаров по облигационно.
И част от лекциите на Конов, просто нямаше време.А за друго-абсурд, кога да ги прочета, а и да преговоря...
А иначе -за въпроса на Street Spirit,зимния семестър и беше натовареничко, някак си не оставаше много свободно време,да ти кажа, но ако държиш на плановете си, спокойно можеш а не идваш, знаеш как е, никой не те е вързал, а и от нас почти никой не ходеше на упр.
За финансовото стой да записваш, че имначе няма да намериш на едно место откъде да четеш.А Груев е на 2 поток на НП, а на нас (1 поток беше Стойнов), ама всичко си го има в учебника...Ами тва е...На мен ми се видя тая година по-лесно от 2 курс, не знам защо...
А иначе -за въпроса на Street Spirit,зимния семестър и беше натовареничко, някак си не оставаше много свободно време,да ти кажа, но ако държиш на плановете си, спокойно можеш а не идваш, знаеш как е, никой не те е вързал, а и от нас почти никой не ходеше на упр.