Плуване?

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

fan4battle написа:Явно е че тебе не са те научили. Не те знам при кого си бил и кога.
Аз там се понаучих да плувам, но не особено просто защото не продължих.
Може ли да избереш при кого да се запишеш?Ти кой ще ми препоръчаш?
А айкидото как беше?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Избира се спрямо графика - всеки преподавател води в определено време. И двете години когато аз ходих тренировките бяха следобед, а само в сряда - сутрин.
Не мога да кажа че разбирам, но и от двете преподавателки съм останал с добри впечатления. Най-вече Туманова. Също така първия семестър на последната година имаше една стажантка от НСА, от нея вече са ми най-добри впечатленията :lol: , но не мисля че ще бъде пак. Имаше и един преподавател, но от него нямам впечатления...

Айкидо аз бях тренирал сериозно две години преди да вляза в университета, но не можеш да искаш от студентските тренировки такава задълбоченост. Повечето народ идва просто да види какво е, несериозен, да отбие спорта, т.н. Ако имаш желание, разбира се, можеш да научиш много. Яко е като цяло, аз много се радвам че имах възможността да посещавам.
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

fan4battle написа:Айкидо аз бях тренирал сериозно две години преди да вляза в университета, но не можеш да искаш от студентските тренировки такава задълбоченост. Повечето народ идва просто да види какво е, несериозен, да отбие спорта, т.н. Ако имаш желание, разбира се, можеш да научиш много. Яко е като цяло, аз много се радвам че имах възможността да посещавам.
На добро ниво ли е преподаването?Защото аз наистина имам желание ...
Другата ми възможност е да запиша Шотокан извън университета,но мисля като за първа година да бъде в унито,поне докато се ориентирам в Софето,хем да се запозная с повече колеги и т.н.
Изображение

Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Сенсеят - Красимир Цветанов, е страхотен! Имам немалко познати, на които студентските тренировки не им стигаха и започнаха да ходят на редовните.
Можеш ако искаш да погледнеш сайта на клуба: http://aikido-bg.com/
Само че в новините прочетох, че залата излиза в ремонт за неограничено време, така че къде ще се провеждат тренировките - не знам. То като дойде времето, ще разберете, няма страшно.
Не знам каква ти е специалността, но като цяло наистина в началото доста ще има да се ориентираш. Също разпределянето на времето си е трудна задача. Но на спорта наистина човек се запознава с много колеги! :D
Ще вметна, че ако натоварването и практическото приложение е фактор, боксът е много добър избор!
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Ааа,аз за бокс не съм създаден :lol: .Нямам тази физика :).
Просто шотокана ме кефи,че тренировките са много натоварващи и заедно с тренировките и ученето на удари и хватки,тренираме и тялото си като правим загрявки,по време на тренировка,а и след нея правим коремни,лицеви ;).
Но щом в унито няма карате,мисля че айкидото е добър избор,а и щом сенсея е страхотен ... Много добри отзиви съм чувал.
И именно от гледна точка на натовареност и трениране на мускулатурата,което беше на доста добро ниво при шотокана - мисля да го заместя с плуване :).
Тоест става нещо 2 в 1, плуване и айкидо = шотокан.Равно на шотокан имам предвид,че за мен това са идеалните заместители :).Не че е равнозначно ;).
Изображение

Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Какво значи че нямаш тази физика? И аз съм слаб, но натоварването на боксовите тренировки е значително, и е много яко. Мога да ти кажа как протичаше една тренировка - изцяло трениране на тялото, комбинирано с ученето как да удряш и да се пазиш. Почваме със загрявка - кросче, навеждания, разтягания, сещаш се. После слагаме бинтовете и ръкавиците и почваме да тренираме движенията - удари, отбягвания, стойка - знаеш как е да правиш един удар в продължение на половин час. Това е комбинирано с почивки, в които правим коремни, лицеви, такива работи. Е, има си и реални почивки де! :lol: Накрая приключваме със силова тренировка - набирания, тежести, уреди, т.н. По-напред се включва спаринг, и вероятно други хубави неща които съм изпуснал понеже почнах да се успивам. :roll:
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Ами винаги съм си мислел,че боксьорите са по-едрички ...
Макар че,като гледам тука кик-бокса и има такива и като мен ;).
А там само бокс ли тренирате или и кик-бокс?
Просто явно не ме привлича това ;).
Ей ако имаше нещо да съчетае всичко в едно :lol:
Кунг-фу?! :D
Мисля първата година да пробвам с тази комбинация,макар че обичам да има повече движение,бързина,а при айкидото доколкото знам са хватки и не е толкова до движението и бързината,ами до самоотбраната ... Поправи ме ако греша ;).
Изображение

Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Ами няма такова екшън налагане като в бокса, но пак има динамика - знаеш ли как бързо може да се пада! :lol:
Иначе в айкидото може да се развие флуидност. :) Бързина също има - ако видиш майсторите как се размятат..! Мисля че има достатъчно записи в YouTube.
Има разни изкуства, или по-скоро системи, които се рекламират точно като сборни от едва ли не всички основни видове, но като цяло човек сам започва да усеща нещата, след като премине през различните видове и набере много опит.
За бокса - когато аз ходих се водеше 'бокс и кик-бокс'. Треньорът го обясни с това, че първо се изучават основите - а това е боксът, а след това по-натам се стига и до кик-бокса. Аз не съм стигал до там, не съм чувал и някой друг да е... То аз не съм чувал много така или иначе, да не те притеснява. И боксът стига, като имаш нужда да включиш и краката, ще се намери къде.
Боксьорите, едрички? По-скоро набити. Знаеш ли колко дребни боксьори има? Големината не е от решаващо значение за тренирането!
Направи както си решил, няма да сбъркаш, това си е приятен опит.
Изображение
zelena_
В началото бе словото

Мнение от zelena_ »

Ако се запиша плуване,ще ни пратят ли лятото за няколко дена на "стаж" на морето,както е в Лесото?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

а някой ще ме научили да плувам
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

не
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Бавария написа:а някой ще ме научили да плувам
На море си. Вземи лодка (може и дюшек), отиди там, където има концентрация на медузи колкото купа за салата и... се хвърли между тях... и ще видим дали пък няма да заплуваш :lol:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

castelo написа:
Бавария написа:а някой ще ме научили да плувам
На море си. Вземи лодка (може и дюшек), отиди там, където има концентрация на медузи колкото купа за салата и... се хвърли между тях... и ще видим дали пък няма да заплуваш :lol:
баси, аз от медузи мн бягам
1 път ме гонеше 1 малка медуза...
ама където и ад отида тя след мен

( ама то щото вчера се забих със сестра и и тя ми има зъб )
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Мразя медузи!!!!!!!!
Най-отвратителното нещо!
Малките колкото стотинка от 1 левче не са проблем,ама тея големите ...
Изображение

Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

А тея колкото 10 лева от старите? :lol:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”