Почасова работа?

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Почасова работа?

Мнение от Nightfall »

моля ви не ми се смейте на въпроса :roll: опитвам се да разбера какво точно означава почасова работа. досега знам само че се хващаш някъде, знаеш предварително колко ще ти плащат на час и сам си определяш колко време да работиш в зависимост от това кога си свободен и колко горе-долу искаш да изкараш - дотук добре. не трябва ли обаче предварително да заявя кога и по колко часа на ден ще работя?
Nie aufgeben!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

почасова е всяка работа,което работно време е по-малко от стандартното 8 часово.Има най-различни варианти- може да работиш по 2 часа всеки ден,или пък по 6,може да работиш няколко пъти седмично за по няколко часа.
Като заплащането е на час в повечето случаи :) Зависи вече работодателят ти какви услови има - може да ти плаща и на свършена работа,не на час.

В общи линии нямаш чак такава свобода на почасовата работа - да бачкаш когато ти си искаш и както си искаш.Зависи естествено отново от работодателят ти и въпросните условия - може да имаш "работно време" - например всеки ден или когато там по 2 часа не-знам-си-кво-си, може и да имаш т.нар. гъвкаво работно време - т.е. работиш когато си искаш и както искаш - както ти е удобно.Само където такава работа да си намериш (почасова ) е доста трудно в България :) Особено ако искаш да е добре платена и да я работиш по-дълго от месец да речем.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

благодяр ти за отговора, много е важно за мен, защото както се очаква някои дни лекциите ми ще са сутрин, а в други дни след обед и май ще имам нужда точно от това "гъвкаво работно време" :)
Nie aufgeben!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

има нормална работа,която не се води почасова,но пак е с гъвкаво работно време. Може да си намериш,но се иска доста търсене. Има такива,където искат "свършена работа" - ако ще да отидеш в 5 следобед и да стоиш до 1 вечерта,иска се от тебе да си свършиш работата просто- няма значение толкова точно по кое време - това го решаваш ти.

Предлагам ти да започнеш от сега да си търсиш някаква работа :) Защото наистина е доста трудно да си намериш такава,където да работиш когато както си искаш и колкото си искаш,че и да ти плащат добре :) Вече в процеса на търсене ще добиеш сама по-ясна представа как стоят нещата :) Щото колкото фирми и работодатели има - толкова и различнли видове работно време и заплащане има :)
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

да, знам че е така. затова пуснах и темата - отивам в софия в понеделник(иху!!!) и смятам да започна веднага с търсенето
Nie aufgeben!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

успех!
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

благодаря.......между другото ще дам идея и на другите търсещи като мен-навсякъде из сградата на университета има налепени листчета с обяви за различни видове работа. аз лично мисля да започна оттам, понеже щом обявите са разлепени там, означава че работодателите си търсят студенти и ще са готови да се съобразят с лекциите им :)
Nie aufgeben!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

в сайта на университета има също обяви за работа
ето тук ---> http://www.uni-sofia.bg/students+bg/index+bg.html

виж :
# Предложения за работа и обучение и други възможности
# Табло за съобщения

:)
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

това трябва да се следи, защото тези които ги има в момента са малко старички
Nie aufgeben!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз досега все почасово съм работила - винаги са ми искали график, без значение дали ще е един ден сутрин, друг следобед - график 8) Другото - колцентровете обикновено търсят хора почасово, но не знам дали ще ти допадне. 8)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

какво е колцентър :roll:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Methuselah написа:какво е колцентър :roll:
Пресечната точка на коловете в триъгълник.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Кол в триъгълник? :lol: уточни
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Ее, много си любопитен! Нека оставим нещо и за ФМИ... :wink:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Methuselah написа:какво е колцентър :roll:
ами това са екип от хора,които отговарят на телефонни обаждания - хората звънят и питат разни въпроси и проблеми ако имат,ти им отговаряш и им помагаш.Тва е.

Иначе на такова място можеш да намериш почасова работа - да :) Ама си е малко гадничка и натоварваща,щото разговаряш със всякакви индивиди :)
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”