Ще има предварителен по литература за КСК 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Оф, много тъпо. По добре без предварителен по литература. Само изкусвена и ненужна ескалация на напрежението покрай тия предварителни... :scratch:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Много ги улесняват следващите кандидат-зайци значи :x :evil:
От една страна, е хубаво да има предварителен по литература, защото материалът наистина е много, ама те вече се чудят какво още да направят... Толкова много изпити... по-догодина може да има и предварителен за предварителния :Р
Лошото на един такъв изпит е, че хората може би ще ходят повече на късмет. Колко от тях ще са научили всичките автори? :/ Бе, прецакана е работата откъдето и да го погледнеш...
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

El написа:Много ги улесняват следващите кандидат-зайци значи :x :evil:
Точно пък с тоя предварителен по лит не ги улесняват изобщо. Тва е пълна простотия. Тия, дето кандидатстват с БЕЛ и история, ще се напъват да изкарат още на предвателните и най-накрая на нито един от двата няма да изкарат хубаво. По-добре се беше нашият формат, дето на предверителния се готвиш за историята, после само лит.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Мен, като един средностатистически българин, мислите ли, че ме интересува?
Ми това е форумът на СУ,раздел "кандидатстудентска кампания"...да не искаш за цената на хляба да пише нещо?

Уау...супер новина.Аз винаги съм бил "за" предварителните изпити.Важна е,общо взето,психическата нагласа,защото човек винаги може да се самопрецака като има два изпита.По едно време и аз си мислех,че трябва да има само един изпит,обаче...
Предварителният изпит елиминира случайността-в смисъл,че винаги можеш да се провалиш на един изпит.Който не знае,ще има ниски оценки и на двата изпита,който знае-ще изкара поне веднъж висока.Що не правеха TOEFL веднъж в годината?Винаги може да ти се случи нещо-да си изгубиш личната карта,да получиш нервен припадък,да се успиш....де да знам. :wink:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

Здравейте!Искам само да ви кажа,че кандидатстудентски изпити ще си има не само през 2008,ами и за напред и след 2008.Кандидатстудентски изпити е имало винаги и пак ще ги има.Както ви е известно през лятото,
на среща на ректорите на университетите,беше отхвърлена с гръм и трясък предложената от Мон идея матурите да бъдат вход за вуз.Ректорите на университетите решиха че приема в университета ще става с кандидатстудентски изпити а не с матури.И че приема ще се осъществява с кандидатстудентски изпити не само през 2008,но и през 2009 и като цяло занапред в бъдеще.Така че няма как матурата да стане вход за вуз.Министъра на образованието по този повод,е казал че не може да наложи на университетите да премахнат кандидатстудентските изпити и да приемат с матури,понеже те са автономни и те сами преценяват какви изпити да провеждат тъй като те са автономни и че всяка намеса в решенията на университетите,би била намеса в автономията им.Така че Кандидатстудентски изпити ще си има и занапред.Някой университети могат да приемат оценките от матурите,като балообразуващи,пожелание на кандидат студента ако оценката в дипломата му по дадения предмет е по-ниска от оценката изкарана на матурата.Така че кандидатстудентски изпити ще има и след 2008 година а и за в бъдеще,ако някой си е мислил че тези изпити ще отпаднат,просто се лъже жестоко,това няма как да стане.Успех на бъдещите кандидати!
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Сигурнили сте ,че ще има предварителен,защото на мен не ми се вярва. Иначе евала ако е така!!! :)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Так ще е! Иначе ще нашляпам източника си! :lol: Прочети първия ми пост!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
dimeto
От дъжд на вятър

Мнение от dimeto »

От твоята уста(клавиатура :) ) в божиите уши. След тези реформи свързани с изпитите по литература и по история сигурно балът на специалности като правото доста ще се вдигне.Дано да греша!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Грешиш! Има тенденция баловете да падат още! Виж статистиката от тази година- има специалности, в които, в сравнение с миналата година, се влиза с 3 единици по- малко :shock: :shock: :shock: !! Трагедия!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

dimeto
От дъжд на вятър

Мнение от dimeto »

Аз специално за правото питам ,но балът там е паднал само с 9 стотни, а тази год ще има предварителен по литература и ще може да се избира м/у 2 теми по история и изпитът е 4 часа с по кратки формулировки.Доста олеснено ми се вижда, но ако баловете паднат ще съм доволна,защото ще имам по-голям шанс да вляза.
Аватар
Divinity
В началото бе словото

Мнение от Divinity »

Малее... колко скандални нововъдения ще има за кандидат-студентите догодина. Аз също съм набор 89 и от това, което чувам единственото сигурно нещо е че нищо не е сигурно. Матури, промени в изпитните форми... :roll:
А иначе някой знае ли какъв ще е статусът на матурите(дали оценката от тях ще се счита като годишна или ще участват по друг начин във формирането на средния успех)? Хубаво нещо като замисъл, но малко в повечко идват. Ако сте подочули (защото не вярвам официална информация да излезе скоро) ще улесните многооо от нас, които все още са между чука и наковалнята.
There is no religion higher than truth
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

В дипломата има една част "матуритетна оценка" от задължителната по литература и от тази по избор. Те влияят на образуването на оценката ти в дипломата. Ние (набор '88), тъй като нямахме матури, подавахме молби кой да ни е този втори предмет (естествето нещо, което през всички години сме имали 6), но при вас вече ще влизат оценките от матурите.

А за предварителните изпити за догодина, според мен, е доста добре, понеже бъдещите кандидат-студенти ще се мъчат не само с изпитите за университетите, но и с матури. Представете си какво е да се готвиш по 3-4 предмета...
Изображение
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Баловете ще падат още, то се е видяло- СУ е време да се освестят- УНСС в скоро време ще ги издуха. Просто не могат да водят такава тъпоумна политика- да, естествено, имат имиджа на университет номер едно, хубаво. Но така не става, вече не е комунистическо, където партията казва: "СУ е номер едно" и всички се юрват към СУ. Ето, тази година баловете се сринаха- защо се сринаха- заради демографския проблем ли? Не, заради УНСС. УНСС въведоха тест, а всеки нормален човек ще предпочете да отиде на тест, не на тема. Ха, дори и аз изпуснах предварителния по история в СУ, при все, че теми съм писал бол и знам ИДЕАЛНО как да го направя- камо ли пък някой новак, който и една не е написал- кое ще избере? СУ е време да се освестят, но няма да го направят в идните години, очевидно- а сред многото глупаци и "късметлии", които се юрват към УНСС заради теста, има и доста интелигентни хора- тези, които трябва да вдигат баловете на СУ- и това се видя адски ясно тази година.

Да, въвеждането на предварителен по литература не е лоша стъпка, но закъсняла. Ха, та то самият изпит е закъснял, стар и вехт- голям праз, че ще го има два пъти- това е все едно някой изнасилвач на улицата да ти обещае, че следващия път ще те оправи дваж. :roll:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

ООООО! Я стига! В УНСС влизат не само знаещите деца, но и абсолютни малоумници, ще дам пример с Моя Милост. Не, че съм чак толкова малоумна де :lol: , но от средата на 11 клас не съм решила нито една задача по математика и как изкарах 5.77 според теб? Ами- реших си 1 и 3 модул по БЕЛ- 5.98, и оттам математиката беше чисто тото 6! Ей така се изкарват оценки там- с късмет, а не със знания. :P :twisted:

д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

не може да сравняваш оценка на тест в унсс с оценка от тема в су, но можеш да сравняваш това какво си приета в единия университет с това в другия. И в двата има специалности, които си заслужават сами по себе си, а не просто заради името на Вуза :!:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”