П.П. За бау-баутата ами да наше "производство" са, те са пазили стадата на пастирите преди
6 неща, които не знаеш за мен :)
Модератор: Плазмодий
Да мислех точно за Мегали идеята да напиша м/удругото, а имената ами преобладаващо гръцки(половината ми род в името си има яни, а пък мама и тате са коста и костадинка)хихихих
А моето- Деница- май незнам какво е точно
П.П. За бау-баутата ами да наше "производство" са, те са пазили стадата на пастирите преди
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
dzenga - В Централна и най - вече Източна Македония народните
носии на гърците (мъжете) имат и нещо като полички.Мисля, че каракачаните
също.Не знам на траките какво им е било облеклото.Възможно е
каракачаните да имат нещо общо с гърците.
носии на гърците (мъжете) имат и нещо като полички.Мисля, че каракачаните
също.Не знам на траките какво им е било облеклото.Възможно е
каракачаните да имат нещо общо с гърците.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
http://www.omda.bg/bulg/narod/vlasi.html дано ми проработи линка ето нещо, което най-ясно опредещя произхода на каракачаните(поне аз така мисля)
П.П. Crematory благодаря
П.П. Crematory благодаря
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Интересно ми е да видя,как изглеждаш:)dzenga написа:Ами щом сте ми такива любопитковци ще ви напиша нещичко, но ми е малко трудно, защото темата е много обширна, а незнам какво точно ви интересува![]()
Вече споменах за тезата на българската историческа литература, кочто смята каракачаните за потомци на траките. От друга страна гръцките историографи твърдят, че каракачаните са едно от най-старите гръцки племена.Те смятат, че сме едно от тези номадски племена живели на остров Янос и в последствие преместили се на гръцка територия.(Ходила съм в Гърция и там като разказвах за произхода си само дето не ми целуваха крака хихихи)
Иначе езика ни преминава през доста промени, ние говором нещо като гръцки диалект с малко българси примеси.
От антропологична гледна точка се твърди, че имаме характерни за траките черти.
А Паган е прав за превода на името, то има доста интерпретации и това е една от тях.Наричали са ни черни изгнанници, защото сме живели по най-затънтените места високо горе в планината, а черни, защото носиите ни са черни на цвят, дори носията на булката е черна(аз си имам такава)
Това се сещам дано ви заинтригувам поне малкоАко искате нещо да ме попитате заповядайте, на драго сърце ще ви отговоря
![]()
Поздрави!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Разказвали са ми, че за да се запазят каракачаните като общост до днешно време си има определени... фактори да речем. Освен, че живеят главно из високите планински места, причина било и това, че се женят само и единствено помежду си - никакви смесени бракове. Реално погледнато ако не е така, то вероятността потомци на траките да съществуват и до сега в определени райони и то по доста хора, а не единици си е нищожна.
Is it true?
Is it true?
Sunlight divine cover my land
Angels of light take care of us
Angels of light take care of us
Абсолютно вярно е това, което са ти разказвали!Браковете до преди едно максимум две поколения са били само м/у каракачани.Именно с цел запазване на етноса!То и сега по-старите не одобряват връзки м/у българи и каракачани.
П.П. Химера обещавам ти, че съвсем скоро ще видиш как изглеждам!Само трябва да намеря едни снимчици
П.П. Химера обещавам ти, че съвсем скоро ще видиш как изглеждам!Само трябва да намеря едни снимчици
- Hobbledehoy
- В началото бе словото
1.Обичам да си поспивам
2.Поняякога държа на котката си повече отколкото на другите
3.Обожавам да пазарувам дрехи и ми е фикс идея
4.Обикновено ми е трудно да не отговарям на флиртовете
5.Обичам да създавам настроение на хората около мен и да ги забавлявам
6.Ярък представител съм на своята зодия и хората се оплакват от това(скорпион)
2.Поняякога държа на котката си повече отколкото на другите
3.Обожавам да пазарувам дрехи и ми е фикс идея
4.Обикновено ми е трудно да не отговарям на флиртовете
5.Обичам да създавам настроение на хората около мен и да ги забавлявам
6.Ярък представител съм на своята зодия и хората се оплакват от това(скорпион)
FataMorgana написа:1.никога нищо не изхвърлям с мисълта че все може да му се намери приложение(олицетворение на Плюшкин)
-->