1. Във всички форуми, в които пишеш, ли си толкова популярен? (справка тук и дата.бг)
Какво значи да си популярен във форум?

Иначе виртуалният ми образ ми става все по-противен и съм го "пенсионирал" на повечето места. Твърде е добър и трябва да умре
2. Пълна утопия ли е безвластието?
Всичко крайно и абсолютно е утопия. Тук се сетих за един цитат от любим мой автор:
Никога не съм криел, че съм копеле: напротив, намирах в този факт още едно доказателство колко смешно е хората да се делят на класи – и колко смешни са онези, които мечтаят да се построи безкласово общество по пътя на диктатурата, вярвайки наивно, че е достатъчно да се създаде някакъв закон, за да превъзмогнат хората чувството си за социална превилегированост. Дори с цената на милиони мъртви няма да накарате суетния аристократ да спре да си пили ноктите и да са криви пред огледалото, нито пък глупавия първеню да се отнася с уважение към глупостта си, благодарение на която се е сдобил с богатство, нито недоучения дръвник да се перчи с дръвнишката си недоученост.

Абсолютното безвластие е утопия, както и абсолютната свобода. Но това не значи, че не трябва да се борим за едно по-свободно и по-справедливо бъдеще, нали?
3. Революцията наистина ли изяжда децата си?
По-скоро те изяждат революцията
4. По-добре ли е социалните идеологии да си останат само на книга?
Няма как да останат на книга, защото третират реални и винаги актуални проблеми. Крайният икономически либерализъм и политическия консерватизъм също ги има на книга, но никой не се съмнява в реалното им приложение и не ги нарича "утопии"

Една от най-лъжливите пропаганди, които се лансират в днешно време е това, че левите идеи са компрометирани и доказано неприложими. Преди век-два дори най-либералните умове не са предполагали, че изобщо е възможно всички над 18 години, барабар с жените да имат право на глас

А исторически погледнато това е кратък период. Разбира се, едрият капитал все така е реалната власт, но това, че се е наложила такава промяна в принципите на управление е достатъчно показателен, че нещата се развиват.
5. Представителната демокрация ли е най-добрата форма на управление измислена от човечеството?
Има много видове демокрация. Това, което в днешни дни се кичи с това прозвище е демокрация на олигархията, капитала и класовото разделение. Има и други видове демокрация.
6. Гласувал ли си досега на избори и защо?
На повечето избори съм гласувал. Колкото и да не харесвам системата, в момента тя е такава и трябва да работи, а не електората да се цупи на политиците, обезсмисляйки по този начин демократичните процедури, за които уж много милее.
11. (защото се сетих после) С увеличаване цифрите на годините размиват ли се социалните и бунтарските идеи в хората?
Бунтарските се поуспокояват, социалните изкристализират

За да си много ентусиазиран за нещо трябва да си и малко глупав, а с годините човек все пак поумнява, колкото и усилия да полага в противна посока
7. Изгубил ли е рокът бунтарския си дух от предишните няколко десетилетия и общо взето не го ли кара на доизживяване?
Нищо му няма на рока

Просто модите се сменят, а и винаги лесносмилаемата поп музика е била по-популярна. You can't stop the Rock
8. Убиват ли парите музиката?
Нищо не може да убие музиката. Тоталната комерсиализация обаче прави друго - създава фалшиви критерии, подменя елити, фабрикува знаменитости. Това вече не е ограничено само в музиката, дори и в литературата разни Куелювци и Харипотъровци се носят на вълната на маркетинга и заглушават качествените произведения.
9. Концерт с 40 000 натъпкани като копарки и сцена на 1 километър от теб или мазе със 100-200 човека?
И двете преживявания си имат своя чар

Но някой групи просто трябва да се слушат на претъпкан стадион. Ако перефразираме известната реплика от "Апокалипсис сега" - Обичам миризмата на стъпкана трева, бира и пот в лятна вечер. Мирише на... победа. И рок'н'рол
10. За или против тегленето на mp3-ки?
Против! Нямам място на харда вече

Сериозно, мисля, че творците само печелят от свободната обмяна на информация. На въпросните големи концерти не съм чул някой от музикантите да се оплаква, че сме им станали фенове покрай презаписани касети и пиратски дискове. Дори Ларс Улрих от Металика