Клaсическа филология- курс?
Модератор: Don Horhe
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
хех този човек наистина е шемет
по мое време вечно беше на разкопки и най-накрая той ни изпитва по археология
истински индиана джоунс
но се радвам, че сред архелозите има такива като теб, които обръщат внимание на древните езици, при нас пък отпускат стаж по археология и ако не бях завършила, отново бих изкарала 3 курс
но все пак още не са дали дипломите, дали бих минала незабелязно? 
Never give up on the good times!
- MissMarple
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Просто си падам по трудните неща
За мен беше истинско предизвикателство, осбено при положение, че съм завършила паралелка с профил изкуства и по-специално живопис
Иска се голяма отдаденост за нещо толкова далеч от твоето съвремие, но някак си в последствие разбираш, че изучаваш основата на всичко, което те заобикаля и за да отговоря на един от най-често задаваните въпроси - да, не се изкарват големите пари и вероятно излизаш високо образован специалист, начини да си изкарваш прехраната разбира се има, но заниманията с хуманитаристика от край време са силно пренебрегвани. И все пак нищо не може да се сравни с усещането да четеш в оригинал самия източник и заедно с шепа други хора да знаеш, че поне половина сюжети на Шекспир са от комедии на Плавт (защото толкова известните на нас автори и откриватели са уважавали наследството си и са се възползвали от него
...
Never give up on the good times!
- JulyMorning
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Честито колежке, Kid.A! Ще се мъчим заедно на интензивния курс. Не знам какво ще е разписанието, но предполагам, че ще имаме по няколко часа дневно, тъй като ще трябва да наваксваме доста... А също предполагам, че ще е всеки ден от понеделник до петък. Лошото е, че накрая ще бъдем оценявани и не зная какво случва ако не минеш този изпит. Но все ще се справим някак 
Не съществуват невъзможни неща.
- *SomNiuS*
- В началото бе словото
- Специалност: Бивш студент, ТУ-София, спец. АИУТ
Re: Клaсическа филология- курс?
За много години колеги, живи и здрави!
Интересува ме, дали има частни уроци по латински език от преподаватели от СУ? Ако да - моля, ако знаете нещо по въпроса, да споделите тук във форума.
Благодаря предварително.
Интересува ме, дали има частни уроци по латински език от преподаватели от СУ? Ако да - моля, ако знаете нещо по въпроса, да споделите тук във форума.
Благодаря предварително.
And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.